Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to nejoblíbenější animák. Možná se ptáte proč? Vždyť je to obyčejný animák od Disney. A proč není tvůj oblíbený animák jednička? Vždyť je přece více oceňována a lépe hodnocena. Ano máte pravdu. Krásně zpracování prvnímu dílu neodpírám, ale nebavil jsem se u něho až tak moc(i když je to pěkné dílo). Dobře i animace je podstatě lepší v jedničce. ALE! Miluji ty ten soundtrack a dokáže ve mě proudit nějaké city. Samozřejmě to nesmíte poslouchat český dabing. Hned jak film začíná a začíná hrát hudba a do toho ten obraz, tak jen sedím a jsem naprosto v tranzu. A scéna kdy je Kovu vyhnán, tak v tý chvíli cítím ten smutek s ním, všechno tady začíná a končí s nádhernou hudbu, jejíž texty jsou už uložené v mých vzpomínkách. Takže podívejte se na to v originále nebo i němčině a třeba budete mít z toho takové pocity jako mám já. A mám k tomu ještě jednu vzpomínku. Při moji návštěvu v Hamburku(který má Broadway muzikál a hrají Lvího krále, sice v němčině, ale i tak je to krásně), jsem musel tohle navštívit, sice je to děj z Jedničky a i hudba, ale jedna píseň je ze dvojky a to je He lives in you. A to bylo naprosto nelepší píseň co tam zazněla a mě pobíhal takový malý, pěkný mráz po zádech. Jestli budete mít někdy cestu do Německa nebo do USA, tak tohle musíte vidět. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Jestli první díl dostal většinu lidí do kolen, tak u mě zabodoval až druhý díl. A to hlavně písničkami s českým dabingem. Příběh je dobrý, ale občas jsou tam slepá a dlouhá místa. Písničky dabing TOP, soundtrack jako takoví také. 👍 Doporučuji. Film mě pokaždé dojme, je to dobře vymyšlené. Poznámka: Jestli bude Lví král 2 natočený jako první hraný film Lví král (2019), máme se na co těšit. 😊 Hvězdiček 4**** Hodnocení 2 A máme tu slavné pokračování, jednoho z nejúspěšnějších animovaných filmů. Bude ale i pokračování úspěšné? No, to posuďte sami. Opět je tu krásná grafika, a skvělý příběh. Nechybí ani hlášky a super scény. Nevím proč, ale Kiara a její dobrodružství je zkrátka lepší. Proto také dávám i zde plný počet. Ve filmu jsou i velmi emotivní scény. Také zde nechybí Simba, Nala, Pumba a Timon. 😄 Poznámka: Český dabing se zde povedl, a opět jsou i písničky dabované. Poznámka: Některé scény (písničky), si samostatně přehrávám i dnes. (Nejvíce je ale písnička Vyhnanství!) 👍 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Svého času jsme sledovali všechny tři části Lvího krále pořád dokola a mnohdy se mi i první díl s druhým pletly, přestože jednička je samozřejmě kult a dvojka dle mnohých jen videovykrádačka. Já k ní ale tíhnu skoro stejně a nikdy na ni nedám dopustit. Vždycky se mi strašně líbilo, jak tvůrci nakreslili malého Kovu. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl lvího krále je pro mě jednoduše překonáním jedničky. A to se ve světě filmu málokdy stává. Za mě to celé vyhrává Zira se svým songem, ale celý příběh dává smysl a je překousnutelný jakoukoli věkovou hranicí diváka. Respektive, hranice tu žádná není. Láska mezi postavami rozdílnými od sebe jako nebe a noc. Rodová nenávist Romea a Julie v podání lví populace. Samozřejmě fungující humor (spíše pro mladší publikum) Timora a Pumby. I po 20ti létech to na mě funguje stejně. Krásná rodinná podívaná, neškodná a poučná pro děcka, neurážející rozum ani náročného diváka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Štyri roky po uvedení filmu "Leví Kráľ", prichádzajú ľudia z Walt Disney Pictures s jeho pokračovaním. Tento fakt u mňa nezohral žiadnu úlohu. Pretože prvú časť som si pozrel včera a túto druhú práve dnes. S kľudom by som sem mohol skopírovať komentár, ktorý som napísal ku jednotke. Pekné animácie, rodinný príbeh, poučenie, zábava... no a zasa tie nepodarené prerábky originálnych piesní. Omnoho radšej by som pri spievaných scénach uvítal titulky. Keď to zhrniem, tak som sa v podstate bavil rovnako ako pri jedničke. *** ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)

Reklama

Reklama