Reklama

Reklama

The Covenant

  • Velká Británie Guy Ritchie's The Covenant (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Příběh seržanta Johna Kinleyho, který na své poslední pracovní cestě do Afghánistánu využívá služeb místního tlumočníka Ahmeda. Ten neváhá riskovat život, aby v náročném terénu Johna dopravil do míle vzdáleného bezpečí. (Prime Video)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (353)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je v posledních letech nečekané zajímavým tvůrcem, který si krom řemeslně slušně odvedených komerčních blbin sem tam natočí i „menší“, drsný a poctivě udělaný film. Po Gentlemanech a Rozhněvaném muži přichází s The Covenant, jenž nemusí nutně být ze zmíněné trojice tím nejlepším, ale opět aspoň dokázal přetavit závan tvůrčího elánu do následného diváckého zážitku. V první půli Ritchie vypráví téměř procedurální válečné drama, aby v půli druhé přepnul do módu Johna Woo a jeho přestřelené „bromance“ akce, která vrcholí až fetišisticky dlouhou montáží nezměrného fyzického a emocionálního úsilí, jaké jeden parťák dokáže vynaložit pro záchranu druhého. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie mě naprosto dostal, místo svého tradičního gangsta stylu řízlého komedií a skvělými nápady vyplodil nečekaně silný válečný film, která je tak jímavý až dohání téměř k slzám, aniž by kdykoliv sklouzl ke kýči, nebo vydírání diváka. Film pracuje se silným hereckým obsazením a silným scénářem, perfektně natočené akční scény. Příběh přátelství dvou mužů, který ukazuje, že ještě na Západě žijí muži, kteří znají hodnoty, jako čest, přátelství, dluh... Je to tak silné, nepatetické a realistické.  Atmosféra a napětí se dá vyloženě krájet, Zase si musím povzdechnout, že zahraniční oligopol a jeho obsluha z domácích sabotérů nepustila do kin... Tohle je vyloženě snímek na velké plátno, repríza bude. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Výborný, i když vlastně hrozně minimalistický. Pár přestřelek s Talibánci, poeticky odvyprávěné utužení vztahu dvou hlavních postav, pár dalších přestřelek s Talibánci, a to je vlastně všechno - ale funguje to parádně. Takhle přímočaré filmy jsou potřeba, a přitom ten příběh, prokreslení postav a obecně i poukázání na marnost Amerického počínání v Afgánistánu tu dostanou dost prostoru aby to nebylo ploché jak i ty lepší z akčních filmů s Butlerem (ne že bych proti nim něco zásadního měl). Ty dvě hodiny utečou jak nic, a i když to stylem záměrně je dost daleko od zběsilých klipových jízd jak jiné Ritchieho filmy, v těch přestřelkách se nezapře (místy připomnělo Black Hawk Down).  Od Krále Artuše jeho nejlepší film. 8/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se opět pochlapil. Toto válečné drama s Jakem Gyllenhaalem zvládl na jedničku. Filmy o Afghánistánu teď asi budou frčet. Vypráví příběh o silném poutu mezi zachráněným americkým důstojníkem a jeho místním tlumočníkem. Oba si na jejich cestě za záchranou projdou peklem. Tím ale nic nekončí, protože Taliban prahne po pomstě. Další úkol je dostat tlumočníka spolu s jeho ženou a dítětem ze země. Jsou tady fakt silné momenty a skvělá akce. I hudba je tu dost atmosférická. "Nakopu ti prdel!" ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek zasazený do války v Afghánistánu, který stojí na důležitosti splácení dluhu. Za mě docela překvapení, že se takového tématu uchopil Ritchie, on mi vždy připadal, že mu žánrově sedí jiné vody (ale třeba to byl jeho vysněný projekt). Herecky naprosto excelentní. Gylenhaal (opět!) předvedl famózní výkon. A Dar Salim mu zdatně sekundoval. Film dost sází na komorno, kde tito dva hlavní protagonisté předvádí, že herecký um jim není cizím pojmem. A Chritopher Benstead se opět vyznamenal. Jeho úderný, ale v jistých situacích dosti emocionální soundtrack tne do živého. Mistrovská práce! Ale zklamal mě jeden aspekt...A to akční sekvence. Trochu mi nejde na rozum, že zrovna při sledování Ritchieho tvorby pociťuji jistou dávku sterility (když si vzpomenu na v tomto ohledu absolutně dokonalého Rozhněvaného muže, tak to fakt nepobírám). Prostě mě ty přestřelky absolutně ničím nezaujaly (aspoň ta AC-130 v závěru potěšila). Na druhou stranu. Zápletka potěší, herci válí jako naprostá extratřída...A dostane se i na Antonyho Starra. Za mě dávám 7,5/10 P.S. Ale takový Lone Survivor od Berga kvalitativně úplně jinde :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami. (Makky)
  • Letiště, kde se film natáčel, je letecká základna Zaragoza ve Španělsku. (pocket22)
  • Finále se natáčelo na španělské přehradě Amadorio, která se nachází mezi městy Villajoyosa a Orcheta v Alicante a je přírodní rezervací oblíbenou mezi turisty a cyklisty. (sirjohn)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Reklama

Reklama