Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

The Viper 

všechny recenze uživatele

Amaterská rocková kapela stále neúspěšně se snaží prosadit svoji hudbu a tak se rozhodnou vloupat se do rádia a vnutit tam svoji nahrávku, jenže celá akce se zvrtne a je z toho ozbrojené přepadení s rukojimími. Postupem času se začínají ale dít divné věci. Někteří rukojmí přechází na stranu ozbrojenců (rockerů) a venku před rádiem se shromažďují davy fanoušků. Kapela dostává víc než chtěla. Dostávají se do TV a rádio je naladěno snad u každého. Ale nechtějí peníze nebo vrtulník a letenky na Bahami, chtějí jen hrát svoji hudbu v rádiu. A tak se znich stávají hvězdy. Skvělá komedie se skvělým hereckým obsazením. Po celý čas je film doprovázen super nadupanou muzikou a Motorhead na začátku je senzační. Film jako stvořenej pro každý metal / rock příznivce. Brendan jako skvělý vůdce bandy, Steve jako ulítlej kytarista a Adam jako pitomeček co ale skvěle válí na bicí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi rytmická komédia, ktorá udáva tempo nielen svojim výberom hudby, ale najmä sviežim a bláznivým príbehom. Ten síce balansuje na hranici znesiteľnosti klišé a nelogických scén, ale stále je dostatočne zábavný (a miestami neskutočne originálne vynaliezavý) nato, aby ma dokázal udržať vo vare. Navyše vyniesol Sandlera a Frasera k vyšším métam, za čo mu je určite nejeden ich fanúšik povďačný. 70%. ()

Reklama

Akaja 

všechny recenze uživatele

proboha.... Ten film mě zaujal kvůli hereckému obsazení a hlavně kvůli tématu. Fraser, Buscemi a Sandler (ten především!!!) jako rockeři? To by mohla být dobrá palba. Ale zas tak odvázaná jsem z toho nakonec nebyla. Největším zklamáním pro mě bylo zjištění, že celý děj filmu se bude týkat té jedné noci v rádiu. Mohlo se z toho vyždímat víc. A mohli aspoň jednou pořádně zahrát :(. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Steve "Mánička" Buscemi, Adam "Mladý ucho" Sandler a Brendan "Kdotosakraje" Fraser. Povedená trojice kapelníků tvořící jakousi skupinu Osamělí jezdci, kteří nejsou populární a nehraje je žádné rádio, a tak vezmou situaci do svých rukou. Spousta polovičatého situačního humoru, trapných situací vyústí do velice průměrné komedie, která se dá ale docela v pohodě zvládnout. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Střelená komedie o jedné metalové skupině ,které se nedaří prosadit ,tak se rozhodne vloupat do rádia a donutit je zahrát jim skladbu v rádiu. Použijí k tomu dětské hračky ,které vypadají jako skutečné. Jak už to u amerických filmů bývá rázem o tom ví celé okolí co poslouchá rádio A všichni jim fandí. Celé se to neobejde bez spousty gegů a vtipů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)
  • Před studiem, které skupina vyloupí, se nachází budova, v níž probíhalo natáčení snímku Smrtonosná past (1988). Film ji současně zčásti paroduje. (SeBig)
  • Natáčelo se od 21. června do 4. září 1993 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama