Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (235)

Earl_23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gratuluji k dalšímu zničenému projektu. Výjimečná knižní předloha, byť nesnadno adaptovatelná, ale takhle to zničit... Tři hvězdy za scény v Číně a úvodní vstup do virtuální reality. Ale asi nemám chuť pokračovat. Tak jsem to dokoukal. Strašný, strašný, strašný... Muselo být velké umění takhle to zkazit. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Knižnú trilógiu mám prečítanú a patrí medzi najlepšie sci-fi a vlastne aj najlepšie trilógie, aké som mal kedy možnosť čítať. Myšlienky, ktoré autor knižnej predlohy v knihe obsiahol sú krásnym príkladom nespútanosti ľudskej predstavivosti a spôsob akým sa odvíja príbeh je pohlcujúci, fascinujúci a zároveň desivý. Svojim spôsobom mám za to, že niektoré knižné obrazy sú "nesfilmovateľné", resp. prinajmenšom ťažko uskutočniteľné za použitia súčasnej filmárskej technológie, resp. v rámci obmedzení rozpočtom, ktorý má Netflix k dispozícii. Pred autormi seriálového spracovania teda stála skutočne náročná úloha, vopred odsúdená na neúspech, pokiaľ ide o možnosť alebo snahu ostať čo najviac verný predlohe a zároveň ako ju správne uchopiť. Seriál "3 body problem" trpí mnohými neduhmi, od skratkovitosti a uponáhľanosti, cez akúsi zvláštnu gýčovitosť, až po rozriedenosť príbehu vychádzajúceho z predlohy, pričom pôsobí tak trochu lacne. Na druhej strane sa však autorom seriálu podarilo extrahovať základné idey a myšlienky, podstatné pre zachovanie esencie kníh a podať ju takým "divácky prijateľnejším a zrozumiteľnejším" spôsobom. Ak budú tvorcovia pokračovať v tomto smere, držať sa zdrojového materiálu, potom sa má divák na čo tešiť, pretože to čo ponúka Temný les, resp. Vzpomínka na Zem (hoci seriál už aktuálne niekoľko motívov čerpá aj z nich), to sú číre sci-fi orgie. Zatiaľ 3,5*. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nestává se každý den, aby někdo zfilmoval knižní hard sci-fi příběh. Problém tří těles totiž (jako u každé těžké sci-fi literatury) není jednoduché uchopit, ale musím uznat, že tvůrci to zvládli na jedničku. A to i na úkor toho, že tu jsou místy slabší epizody. Jako celek ale seriál působí konzistentně a řekl bych, že se i drží myšlenky knihy. Za mě tedy palec nahoru a důvod pustit se do druhého a třetího knižního dílu trilogie. Konečně. Třeba se do něj pustí i tvůrci tohoto seriálu. Koncem mají jednoznačně nakročeno. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Knížku jsem nečetla a nevím, jestli chci 🤣 Ale seriál má tolik trhlin, že vlastně i když se jeví jako slušné sci-fi, tak mám pocit, že z nás autoři dělají blbce. Jako chápu myšlenku "musí se zastavit pokrok lidstva, aby nebylo na lepší úrovni než mimozemšťané" .. Ale oni jsou teď na takové úrovni, že s lidstvem komunikují na 400 let vzdálené lodi v reálném čase a nedokážou svou technologií docílit, ať se vyhladíme sami a ba dokonce odhalí, svůj plán, aby mělo lidstvo 400 let vymyslet plán? Wtf? NECHÁPU TO!! 🙈🤣 ()

tlamiczka odpad!

všechny recenze uživatele

Recept na Netflixí verziVezměte originální román a udělejte mu brutální lobotomii. Skrz konečník, aby to bylo pomalejší a bolestivejší.Poté vezměte čínský seriál, udělejte mu lobotomii a desetkrát ho zrychlete.Obě lobotomizovaná díla smíchejte se všemi variantami genderů a etnik.Upřete oči na výslednou směs - pokud jste ještě lobotomií neprošli, bude vám skrz zrakový nerv provedea. Úspěch u moderního lobotomizovaného publika zaručen. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)
  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama