Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buckaroo Banzai, vědec, neurochirurg, tajný agent a rocková hvězda v jedné osobě, objeví zvláštní zařízení, které umožňuje cestování mezi dimenzemi. Vše by bylo skvělé, kdyby ovšem nezačal hrozit útok vetřelců. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V bláznivé fantasmagorické akční komedii se scifi prvky se sešli hvězdy budoucích trháků jako Robocop, Návratu do budoucnosti nebo Mouchy. Hlavně to a některé super ujeté hlášky a situace jsou po více než třiceti letech devizou filmu. Je mi docela i líto, že nikdy nevzniklo pokračování. Ale na takovémhle filmu je krásně vědět, na co chtěli filmaři dávat důraz, když neměli spousty peněz a v každém záběru milion triků. No a velký palec nahoru za asi nejvíc sexy postavu herečky Ellen Barkinové. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Film je sice klasicke sci-fi becko osmdesatych let, ale nemuzu si pomoct, me se libil. Ani chvilku jsem se nenudil, protoze dej ma velmi rychly spad a bavil se podobne jako pri Flash Gordonovi. Navic je zde slusne herecke obsazeni. Ubrat trochu uchylnosti a pridat kvalite trikum, tak to mohl byt solidni kult. Kazdopadne v dnesni dobe instantnich sci-fi je to originalni skvost. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Robocop, Moucha, Dr.Emmett Brown,Mimozemšťan a do toho interdimenzinální příšery z Mogadonova mračna! Tak tolik ujetou věc jsem dlouho neviděl. Buckaroo Banzai umí všechno, že MacGyver by mohl hodit svůj nožík do řeky a jít žebrat na Václavák. Svět napadnou emzáci z jiné dimenze a jen on nás zachrání. Film kombinuje tolik věcí, že pochopím jak to dokáže zamotat hlavu. Dokonce chvílemi nejde poznat, co to je ku*va za film. Plejáda 80tkových hereckých hvězd, které se proslavily až později viz. Lloyd, Weller a Goldblum (fešný kovboj). Od poloviny, kdy začne Buckaroo vidět mimozemštany ve své skutečné podobě to dostane konečně drajv. Tady si myslím, že dost kopíroval John Carpenter v jeho filmu Jsou mezi námi. Pro fanouška filmových UG sci-fi magořin je tu možná jedna perla. Já si však musím v hlavě srovnat, co jsem to viděl. Nebo se mi jen do hlavy dostal emzák? Buckaroo pomoc!!! Hodnocení OST: 80.léta, sci-fi témata....groovy 7/10 ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Buckaroo Banzai je tajný agent a vedec zároveň, čo je pre film potrebné. Ale načo bol okrem toho ešte aj rocková hviezda a neurochirurg, to sa asi nedozvieme. Ak tvorcom hlavný hrdina nepripadal prekombinovaný, a nevšimli si, že sa im ďalšie jeho profesie nepodarilo rozvinúť, asi im chýba súdnosť. Chápal by som to jedine, keby sa jednalo o pilot k seriálu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To teda byla šílenost... A tady se to ani nedá "omluvit" tím, že to je z osmdesátek - tohle je totiž moc ujeté i na ně. Celkem dlouho mi trvalo než jsem pochopil, co se tam sakra děje a co to vůbec sleduju, ale popravdě jsem si to celkem užil. Ten děj je totiž totálně brakový, ale tak chytře a záměrně, že ani spousta lidí nepozná, že si prostřednictvím toho z takových filmů dělají srandu. A mě to popravdě bavilo sledovat celou dobu, i když jsem z toho žádné výbuchy smíchu neměl, ale spíš jsem se jen neustále příjemně pousmíval nad většinou z té spousty absurdních nápadů, které zde byly. Je to takový dost specifický film a jak zdejší hodně, ale opravdu hodně rozporuplné hodnocení ukazuje, určitě nesedne každému. Ani já ho nepovažuji za bůhvíjak dokonalý, ale rozhodně mi spíš sedl a mám pocit, že si z toho dost budu ještě dlouho pamatovat (jestli ne, tak půjdu s hodnocením dolů). Nebo aspoň minimálně to malé děcko, co je taky agent a umí profesionálně střílet. Až jsem si při tom trochu vzpomněl na nejzvrácenějšího a nejnebezpečnějšího šamana všech dob z Mighty Boosh... :D Jinak ten styl humoru mi připomněl takového hůře přístupného Douglase Adamse, svým způsobem... Slabé 4* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Kanji nápisy na Buckaroo Banzaiově (Peter Weller) čelence, když řídí tryskové auto, se dají přečíst jako "seikatsu-bi", ale není to žádný japonský výraz. Slova jsou vymyšlená a nedávají smysl. (Terva)
  • Závěrečné titulky končí prohlášením o pokračování s názvem Buckaroo Banzai Versus The World Crime League. Ještě v roce 2015 se však čeká na schválení od držitelů současných práv, Metro-Goldwyn-Mayer. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městech Los Angeles, Torrance, Vernon a u vyschlého jezera El Mirage. (Terva)

Reklama

Reklama