Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (235)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je samozřejmě úplně jiná liga a kdyby se jí hráči o trůny drželi udělali by lépe. Upřímně jsem se bál, že přijdeme o parádní scény vznášející se armády nebo krájení lodi, ale ne, oni jen zničili jednotlivé charaktery, které máme z knih tam rádi a co hůř udělali z nich všech kamarády, takže téma vyděděnců a podivínů šlo do kytek. Nejen že jsou multinárodní, blábolí o morálce a pořád se utěšují - oni jsou více charakterů v jednom. Chápu proč je jednodušší se vydat tímhle směrem, ale všichni se pak chovají nelogicky, když se v nich promítá několik různých pohledů na problém, který tu je. Herecky je to slabota. Někteří jsou téměř fajn (Wong), ale přesto to není to ono. Hodně tu chybí Peking, obecně Čína a to jak řeší problémy. P.S: Překvapilo mě, že už v první řadě jsou důležité kusy z druhé i třetí knihy a obávám se, že to rozředí dějové oblouky. Snad další řady budou věrnější a že budoucnost bude stát za to. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol nabubřelé idiocie ve vypatlaném woke hávu. Seriál začne na začátku plácat dohromady několik nesouvisejících (prvoplánově zajímavých) témat a když konečně ten slepenec začne propojovat, zůstává jen jedna zcela nesmyslná linka, co ani neumí obhájit logiku hlavní myšlenky. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát původně 3* a čekat, kam se posune případná další série, ale nebyl bych fér. Hooodně sympatické postavy, na mě dost originální pojetí už nějakou dobu spícího tématu a teda super. Myslím, že díl dva jsem ani nedýchal. Snad klapne další díl, protože technicky jde opravdu o vymazlenou záležitost. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Do seriálu se mi vůbec nechtělo pouštět především kvůli dvojici D+D, ale scifi tématika mi stejně nedala a říkal jsem si, že zkusím aspoň jeden díl. A přišlo okamžité zaháknutí a binge v jedné sobotě. Bavilo mě to množství různých vychytávek, témat, vynálezů, objevení pravdy. Vizuál mi neskutečně sedl, většina postav se v délce sezóny dokázala vyvíjet a představovat. Pár momentů mě dokázalo, naštvat, kdy jsem si říkal, že tohle debilní rozhodnutí sem nepatří a bije hrozně do očí, ale nastalo to minimálně. Část VR se docela rychle vyčerpala, ale byla potřeba. Ve finále musím konstatovat velkou spokojenost. Teď už si jenom pořídit knihy. Season 1 - 80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku v štýle seriálu Ztraceni. Záhadné, nejaký ten odpočet, veď viete. Následne sa karty začnú postupne viac a viac rozkrývať, až je všetko základné jasné. Vizuálu peniaze určite nechýbajú. Herecky žiadna sláva. Herci vedľajších postáv z Hry o trůny, Eiza González (Baby Driver) či Benedict Wong (Marvel filmy). Bavilo ma vedecké zmýšľanie nad klasickou sci-fi zápletkou. Hľadanie riešení, odôvodnenie udalostí a podobne. Problém tří těles nemá 5* ambície, ale potenciál pre ďalšie série je určite dostatočný. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)
  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama