Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem se odradit prvními dvěma díly a vytrval jsem až do konce první série. Teď verdikt. První věc, která mě příjemně překvapila, byla absence toho otravného smíchu, který mě strašně sral v Black Books, IT Crowd a nespočtu dalších britský a amerických sitcomů. Tím se Spaced posunul do "Scrubsovské" kategorie a rozhodně to neni na škodu, vždyť Scrubs je jeden z nejlepších seriálů, jaký kdy vznikl. Spaced je sice o třídu níž, ale právě v tomhle seriálu se poprvé sešli Nick Frost, Simon Pegg, Edgar Wright a méně známá spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role - Jessica Hynes (objevila se ve vedlejší roli např v Soumraku mrtvých, Burke and Hare nebo Black Books). Ač je kvalita jenotlivých epizod proměnlivá, všechny jsou vtipné, některé víc, některé míň, ale zkrátka jsou. Tak se nenechte zastrašit trapností prvního dílu a vytrvejte až do konce. Přece kde jinde se tolik "fuckuje"? kde jinde uvidíte tolik dramatických nájezdů kamerou na ksichty? a kde jinde soused místo štětce používá vlastní penis? Štětec je prý klišé. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, u dalšího by pravděpodobně už můj mozek nevydržel tak intenzivní nápor a nekontrolovatelně by vytekl nosem. Tedy pokud by v tom čtvrtém díle náhodou brutálním způsobem nepochcípaly všechny postavy krom vcelku Pegga a jeho kamaráda Frosta, s tou tlustou krávou v čele. Příval zběsilé trapnosti a hlouposti mi tu občas způsoboval až přímo fysickou bolest a ty asi tři nebo čtyři povedené vtipy a sympaticky geekoidní nádech s odkazy na popkulturu to nedovedou vyvážit ani trochu. 4/10 ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Skvělá živná půda pro další projekty Edgara Wrighta. Velká škoda, že o ostatní herce kromě SP a NF jsem skoro vůbec nezavadil. Toto bylo vynikajících 14 půlhodinek (plus vystřižené a zkažené záběry a dokument Skip to the End). Pravdou je, že druhá řada byla taková promakanější, často byly konceptuální epizody, ale nijak to neztrácelo na zajímavosti. Dost tomu taky pomáhá, že jsem se mnohokrát v seriálu našel. Absolutní nálož popkulturních referencí a kadence střihu hodná kulometu. Semtam hluchá místa se samozřejmě najdou, pro mě to byla například zápletka s Bilbem. Skvěle zmáknutý magický realismus pro YA z přelomu tisíciletí. Kupodivu ústřední dvojice nikdy neprodělá žádný závažný nebo dlouhotrvající UST, který by se ždímal, každý díl je přesně vyladěn (na což jsem ostatně asynchronicky byl zvyklý ze Soumraku Mrtvých, atd.). ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak me zase uchvatil jednou nejakej serial.... Spaced je naprosto suprovej serial s vynikajicimi herci a pod taktovkou jednoho z nejtalentovanejsich reziseru mlade generace... Vynikajici situace, parodujici momentky, drsne i suche hlasky, paradni herci. I prvni dil byl fajn...jako rozjezd. Jinak nejlepsi dil: S01E05 (kdyz zachranujou Collina :D ) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priklonil by som sa k vzdialenejšiemu prirovnaniu s kultovými 'Friends', avšak s ich bizarnejším, bláznivejším a halucinogénnejším variantom. V malom trojpodlažnom baráku sú spolu nepochopitľným putom spojené tri byty, ktoré sú plné totálne odlišných postáv s okrajovými charaktermi ľudskej spoločnosti. Takto vzniká plno zmutovaných hlášok plných energie, scény plné originality, ktoré si však nie vždy nájdu cestu ku každému divákovi. Štrnásť dielov je tak akurát na to, aby seriál ostal na veľmi dobre pozerateľnej úrovni. 80%. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timova (Simon Pegg) první věta v druhé řadě seriálu (v epizodě "Back") zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa kreslíř". Jde o odkaz na film Mafiáni (1990), kde první věta Henryho Hilla (Ray Liotta) zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa gangster." (Alfréda)
  • Pes Colin je v titulcích uveden pod jménem Aida, jeho skutečné jméno je ale Ada. (Alfréda)

Reklama

Reklama