Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tenhle film se docela povedl. Sandra tu roli zvládla a zahrála docela dobře. Sice to byla spíše taková komedie, jako by to tvůrci ani někdy nebrali moc vážně, ale jinak dobrý a sem tam jste si z tohoto filmu mohli odnést i nějaké to poučení... Jen kdyby to záleželo na mě, udělala bych jiný konec. Něco na způsob toho, že by Sandru propustili z léčebny a poslední záběr by byl opět na ni, kterak pije z flašky alkohol. To proto, že v životě to taky většinou nedopadne dobře a možná by to bylo více realističtější... Ale jinak spíše chválím. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Drama, to vystihuje příběh víc než v tv programu uvedená komedie. Nejprve jsem čekal, že se zasměju, ale postupně jsem pochopil, že se jedná o dramatický pokus. Zdánlivě komplikovaný vztah dvou sester vede k očekávanému konci. Prostředí léčebny a terapie po americku předkládají spíš komické figurky a scénám z české tvorby (Co teď a co potom?, Tažní ptáci) nesahají ani po kotníky. Koňskou dávku smíchu u mě vyvolala závěrečná scéna s úspěšnou hipoterapií. ()

Reklama

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočujcící alkoholická limonáda primárně pro dámy.... mno. Také dost zlehčující, je přece všeobecně známo, že alkoholičky - ženy pijou tajně a flaškám v bytě vymýšlejí důmyslné schovky. No, bože... tak to Gwen (Bullock) přehnala na svatbě (já zase na jednom pohřbu... a nečiní mi problém existovat třeba půl roku bez nějakého toho promile v krvi). I tak jsem se docela slušně bavila, a to i přes herecky limitovanou Sandru Bullock (Oscar-neOscar). Dost zachraňuje Steve Buscemi. ()

goniss 

všechny recenze uživatele

Béčkový film ? pro mě absolutní fantastický zážitek.. Dokonalá herečka v dokonalém scénáři...moje slabost pro drogy, alkohol, nezdravé závislosti, sarkasmus, sex a užívání života se mi promítá během hodiny a půl.. konečné gradování dovedl film k pointě že všechno tohle svinstvo je špatné.. Přišla na to (bohužel) i Sandra... a nad závěrem se vždy jenom polozklamaně pousměju. Kdyb totiž skončila špatně, film by nabral úplně jiné grády, v té chvíli by spíš film byl v takovém účelu, jakém se zdál být prvních 10 minut... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá a úspěšná novinářka Gwen (Sandra Bullock) si umí užívat života. Se svým přítelem Jasperem obráží jednu párty za druhou, a z alkoholového opojení oba téměř nevychází. Ale když udělá ostudu na svatbě své sestry, a navíc jejich svatebním autem v opilosti narazí do domu, je odsouzena k léčení v protialkoholní léčebně. Ač k takovýmto institucím Gwen moc důvěry nejeví, brzy poznává, že i zde si může najít přátele ... a že život pod mocí alkoholu nemusí být to pravé, co očekává ... Film jsem viděl několikrát, a s každým dalším shlédnutím musím ubírat a ubírat na hodnocení. Díky tomu, že je po prvních dvaceti minutách naprosto zřejmé, jak film skončí, se divák kapánek nudí, a zázračný převrat hlavní hrdinky je pak trochu mimo. Nevím taky, jestli protialkoholní léčebny fungují jako dovolená - každý si tam dělá co chce a jak chce, ale možná v zemi neomezených možností ano. Jinak nevím, jestli byla Sandra Bullock celé natáčení pod parou, ale (minimálně v první půlce filmu) dost šíleně přehrává, až působí dost směšně... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Sandra Bullock pár dní pobývala v léčebně, když se připravovala na tuto roli. (Bauer)
  • Sandra Bullock pila před každou svou scénou, kde byl vyžadován nekontrolovatelný třes, trojité expreso. (Bauer)

Reklama

Reklama