Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

Obsahy(1)

Dva cizinci putují australskou pouští. Virgil (Zac Efron) jede za prací, která mu údajně změní život, a má ho tam přivézt ne zrovna sympatický řidič Keith (Anthony Hayes). Během cesty se jim přehřeje motor auta, a tak musí zastavit uprostřed vyprahlé divočiny. Když Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk u jeho nohou. Začnou kopat a objeví ten největší balvan zlata, jaký kdy kdo nalezl. Prvotní nadšení se promění v bezmoc, když zjistí, že vytáhnout ze země tak velkou hroudu zlata je nad jejich síly. Domluví se na tom, že zlatý balvan bude hlídat Virgil, zatímco Keith odjede do nejbližšího města a zajistí potřebné vybavení. Jenže jsou uprostřed naprosté pustiny a tak je nejbližší město dva dny cesty tam a dva dny cesty zpět. Virgil tak musí zůstat čtyři dny sám uprostřed pouště. K dispozici má nevelkou zásobu vody, trochu jídla a plachtu, která jej má ochránit před žhnoucím sluncem. A pak se všechno zkomplikuje. Nejdřív se Keith o něco zpozdí. Zprvu jen o den, pak o další a další. Virgil pomalu začíná propadat zoufalství. Široko daleko není žádná pomoc, jen písek, kamení a pár pokroucených stromů a keřů. Společnost mu dělají pouze divocí psi, kteří se k němu nepřiblíží, dokud má zapálený oheň. Ale dřevo mu dochází, stejně tak jídlo a po tom, co se přežene písečná bouře, přijde Virgil i o poslední kapku vody. V tu chvíli se začnou dít podivné věci. Je s ním opravdu v poušti někdo další, kdo ho chce o zlato připravit, anebo jsou to jen pouhé přeludy? Tak jako tak, nezbývá mu než čekat a doufat, že se pro něj Keith opravdu brzy vrátí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Okrem toho ze je to nelogicke , uz samotny princip ze tam ostal zbytocne strazit zlato ktore roky nik nenasies je blbost, ale to je ta zapletka vsak ze ? No cakal som nejaky vacsi boj o prezitie so zvieratmi a nie dva zabery na skorpiona jeden na hada. Za vsetky situacie ktore mu skomplikovali zivot si mohol sam lebo sa choval ako dement. Az na tu búrku... ktoru mohol tiez prezit bez ujmy keby sa zabyval v havarovanom lietadle a nerozoberal ho a neskladal si z neho domček :D Tiez my dost vadil ten vyblednuty obraz.cakal som nejaky teply filter. Na jedno pozretie fajn, no mohlo to byt ovela lepsie. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zac Efron kulhá, moc toho nenamluví, navíc si zapomněl opalovací krém a teď se rozhodl pro práci, která mu má změnit život. Přes vyprahlou divočinu ho má dopravit stárnoucí bručoun Anthony Hayes. Auto ovšem vypoví službu a při nucené přestávce slunce odhalí třpytící se kus zlata. Pánové začnou zběsile kopat a zjistí, že na tenhle balvan (a vstupenku do jiného světa) budou potřebovat „těžkou“ techniku. Efron na místě počká a jeho nový obchodní partner vyrazí pro potřebné nářadí. V nelítostném horku nakonec zůstane déle, než by si přál, vody i plechovek s jídlem ubývá, zdravého úsudku jakbysmet. Záhy se navíc začne projevovat chamtivost a snaha ochránit nález za každou cenu. Práce maskérů fajn, permanentně ponurý obraz taky. I přes relativně krátkou stopáž je to přesto „dlouhé“. Zásadní zvrat je čitelný dlouho dopředu, i tak mi tahle minimalistická jednohubka docela sedla. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když ve dvaatřicáté minutě odjíždí chlápek pro bagr, aby se za pět dnů vrátil a mohl tak s parťákem vyhrabat velkou hroudu zlata, říkal jsem si, co se bude celou hodinu na rozlehlé, nehostinné poušti dít? To, co se děje není nezajímavé, ale přece jen je toho trochu málo, aby udrželo divákovu pozornost. Závěr lehce šokující, ale moc mi to nesedlo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, ktorý je spočiatku hrozne nudný a nezáživný, ale od určitého momentu sa to napokon rozbehne do vynikajúceho thrill deju. Tento moment je v tomto filme samozrejme nález zlatého balvana. Virgil akosi podcenil situáciu, a tak sa prvotný pokoj postupne mení na boj o prežitie. Situáciu vygradovala neuveriteľne otravná ženská, ktorá liezla aj mne samotnému na nervy. Ten záver bol absolútne skvelý, ako dômyselná šachová partia! Škoda, že ten zvyšok bol plný prázdnych fáz, ktoré pôsobili priam uspávajúcim dojmom. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ostanem strážiť zlato..." Tento malý nenápadný film mi urobil radosť, presne sa mi trafil do vkusu. Nádherné exteriéry. Je zaujímavé, že aj keď tam široko ďaleko nie je jediný zelený strom alebo krík, je to svojím spôsobom nádherný kus prírody. Hlavne je to niečo iné, niečo čo doma nemáme. Film má pomalé tempo, skvelá hudba občas navodí až hypnotické stavy čo bol asi účel, pretože hlavná postava má sakra problém... Atmosféra dokonalá, príbehovo veľmi jednoduché, ale účinné, herecký výborne zahrané, ale strohé dialógy dávajú vyniknúť predovšetkým prírode. Idem proti davu, mne to sadlo dokonale. Záver skvelý, tie divé psy, pohľad na zlato... Dingo vyzerá inak, takže si nie som celkom istý, čo to bolo, možno iba túlavé psy. Jediné, čo mi trošku prekážalo, bol príliš skoro seknutý posledný záber. Mal trvať o pár sekúnd dlhšie s pohľadom na kopu zlata alebo oblohu...Napriek tomu skvelá jednohubka! 90%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení zasáhlo tolik písečných bouří, že se natáčení na jeden den téměř zastavilo. Pak někoho napadlo připevnit kameru na záda kameramana. Několik záběrů písečných bouří ve filmu bylo skutečnými písečnými bouřemi. (Johnny.ARN)
  • Film byl vytvořen a financován s pomocí filmovou produkční společností South Australian Film Corporation. (Johnny.ARN)
  • Scenárista a režisér filmu Anthony Hayes o filmu řekl: „Je to vzrušující, napínavý a aktuální příběh o chamtivosti, lidskosti, o tom, kdo jsme, co jsme způsobili světu a kam směřujeme, pokud si nedáme pozor. Mít Zaca Efrona jako svého hlavního herce v tomto filmu je absolutní dar a vidět, co už teď vytváří, je něco, co jsme od něj ještě neviděli. Nemohu se dočkat, až tento odvážný, niterný a filmový snímek předvedeme divákům po celém světě.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama