Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová mise, noví nepřátelé, nové milenky! James Bond se vrací... Nečekaný úspěch prvního filmu s Jamesem Bondem (Dr. No z roku 1962) měl za následek takřka okamžité volné pokračování. V příběhu Srdečné pozdravy z Ruska se šarmantní britský agent s číslem 007 (Sean Connery) vydává nikoli do Sovětského svazu, jak by napovídal název, nýbrž do Turecka. V Istanbulu se spojí s pracovnicí ruské ambasády Táňou Romanovovou (Daniela Bianchiová), která chce údajně přeběhnout na Západ a nabízí Britům sovětský šifrovací přístroj Lektor. Bond i jeho nadřízení vědí, že je to past. Avšak zatím netuší, že režii nad událostmi nemá sovětský nepřítel, nýbrž mezinárodní zločinecká organizace, vedená nepolapitelným šéfem Blofeldem. Celou akci pro něj vymyslel a naplánoval geniální československý šachista Kronsteen (Vladek Sheybal), provedením jsou pověřeni zrádná sovětská agentka Klebbová (Lotte Lenyaová) a všehoschopný zabiják Grant (Robert Shaw). Blofeldovým cílem je poštvat obě světové velmoci do války a po jejich vzájemném oslabení se chopit světové nadvlády. A zabít Jamese Bonda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (478)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 2 - Sean Connery zde dokazuje, že právě on je tím pravým agentem Jejího Veličenstva - Bondem, Jamesem Bondem - který má právo nosit označení 007. Vdechnul mu život, dal mu podobu a ukázal, jak má správný špión vypadat. Ostatní představitelé už jen dobře či hůř pokračovali, resp. pokračují (díky za to) v započatém díle. Srdečné pozdravy z Ruska obsahují mnoho úžasných hlášek, z nichž jedna je lepší než ta druhá. Connery vyšperkovává svoji postavu, působí jedinečně a činí tento film geniálním a pěti hvězdičkovým dílem série. Zápletka, Bond girl, záporáci, hračky pana Q, hudba a v neposlední řadě také prostředí, to jsou důvody, proč neváhám a hodnotím čistokrevným a plným počtem. Od té doby jsem se k žádné neotočil zády. :) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých pěti nejoblíbenějších Bondovek. Někomu možná nesedí méně odlehčené pojetí - i já byl z prvu znásilněn pozdějším Bondovským obrazem. Děj je perfektně vymyšlený (zneužití západního a východního agenta organizací SPECTRE ve vlastní prospěch, Bond je v podstatě drsňák), napětí se dá krájet, akční scény (za všechny rvačka Bonda s Grantem) a záporáci (zrůda Klebbová a chladný vrahoun Grant) nemají chybu. Vynikající Sean Connery, nádherná Daniela Bianchi (jedna z nejhezčích Bond girl) a naprosto přesný Robert Shaw. 95%. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Bond se nám pěkně rozjíždí. Tahle bondovka je slušně sexualizovaná, až to místy připomíná nějakou erotickou komedii. Máme tu například dvě spoře oděné romky hádající se o chlapa, twerkující bříšní tanečníci a ruskou agentku Romanovovou, která se brzy stane oddanou milenkou drsňáckého Bonda. Film je spíš pro pány. Kromě až uslintaných fantazií tu máme fajn cestování (Istanbul, Orient Express...) doplněnou o fajn špionáž. Poprvé se zde objeví sympatický dědeček Q a s ním i pěkné bondovské hračky. Pobaví i vedlejší padouch, československý mistr šachu "Kronsteen" (pro ještě větší autenticitu hrán Polákem). From Russia with Love je slušný přírůstek do bondovské série. (7/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak trochu North By Northwest mezi bondovkami (Bond obětí hry, kterou řídí jiní + přiznaná citace slavného náletu práškovacího letadla). Akčních scén není mnoho, ale patří k těm nejlepším, souboj v jedoucím vlaku je jenom o málo syrovější než bitky muže proti muži v bourneovkách. A do Taťány jsem se platonicky zamiloval už v raném mládí. Jedna z nejlepších. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, Legas, ]V[()Rt ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/.¨ Dnes už klasický akční film se Seanem Connerym se odehrává v temných zákoutích Istanbulu a pak v Orient expresu na cestě do Terstu. Takže srdečné pozdravy této druhé bondovky z Orientu a Balkánu, navzdory bulharským agentům pracujícím pro Rusy, tureckým agentům ve službách Britů, cigánům najímaným Turky a agentům nadnárodním. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=x_USL1yvnaw ()

Galerie (219)

Zajímavosti (60)

  • Na plakátu k filmu má Bond (Sean Connery) v ruce pistoli Walther LP 53, což byla vzduchovka. Signální pistole, kterou použil Bond při honičce v motorových člunech, byla Webley & Scott No.1 Mk. III. (JohnSmith)
  • Dvě herečky v malých úlohách se objevily i v dalších bondovkách: Nadja Regin, která hraje Kerimovu přítelkyni, si zahrála ještě tanečnici v úvodu Goldfinger (1964) a Martine Beswick, jedna z rómských dívek, si zahrála Paulu v Thunderball (1965). (džanik)
  • Skládací puška, kterou dal Q Bondovi (Sean Connery), byla AR 7 Explorer Survival  Rifle, která se vyráběla v ráži .22 LR a nikoli v ráži 6,35 mm, jak uvedl Q. Do pouzdra se však už standardně nevešel dalekohled. (JohnSmith)

Související novinky

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

24.02.2020

Jedna z dlouhotrvajících tradic bondovské série jsou jejich otevírací sekvence, resp. prology. První takové intro se objevilo v Srdečných pozdravech z Ruska z roku 1963 a od té doby doprovázelo každý… (více)

Reklama

Reklama