Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sonny je poněkud dětinský nedostudovaný právník, který nedávno překročil třicítku. Nemá žádnou představu, co si počít se životem. Zklamal rodiče a přítelkyně Vanessa se s ním rozešla. Pak dojde v Sonnyho životě ke klíčové události. V jeho bytě se shodou náhod objeví pětiletý Julian, údajně nemanželský syn Sonnyho spolubydlícího. Napadne ho, že by si chlapce mohl adoptovat a tak dokázat své přítelkyni, že se dokáže vyrovnat se zodpovědností dospělých. Vanesu tím bohužel neohromí. Sonny si brzy vyhlédne náhradu v podobě pohledné Layly. Jejich vztah se vyvíjí po večerech, takže přes den má dostatek času obšťastňovat Juliana svými svéráznými výchovnými metodami. Jenže pak se objeví zástupce sociálního úřadu, který zjistil, že Sonny není Julianův otec, a dítě mu odebere. Role otce se Sonnymu zalíbí natolik, že chce, aby mu byl chlapec svěřen do péče. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

tron 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler založil svoj imidž na tom, že hrá sympatické hovädá a aj tentokrát to hrá celkom zábavne, aj s pomocou výrazných podporných rolí (Steve Buscemi ako psychotický bezdomovec). Štandardný scenár plný povinných žánrových osviežuje práve Sandlerova odvalenosť, takže je to deťom nevhodné. O vtedajšej Adamovej nesmiernej popularite vypovedá celosvetová tržba šialených 234 (pri trápnom 34-miliónovom rozpočte). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velký táta je jediná sandlerovka (co si vybavím), která se mi každým dalším zhlédnutím líbí více (a taky které zvedám původní hodnocení). Poprvé mě to moc nebralo, snad proto, že jsem ještě neměl syna, teď asi na počtvrté, mě to bavilo hodně (možná proto, že mám syna. Taky jsem zřejěm dozrál k tomu ocenit Joey Lauren Adams a Leslie Mann společně v jednom filmu. Je to takové mile, zábavně, mile dojímavé, až by člověk pustil slzu. A i ten dozvuk devadesátek (hlavně ohledně hudby), dělá své. Kromě toho odhalíte praktičnost novin. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Už som si zvykol že Sandlerovki majú prízemný humor ale tento počin nemá skoro nič a tobôž príbeh, cameo Buscemiho skoro nevyužité a srandy si tu neužijete skoro vôbec, plus morálne ponaučenie vyplývajúce s príbehu je úplne prehrávajúce a nechápem ako sa z takej zbytočnej nekomickej tuctovky mohol stať v USA taký hit, že by Sandler bol až taký reklamný ťahúň? ║Rozpočet $34,2miliónaTržby USA $163,479,795Tržby Celosvetovo $234,801,895 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi príjemná rodinná komédia, na ktorej som sa naozaj mnohokrát schuti zasmial a cítil som sa príjemne a dokonca zopár momentov a hlášok mi veru utkvelo v pamăti - medzi ďalšie klady (okrem dobrej zábavy) patrí aj to, že Rob Schneider konečne nehral trápne a odpudivo, výskyt pekných herečiek :) záver, ktorý bol v pohode aj keď bol happyend, ale viem si predstaviť, že amíci by do toho baru dali aj Stevea Buscemiho v role bezďáka, ale už by bol vyfešáčený, ale ten sladký záver mi nevadil, lebo ten doják bol akože odľahčený a nakoniec toho syna aj tak nedostal, takže ok, a keď sa to tak vezme, je to môj prvý film s Adamom Sandlerom - zo zásady som sa im vyhýbal, lebo som si myslel, že ho neznesiem a prekvapenie - zniesol som ho dokonca mi bol sympatický. Záporov bolo tiež zopár - teraz som na nich myslel a už som aj zabudol - ale dajú sa odpustiť resp. kto chce tých pár chybíčiek krásy prehliadnuť, tak ich prehliadne, a na mňa film zapôsobil, tak som ich prehliadol rád a s láskou. ()

Antal89 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá dpočínková americká komedie béčkového typu. Adam Sandler jako Sonny zde vystupuje na jednu stranu jako muž, který se nechce na nic vázat a raději by si jen života užíval plnými doušky. Z toho důvodu buď nepracuje nebo vyhledává jen krátkodobé nepříliš zodpovědné profese. Má sice dívku, ale tu má spíš jen k vlastnímu uspokojení a jeho kamarádi jsou zpravidla pestrým výběrem současné americké společnosti a najdou se tam tací jako kamarád milující bouřlivé večírky a cestování do Las Vegas za jednorázovým špácováním s holkama, který si hodlá vzít holku, kterou poznal v restauraci, kde roznáší pivo nahoře bez až po dva prváníky-gaye a jednoho Rusa v podání Roba Schneidera, který je v zemi ilegálně, ale všichni jej tu trpí, protože se bez jeho službiček neobejde nikdo od Sonnyho až po vedoucího sociálky. Veškerý tento poklidný mainstream naruší příchod pětiletého Juliána prostřednictvím sociálky, která si myslí, že je Sonny jeho skutečný otec (ve skutečnosti je jím jeho spolubydlící, který se to bojí před svou snoubenkou přiznat) a ten na to přistupuje proto, že nedokáže momentálně žít bez kamaráda, který je na pracovní stáži v Číně. Z prvotních lumpáren, které s Juliánem podniká však přijde na to, že v životě jsou důležitější věci než jen postávání na startovní čáře a přes množství komediálních peripetií, rozchodu s jeho přítelkyní, která raději volí obtloustlého dědu se zkušenostmi až po smíření s vlastním otcem před celou soudní síní. Samotný leitmotiv filmu je dobrý, ale celkový syžet bohužel uvázl na typickém americkém mainstreamu, Sandlerových šaškovských scén a mnžoství gagů, které jako obvykle udrží jakéhokoliv diváka v křesle až do úplného konce. Hloubku v tom raději ani nikdo nehledá, protože reálnost celého příběhu je asi tak mizivá, jako letadlová linka z New Yorku na Měsíc. Z toho důvodu uděluji jen dvě hvězdičky a hodnotím film celkově jako podprůměrný. Na třetí hvězdičku by musela mít Sandlerova postava psychologickou a duchovní hloubku, což evidentně nemá a v jeho případě ani mít nemůže (to by totiž musel dojít k docela výrazné změně v Sandlerově uměleckém výstupu). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se již o čtrnáctou spolupráci mezi Adamem Sandlerem a Allenem Covertem. (KucC)
  • Dvojičky Dylan a Cole Sprouse sa v úlohe Juliana striedali behom celého filmu. (matthew.17)

Reklama

Reklama