Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Ani hluboké lesy neskryjí temnou lidskou minulost... Na rodinné farmě kdesi uprostřed odlehlých švédských lesů hospodaří otec s dcerou, která má rodinné majetky převzít. Dcera se ale zamiluje do syna majitele vedlejšího hospodářství, se kterým má otec letité a nepřekonatelné spory. Dokáže je láska překonat? Celou situaci osudově otočí otcovo zmizení, jehož důvody se nikdy nevysvětlily a k jejich objasnění je přivolána dobrovolnice z oddílu vyhledávání pohřešovaných osob... Temná seriálová novinka nepřehlédnutelného mladého talentu severské kinematografie Gustava Möllera (Tísňové volání) měla premiéru na MFF v Sundance 2022 a následovala zcela hvězdná jízda po světových festivalech – od MFF v Berlíně po prestižní Series Manii v Lille, kde Temné srdce zvítězilo dokonce v kategorii Nejlepší zahraniční seriál. Seriál vznikl podle renomovaného dokumentaristického románu Joakima Palmkvista, který sleduje původní široce medializovaný případ podivného zmizení stárnoucího muže. V hlavní roli vyšetřovatelky Tanji uvidíme Aliette Opheimovou (Hassel, Chalífát, Medvědín..). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama jako řemen, možná bych i připsala hutná psychologická (rodinná) záležitost, od které jsem se nedokázala odtrhnout.. Atmosféra snímku tísnivá a dusná, ovšem v tak nádherné přírodě, že se divákovi nad tou krásou tají dech..  Moc se mi líbilo vykreslení hlavních postav, nikdo z nich není bez viny a všichni tři (otec, dcera a její muž) mají temno v srdci, každý z jiných důvodů.. Skutečnost, že se něco podobného stalo, mě mrazí v zádech.. ()

Kolaj

všechny recenze uživatele

Tanja Thorell, hlavní hrdinka, předčí všechny tamní, namyšlené policisty, je vedoucí místního oddělení Missing People. Jinak je to rozvedená, nebo odloučená kočka s jedním dítětem a pěknou postavou k tomu. Eketorp, v této obci žije mladá Sanna, která se právě vrátila domů po absolvování vysoké školy lesnické. Doma ji kromě mladší sestry, která ale bydlí někde ve městě s přítelem, přivítá postarší otec, který provozuje firmu na těžbu dřeva a vlastní rozsáhlé pozemky. Zde by Sanna chtěla hospodařit a uplatnit své znalosti a inovační myšlenky, – její matku neuvidíme, a ani se o ní nic nedozvíme – zkrátka chtěla by podnik převzít po již značně starém, ale stále zdatně podnikajícím otci, jenž je žel zatrpklý a rigidní. A po tomto počátečním rozkolu, z něhož pramení napětí, ta skvělá hudba. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování zmizení farmáře je i po dvou letech bezvýsledné, a proto se do pátrání vloží šéfka oddílu pro hledání pohřešovaných osob Tanja... Tato Tanja je asi jedinou sympatickou osobou v příběhu - příběhu, který je takový až moc "obyčejný", pomalý, čitelný, bez sebemenších překvapení a trochu nudný. Pozitivně lze hodnotit herecké výkony a hlavně velice dobře vyvedenou atmosféru. 60 %. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Za čo som dala tú jednu červenú, ani sama neviem. Úplne obyčajný príbeh o frustrácii, hneve, lakomstve a debilite. A samozrejme o psychopatovi na samote a jednej hlúpej husi, ktorá sa tvárila ako mrte inteligentná vzdelaná hus, ale ukázalo sa, že v podstate je iba hlúpa hus. A dokonca ďalšej husi, ktorá robí na striedačku v mimovládnej organizácii pre hľadanie nezvestných osôb s rezaním šunky v lahôdkárstve. Dokonca využila vešticu, ktorá jej "dopomohla" s rozlúštením prípadu. Polícia neschopná, páchateľ jasný. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hluboké severské lesy a temná dusivá atmosféra, která se jimi šíří jako mor. Do těchto drsných podmínek zasazený příběh zhoubné lásky, zrady a nenávisti nezadržitelně spěje k lidské tragédii, nad níž zůstává rozum stát. Pocit odporu až hnusu musí zaplavit snad každého normálního člověka. Obzvlášť pokud si uvědomíte, že k něčemu takovému skutečně došlo. Seriál mě osobně hodně zaujal zejména z hlediska skvělého vykreslení psychologie postav. (80%) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno