Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

O hodne slabsi variace na U-Turn. A o tom, ze by se jednalo o dustojneho nastupce Wild at heart uz vubec nelze ani polemizovat. Je to prilis schematicke, divne obsazene atd. Podle mne trosku ztrata casu, a nebo vhodne nekam do cekarny... :-) P.S.: LFB tady predvedla snad nejhorsi vykon co jsem od ni zatim videl. Ale slusi ji to... .-) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět výtečný Cage! Film, který běžel tenkrát v bedně v noci, já brzy ráno vstával do práce, zdržovaly to překrásně dlouhé reklamy a stejně mi očka ne a ne uhnout z obrazovky? Proč? Důvod je jasný! Red Rock West! Parádně zamotaný filmek, kde se navíc objevují hned dva skvělý záporáci v podání Hoppera a Walshe. Navíc bestie Boyle se taky ukáže jako velice důležitá součást filmu. A závěrečné vyvrcholení, to už je jen ta konečná žvíkačka pod celým lízátkem s názvem Red Rock West! 90% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodový thriller so slušným a miestami aj zábavným scenárom. Všetko sa začína, keď sa hlavný hrdina ocitne v nesprávny čas na nesprávnom mieste, dostane prácičku, ktorú nečakal..... Keď už nič iné, snímok sa vyplatí už len kvôli Hopperovi a Cageovi, bolo vidno ako si svoje postavy užívajú, čo sa samozrejme prejavilo aj na výslednom dojme. Na oddych a pohodičku pri filme ako stvorené. 70/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, až dodnes jsem neměl ani tucha, že můj oblíbený Stoneův U-Turn je naprosto nestydatě obšlehnutý Red Rock West! Laskominová, ryze devadesátková záležitost. U všech ďasů, jak já miluju tyhle VHSkový 90's béčka... A tohle by mi málem uteklo. Starý dobrý mladý Coppola tu není vůbec horší než Penn, Walsh je ještě hnusnější hajzl než Nolte, Boyle je stokrát hezčí a femmefatalističtější běhna než prdelatá cigoška Lopez (teda až na ten příšernej účes), no a smrťák Hopper v černým texaským kroji, tak ten je kapitola sama pro sebe a je skoro stejně tak skvělej, jako jeho grandiózní úchyl Frank z Blue Velvet. A excelentní finále na krchově je pověstná třešnička na dortu, mňam! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky malý prijemny devätdesiatkovy thriller akych sa v tej dobe tocilo neurekom. Sice to nie je nicim vynimocny film, ale po kazdej stranke ten film funguje bez problemov. Ma zaujimave postavy (Cage je prekvapivo utlmeny a nehadze ziadne sialene pohlady), scenar plny uveritelnych zvratov, pôsobivu atmosferu, slusnu reziu. So zabavnejsimi dialogmi alebo nejakou tou pamätnou scenou to mohla byt mala pecka. Sice vam tento film dych nevyrazi, ale aj dnes ponukne prijemnu zabavu. 6/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Při jízdě v autě vychází najevo, že Lyle (Dennis Hopper) i Michael (Nicolas Cage) sloužili u Námořní pěchoty (United States Marine Corps, často jen US Marines, česky mariňáci). Během přípitku oba pronesou latinský výraz „Semper fi“, což znamená „Vždy věrní“ a je to motto mariňáků. (noelcoward73)
  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)
  • V úvodnej scéne je povedané, že Michael (Nicolas Cage) odjazdil 1,200 míľ. Eventuálne sa vo filme dozvedáme, že pochádza z Odessy v Texase. Vzdialenosť medzi Odessou a Red Rock vo Wyomingu je presne 1,212 míľ. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama