Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within je prvním filmem, kde jsou počítačově vytvořené postavy téměř nerozeznatelné od skutečných, pomocí CGI počítačové grafiky a také jeden z prvních plně Audio Vizuálních filmů, které byly vytvořeny pomocí počítačové grafiky. Postavy a děj byli samostatně vytvořeny a z herní serii Final Fantasy nemá film téměř nic společného, až na vyjímku doktora Sida, který se ve hře vyskytuje. Samotný děj je trošku slabší, ale hlavním nedostatkem jsou nedostatečně vyjádřené emoce postav. Svět je to úžasný a obdivuhodný, plný krásných panoramatických záběrů a kontrastů, technologií i živočichů, jako pokus o vytvoření filmu zcela na PC a průkopníku nových animací hodnoceno - 4 *. 70 % ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Obsahem sice né až tak ůžasný film, tam bych ho řadil do lehkého průměru. Na druhou stranu vizualní a zvuková stranka je velmi povedená a zachraňuje celý snímek od lehce nadprůměrných a dokáže ho dostat do nadprůměrných filmů. Takže moje doporučení, koukněte se na to pokuď máte rádi anime nebo sci-fi, nejspéše se vám bude líbit, u ostatních to už tak žhavé být nemusí. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejdražší počítačový film všech dob? Tak to si přece nemůžu nechat ujít, to by byl filmařskej hřích. Bylo zvláštní a zajímavý celý film vidět jako počítačovou hru. Film mě do sebe pěkně vtáhnul. Filmy s podobnou tématikou (z budoucnosti, kdy je lidstvo na pokraji vymření) mě dycky braly a brát budou. Taky se mi dycky budou líbit filmy, kde se člověk nenudí a kde se před očima míhají neuvěřitelné záběry postapokaliptické budoucnosti. Co se týče děje, tak mi krapet připadlo jako vyčarování Matrixu, ale vadilo to jenom kousíček. Každopádně se chci vrhnout na pokračování, který by mohlo bejt zajímavější. Hlavní hrdinka je pěkná kost a to i když je to jen počítačem vytvořená postavička. Na druhou stranu, pokud se tenhle film „vyráběl“ 4 roky, čekal bych možná něco převratnějšího a nadupanějšího. /2.skouknutí/ Něvěděl sem, že sem tohle už viděl a napsal sem o tom tohle : Hmm, hmm zlatý japonský ručičky. Tohle je vizuální bombónek pro všechny milovníky scifi. Tím, že jsou postavy dělaný na PC je to ještě větší scifi pokoukáníčko. Něco na způsob 1.epizody Animatrixu. Dějově taky moc dobře zmáknutý. Sice tam bylo hodně takovýho toho duševna a tajemna, ale takle už to u japonských tvůrců bývá. Páč v jejich hlavách se honí uplně jiný věci než v hlavách třeba amíků. No a nikdo jinej na podobnej film prostě nemá love :o). Dokonce přemejšlím nad 5 hvězdama, páč to byl opravdu hodně dobrej zážitek. Škoda, že podobný filmy vůbec nelezou do českých kin. Jo a co taky potěšilo, tak že postavy nevypadaly jako skuteční herci, jak to občas u tohodle druhu animace bývá. Jo, tohle je kvalitní prácička! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Z prísne objektívneho pohľadu je to len tak-tak za tri hviezdičky s tlmenejším svitom. Veľmi silnému príbehu na hĺbke a pôsobivosti výrazne uberajú niektoré klišovité postavy a situácie, okopírované z iných, často povrchnejších filmových dobrodružstiev. Nešťastné, ale vo svojej dobe nie nepochopiteľné rozhodnutie, ktoré nutne viedlo k tomu, že namiesto skupinky oddaných priaznivcov splodil Final Fantasy početnú skupinu odporcov. ...A hŕstku tých, ktorí ospravedlnili a neprestávajú dúfať (ba čo viac - stále viac dúfajú) v pokračovanie, ktoré snáď presvedčí aj tých najväčších pochybovačov. Len už prosím bez ústupkov západnému, zvlášť americkému publiku. Doba sa ostatne dosť podstatne zmenila, ahej?! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Upřímně FF jsem nikdy neměl čest hrát, ale dlouhou dobu se na to chystám. Viděl jsem pár gameplayů a měl jsem strašnou chuť se zrovna dnes do toho světa ponořit a vypnout. Co jsem čekal? Příjemnou anime, trochu akční, sword/fantasy pohádku.. co jsem dostal? To jsem nečekal. Temný vizuál, zbraně, střílení, konec světa.. připomínalo mi to úplně jiné hry teda, ale okey. Byl jsem trochu zklamaný, ale i tak to mělo fajn zpracování. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • V štúdiách Square Pictures Hawaiian Diamond Head sa predhrávali pohybové scény - ľudia oblečení do priliehavých čiernych kostýmov s 37 reflexnými značkami simulovali skutočné pohyby, ktoré snímalo 16 špeciálnych kamier prepojených s obrazovkami počítačov. Tieto nahrávky boli potom spracované v štúdiu Square centre Honolulu, kde programátori stvorili typy 3D postáv, ktoré by mohli byť neskôr použité na animáciu CGI "hercov". (Greenpeacak)
  • Vlasy doktorky Aki Ross mají poloviční hustotu oproti běžnému lidskému průměru. Přesto má Dr. Aki Ross 60 000 realisticky se pohybujících pramínků. Těchto 60 000 pramínků vlasů spotřebovalo celou pětinu z času vyhrazeného pro vytváření počítačové grafiky filmu. (Caszidy)
  • Ve své době se jednalo s rozpočtem 137 mil. amerických dolarů a nejnákladnější film, vytvořený na motivy počítačové hry. Zisk však činil pouze 85 milionů amerických dolarů. (Mitchy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno