Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocná korporace se snaží koupit celou čtvrť a přestavět ji se značným ziskem. Joe Santo (Arnold Schwarzenegger) je majitelem malé posilovny nazvané Olympic, kde se připravuje na brzké kulturistické klání Mr. Universum a o prodeji nechce ani slyšet. Craig Blake (Jeff Bridges) je najat, aby ho přesvědčil k prodeji, ale brzy začne mít místní lidi rád a zamiluje se i do Joeovy přítelkyně Mary Farnsworth (Sally Field). Ale korporace se tak lehce nevzdává.
Arnold Schwarzenegger dostal za tuto roli Zlatý Glóbus za nejlepší herecký filmový debut roku. (monolog)

(více)

Recenze (64)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pohled na civilního Arnolda musí potěšit každého fandu, Bridges je tu sice docela otravný, stejně jako Sally (ale ta má aspoň moc hezký nohy). Jinak jsem ale film s tak kouzelně redardovaným scénářejm dlouho neviděl a musel jsem se chlámat od začátku do konce. Zvlášť od momentu, kdy Thor přetáhne placenou štetku, zatímco jeho poskok dáva druhé přikurtované štětce masáž to je totální pekličko, kulturisti běhaj v trenkách po ulicích.... Kromě toho hraje Arnold na housle, posiluje v kostýmu Batmana a chválí Bridgesovi broušený sklo .... fantasie. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Rok po konci své kulturistické kariéry Arnold ukazuje, že možná měl talent i něco zahrát. Teď už mi jeho grimasy ve filmu přijdou hloupé, protože dále už nic víc předvést nedokázal, ale tady jsou tak akorát podle potřeby. Film je zajímavý a není od věci ten protiklad dvou různých společenstev, mezi kterými se hlavní hrdina pohybuje. Od lehce erotických scén už je to ale dost ujetá jízda, u které mi schází jakákoliv logika. Poblázněný trenér, hory svalů pobíhající po ulicích a konec, který si vůbec nevybavuju, protože nijak negradoval a nevyužil (skoro) nic z dosud viděného. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Koukat jen kvuli Arnoldovi. Stay Hungry nema moc co jineho nabidnout. Pribeh je hloupy a nudny, Jeff Bridges se snazi, ale nema moc co hrat, ostatni postavy jsou matne a nezajimave. A co je nejhorsi tak saotny bodybuilding tu je uplne zbytecne. Stejny film se mohl zabyvat jakymkoli jinym sportem/konickem. Koukatelne jen pro die hard fanousky Arnolda. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pochopil někdo o co tam šlo? Sice jsem pochytil snahu o koupi tělocvičny, jenže většinu času se řeší jen zašmodrchané mezilidské vztahy. Vztahové drama to ovšem není, protože o nějakém vývoji postav se nedá vůbec mluvit. Ve skutečnosti se o ději jako takovém nedá mluvit vůbec. Tuhle potyčku skvělých herců s mizerným scenářem nezachraňuje ani překvapivě nevýrazný a hubený Arnie. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pane jo. Na film jsem se dívala, protože zrovna čtu Arnoldovy memoáry, a docela těžko se mi srovnává, jak hezky o tom on mluví a co tam reálně já jako divák vidím. Předně je do filmu zahrnuté velké množství motivů a nejsou, podle mně, dostatečně přehledně uspořádané. A druhá věc, co to sakra ten konec a to sexuální násilí dělá ve filmu, který do té doby působil spíš jako kreslená groteska? Když chcete mít nahaté svalnaté chlapy pobíhající po městě a laškující s běžnou populací, věnujte se hlavně tomu, a ne že to prostříháte s dramatem, které vypadá jako úplně z jiného filmu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Arnoldův rakouský akcent způsobil nutnost jeho předabování americkým hercem. Dle slov znalců, hercem naprosto podřadným a hlasem se nehodícím k hřmotnému Arnoldovi. (sator)
  • V závěrečné scéně, kdy kulturisté vybíhají na ulici, kde o chvíli později pózují, lze krom Arnolda Schwarzeneggera a Kena Wallera vidět i další známé tváře kulturistiky tehdejší éry, jakými jsou například Mike Katz, Robbie Robinson a Franco Culombu. Všechna tato jména rovněž figurovala v dokumentárním snímku Pumping Iron (1977), kde dostaly postavy mnohem více prostoru. (Platom)

Reklama

Reklama