Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je to vlastně krajně nezodpovědné servírovat k snídani vajíčka naměkko! Pod skořápku není vidět, kdyby bylo zkažené, mohlo by vyvolat leknutí, odpor a způsobit celodenní nechutenství!“ Tato slova vykřikuje na své zničené královské rodiče princ Hektor (O. Vetchý). Však také král (P. Nárožný) s královnou (J. Brejchová) mají důvod ke smutku. Těšili se, že předají vládu synáčkovi a sami odjedou na letohrádek. Copak to ale jde? Moc dobře vědí, jak nezodpovědným a lehkomyslným panovníkem by jejich syn byl… Krále napadne požádat o pomoc čarodějnici Valentýnu (N. Boudová). S jejím příchodem na královský hrad se ale začnou dít věci. Když princ vypije nápoj zodpovědnosti – stane se z něj nesnesitelný pedant a puntičkář. Účinky lektvaru byly silnější, než Valentýna předpokládala… (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Při opakované hlášce "Viď, Argusi" jsem si nemohla nevzpomenout na Evu, co tropí hloupost. A popravdě jsem se bavila podobně jako u Fričova filmu. A to prosím nemám nijak zvlášť ráda Nelu Boudovou. Na českou televizní pohádku obdivuhodné. Nebýt závěrečné trapné a kostrbaté písničky, dávám plný počet. Leč... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si Nárožný ukradne celou pohádku pro sebe. Ostatní kolem něj jen přizvukují. Scénář moc slaboučký, čarodějnice rozhodně nepatří do potenc. okruhu nástupnic trůnu, ale zase se mi líbila ta přímočarost, po první scéně seznamovací to začne odsýpat. Boudová je fajn, ale nikdy nebyla hezká ženská a hrát milovnice by neměla. Ta úvodní fotka co tu máme, vypadá jak Aneta Langerová ve videoklipu :) ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Jestli se Vám nelíbí můj lektvar, tak si to nechutenství můžete pořádně vychutnat…“ Vtipem tahle pohádka téměř přetéká (ač možná je víc pro dospělé než pro děti - viz třeba hláška o hloupém nápadu, který "přišel z hradu" ). Jen k závěru jsem už měl pocit, jako by jejím tvůrcům nějak docházel dech. Každopádně Ondřej Vetchý coby zodpovědný/nezodpovědný princ Hektor je vážně kouzelný. U Petra Nárožného (ač má asi nejvíce vtipných hlášek - viz třeba "Blázen nebyl, měl jen trvalé potíže s hlavou..") takový komický standard. ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování pohádky Co takhle svatba princi. Jana Brejchová je opravdu krásná dáma. Petr Nárožný ve své klasické póze, ovšem scénář mu předepsal několik opravdu vtipných hlášek, takže se zasmějete. Vetchý dobrý - na jeho mistrovské komediantství to není, ale s královskými rodiči si hezky notuje. Jen Nela Boudová mě trošku zklamala. Ale celková pohádka za tři a půl *. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zmatený, lehce degenerovaný král chce, aby to syn dotáhl dál než on sám, k tomu je ale třeba, aby synek začal být zodpovědný. Čarodějka, která si sama odčarovala paměť, vyučená u čarodějky, která se definitivně sama zaklela v kočku, je jistě nejlepším možným řešením, tedy ne ona, ale lektvar, který princi uvařila, on chudák (no opravdu pitoma, celý tatínek) myslel, že na nechutenství. A princ se i zodpovědně zamiluje a vlastně jediné, co se nepodaří je, že králi není umožněno sledovat čmeláka ve špiritusu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama