Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pokud bych byl hokejový fanoušek a zažil bych řádně vítězství v Naganu (tehdy mi bylo jen šest let), určitě bych vnímal Pánkův film jako splněný sen. Jako sportem nepolíbený divák jsem si přesto projekci vcelku užil - zejména díky veskrze civilním hereckým výkonům a dobové atmosféře. Vedle přípravy na velký mač, což mi připomínalo Vybíjenou, která byla ale o dost ulítlejší, se film soustředí i na mezilidské vztahy a má tak širší záběr. Tvůrci mohli klidně zapojit více humoru, ale i tak - lepší tři hvězdičky. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že v roce 1998 jsme byl právě v 5. třídě, kdy neexistovalo nic než hokejové kartičky, všechny kšiltovky jsem měl zničené na Vánoce dostal luxusní retro vyrážečku a jako třešnička přišlo NAGANO, přesně vím, o čem film byl. Sympatičtí herci, super myšlenka. Hokej bylo všechno a i pro to možná * nadhodnocuji, už jen z té nostalgie. Ale i tak jde o lehký nadprůměr. Rodinná příjemná záležitost. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl domácí povedený dětský film. Ačkoli mám výhrady, byl jsem ve finále spokojený. Příběh je jednoduchý a přímočarý, závěr nepřekvapil. Některé děti herectvím neoslnily, jednání dospělých bylo poplatné pointě, ale určitá nostalgie a dojemný tón dal zapomenout nedostatkům. Povedená vzpomínka na mládí v devadesátkách. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nad nostalgickým nádechem (parta dětí ala Stranger Things po Česku) a problémy školní party se člověk rychle najde (po Naganu mi bylo 15 let), humorných scén je také několik, ale ten příběh. Furt si říkám, snad to nebude jen tak jednoduchoučké, jak by mohlo. Bohužel je to přesně tak jednoduché, prosté a přímočaré, že to nakonec nedojme. A vedlejší zápletky jsou jen zkratkovité. Hašek na Hrad. Bejvávalo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď po dejovej stránke nie je tento film žiadne terno, má v sebe neuveriteľnú dávku nostalgie. V čase českého triumfu v Nagane som mal 10 rokov, takže to bol zhruba vek Dominika a jeho rovesníkov. Tento film bol pre mňa obrovským nostalgickým závanom, a to čo prežíval Dominik, som prežíval aj ja, takže o to väčší záber mal na mňa tento film. Hokejbal s tenisákom bol u nás na dvore medzi panelákmi takmer každodennou činnosťou, takže mnoho toho "podprahového" humoru som o to viac precítil. Každopádne, dejovo bol tento film značne predvídateľný, každému snáď bolo jasné, ako to napokon skončí. Ale nevadí, v tomto prípade mi ten happy end vôbec neprekážal. 4* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Když Dominik (Tom Brenton) v závěrečné scéně odjíždí na kole po vyhraném zápase, veze si opět obyčejnou (hráčskou) hokejku. Přičemž mu ale děda před zápasem zakoupil brankářskou. (bruno.buick)
  • Píseň „Šaman“ od skupiny Kabát, kterou ve filmu poslouchá Karlova (Hynek Čermák) dcera (Štěpánka Fingerhutová), je z alba „MegaHu“, které však bylo vydáno až v polovině roku 1999. V době, kdy se děj filmu odehrává, tak píseň ještě neexistovala. (ELBobes)

Reklama

Reklama