Reklama

Reklama

Mechanik

  • Španělsko El maquinista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdina existenciálního hororu Trevor Reznik je osamělý, uzavřený a tichý mladý muž. Až na to, že vypadá trochu přepadle, vyhlíží jako tisíce obyčejných mladíků, kteří navečer přijdou z práce, často poklábosí se servírkou z kavárny a občas své jednoznačnější touhy uspokojují prostřednictvím profesionálky - a pak jdou spát. Trevor ovšem spát nejde - už rok totiž trpí nespavostí, která však nemá nic společného s banální insomnií, nutící vás uvařit si první kávu za rozbřesku. Fyzicky i psychicky vyčerpaný mladík, pracující v zatuchlé dílně u soustruhu, už celé měsíce bojuje s noční můrou, z níž se nelze probudit. Svou roli v ní hraje děsivá nehoda, již Trevor zavinil (nebo snad ne?), kolegové z práce, Trevorova oblíbená call girl Stevie, tajemný plešoun Ivan a sympatická číšnice Marie. Kdo z nich je však skutečný a nic nepředstírá? Je Trevor obětí nějaké podivné hry, nebo je on sám bezcitným manipulátorem? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (916)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Mechanik má takřka vše, co by měl obsahovat kvalitní thriller; tzn. slušnou porcí napětí, mrazivou a mysteriózní atmosféru, která je ještě velmi dobře podbarvená nemálo výbornou hudbou, tajemný příběh a také výborného hlavního představitele ( v tomto případě excelentního herce jménem Christian Bale). Problém je v jenom jediném, a to ve zde často kritizovaném konci, resp. závěrečném rozřešení. Netvrdím, že patří mezi zrovna originální a je fakt, že pointa se dá (částečně, nikoli však úplně) odhadnout opravdu po 2 minutách filmu, ale když konec srovnám se zbytkem příběhu, nepůsobí tolik jako pěst na oko a vyznívá sice suše, ale alespoň ne tolik nelogicky jako mnoho jiných thrillerů. Takže dávám solidní 4* a ve stoje tleskám hlavnímu představiteli. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mechanik nezapře jistou inspiraci Klubem rváčů - hlavní hrdina trpící insomnií, (a další věci, které nebudu prozrazovat) což je dost na škodu, protože jednotlivé dílčí části zápletky prostě zkušený divák odhadne předem. Finální rozuzlení mě ale vyloženě potěšilo, jak svou realističností, tak originalitou. (Nechápu, jak tady ostatní píšete, že jste jí odhadli, tomu prostě nevěřim.) Výborný je příšerně vychrtlý Christian Bale v hlavní roli. Zaokrouhlím nahoru na 5 *****. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Jak tohle Christian Bale dokázal...? Nejen herecky, to je u něj docela očekávatelné, ale co pro tuhle roli musel podstoupit a vydržet, aby vypadal jako smrtka, bylo nepochybně hodné úcty. Nicméně je to právě on, jeho projev a hlavně jeho zjev, který tomuto studenému, temnému, drama s dlouho utajovaným vysvětlením dodává ty správné grády. Stěží si umím představit náladu, ve které bych po tomhle filmu sáhl znovu, ale viděl jsem ho moc rád. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobře natočené napínavé drama s Christianem Balem. Ten kvůli této roli zhubnul 30 kg a ve filmu je z něho chodící kostra. Na druhou stranu je patrné, že to se svojí rolí myslel opravdu vážně a jeho herecký výkon je takřka dokonalý. Mechanik má navíc dobrý scénář a tak 90 minutová stopáž uteče jako voda. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jeden z důvodů, proč mám Balea v TOP five...tenhle člověk je schopen obětovat skoro všechno :) Jako v každém jeho filmu se do své role naprosto vcítil a zahrál postavu Trevora Reznika, jako kdyby ho znal od školky. Trevor Reznik je člověk ztrápený (jak duševně, tak tělesně) a postupem času taky až nebezpečně paranoidní....no, sice jsem teď napsal naprosto vytrženou větu bez řádného ukončení, ale myslím, že tady je dobré skončit....IT'S a MYSTERY. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Brad Anderson si během natáčení poranil kotník a namohl záda, takže část filmu režíroval v leže. (Satan)
  • Čas 1:30 ráno se stal pro film symbolikou. V tuto dobu se vždy něco stane. (Satan)
  • Režisér nikdy po Baleovi nepožadoval, aby tak markantně zhubnul. Když se Bale objevil poprvé na natáčení, všichni včetně režiséra byli v šoku a zároveň nadšení z toho, jak se Bale postavy ujal. (Satan)

Související novinky

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

Kate Beckinsale v blázinci plném hvězd

16.04.2013

Povídka klasika žánru Edgara Allana Poea se stala základem pro „dobový psychologický thriller" Eliza Graves, který měl původně režírovat paranormálně aktivní Oren Peli, ale nedávno jej převzal Brad… (více)

Reklama

Reklama