Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kostlivec je slušný horor, který neurazí prací s atmosférou a občasným vizuálním nápadem, vlastně ovšem ve finále s motivem zármutku a snahou se s ním vyrovnat skrze konfrontaci s titulním bubákem nepracuje kdovíjak působivě a i když se spíše snaží fungovat jako pokračování původního příběhu nežli přímá adaptace, krátký příběh zvládá ve finále mrazit o poznání více, než celý tento očividně ambiciózní, ale v součtu přesto neuspokojující a jen ideálně neurážející hororový výplach.... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Technicky velice povedené strašení, které příjemně leká, hraje si s kamerou  a celkově velice dobře funguje. Bohužel jak už to bývá, tvůrci mají tendenci vše vysvětlovat a zbytečně tak ničí celkovou mytologii kolem monstra, kterou kompletně zabijí akčním koncem. Pořád ale jeden z lepších hororů tohoto roku. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že nemôžem dať 4*. Miestami je to fakt dobré. Ľakacie a strašidelné scény sú ľakacie a strašidelné napriek tomu, že čakáte, že sa každú chvíľu dostaví ľakačka a ona sa dostaví a vy sa napriek tomu zľaknete. Nápad so svietiacou guľou super, dal by som jej spin-off. V mnohom to pripomína Kruh a iné klasiky: nepríjemné, tiesnivé a sympaticky pomalé pátranie (a v rámci možností realistické, aj keď si uvedomujem istú naivitu tohto vyhlásenia) po obludnom nebezpečenstve s imidžom urban legendy. Prečo teda „len“ 3*? Herci sú fajn, ale minimálne v hlavnej ženskej úlohe som čakal „silnejšiu“ herečku. A to, že sú ostatní herci fajn, ešte neznamená, že postavy nemohli byť prepracovanejšie. Takisto si (inak „príjemne“ bezútešná) atmosféra koledovala o výraznejšie zatlačenie na pílu, čo sa týka zobrazenia „apokalyptickej“ štvrte (á la Barbar, Neutečieš alebo Muž v temnote). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu neškodný kinohoror, na druhú taký z tých lepších (typu napr. Smile). Čiže je to o napínaní a lakačkách, zároveň to buduje mystérium, ktoré nie je úplne odfláknuté, a naviac réžia sem-tam príde aj s nejakým obzvláštňujúcim vizuálnym nápadom, takže to nevyzerá jak sterilná, šedivá ducharina na zakázku. Po tohtoročnom stupidnom Cobweb som si spravil náladu (čo ma prekvapilo, čakal som tie filmy kvalitatívne presne naopak). 70% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla hodnotit porovnáním, tak adpatace prohraje vůči předloze na plné čáře. Kostlivec je totiž skvělá povídka. Jenže filmový Kostlivec působí tak trochu jako Černý telefon, protože nemá na výběr a musí myšlenku původních pár stran rozvést do něčeho většího. Trochu se změní pointa (která je v Kostlivci skvělá) a vznikne film, který si ze své předlohy bere to nejlepší a dává do toho své vlastní. Myslím, že to je právě ten balanc, kdy se film může líbit tomu, kdo povídku četl i nečetl. Pouze zamrzí ta lehce rozmělněná pointa, která zde není až tak úderná, ale postupně ťuká v celé druhé polovině. Ale zároveň to je jeden z nejlepších hororů za poslední dobu. Proč? Bála jsem se, bylo to hezky natočené a skvěle zpracované. Já skutečně víc nepotřebuju. Ale pokud potřebujete vidět krev a přišeru hned od začátku jasně a zřetelně a zároveň jste například snímku Babadook dali jednu hvězdu, udělejte si tu laskavost a na Kostlivelce nechoďte, co dostanete, se vám nebude logicky líbit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama