Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 2

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 255)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Novodobý Jacksonův King Kong je perfektní, napínavý a občas i komediální, s nádhernou výpravou i s poutavým příběhem, plný dokonalých trikových soubojů titulní přerostlé opice s dinosaury, lidmi i stroji. Jediný problém je, že tu story už všichni znají a tři hodiny sledování digitálních triků jsou více než dost. Jenže vystřihněte to, když to stálo tolik peněz. Přesto se mi film líbil. Trailery: http://www.csfd.cz/film/116618-king-kong/videa/# ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že ten toužebně očekávaný pětihvězdičkový dobrodružný biják tam je. Jen by bylo potřeba: úvodní pasáže trošičku přistřihnout, některé postavy povyhazovat, rozhodně vystřihnout trikově hodně nepovedenou první honičku s dinosaury, taky bych se zbavil těch obřích hmyzáků, a pak by mi při opičákově skonu určitě nějaká ta slza ukanula... Jackson rozhodně je velmi dobrý režisér, bohužel má sklony k megalomanii. Naomi Watts je jako vždy úžasná a těším se, že díky tomuhle filmu ji pozná celý svět. Celkově shrnuto: lehké zklamání. Jackson by si měl dat nějaký menší, komornější projekt. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Stokrát prevarená historka o malom chlapcovi, ktorého sledovanie pôvodného King Konga uchvátilo natoľko, že sa rozhodol stať režisérom, už asi nikomu slzy do očí nevženie, no pre pochopenie tohto filmu je kľúčová. Peter Jackson si toto natáčanie očividne užíval od začiatku do konca, jeho štyridsať rokov tlmené a potlačované sny sa tu menia na explóziu zvukov, farieb a motívov, z ktorých jeden navonok nezmyselne prebíja druhý, no zmysel toho všetkého je pritom viac ako jasný - užiť si to, pretože ďalšia podobná šanca už nikdy nepríde. A kto z nás ho za to môže súdiť? Nehľadiac na fakt, že King Kong by obstál aj ako film samotný, bez všetkých tých dojemných rečí a poloprávd, ktoré sa okolo neho nakopili - hustá, lepkavá atmosféra, strhujúce režijné poňatie, rozkošne naivné bojové scény, úprimný a dojemný vzťah krásky a divokého Konga, pohľad do jeho smutných očí zrkadliaci všetky tie roky strávené osamote... Jackson si nekompromisne splnil svoj detský sen, a ak je s jeho výsledkom spokojný, radujme sa s ním. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je bezesporu dobrý režisér,ale tomuhle filmu ja "pracovně" říkám hokej. Má totiž 3 třetiny, první poměrně zdlouhová, druhá /ostrovní /parádní a závěrečná -to fakt ne natahovaná.Samožřejmě opoce bylá dobrá, nej scéna jak Naomi Watts tancuje před opocí ta se pane vryla do paměti. Opravdu škoda jen , že film není kratší možná by byl stejně tak dokonalý jako hudba Jamese Newtona Howarda . ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to King Kong se vším všudy, takže tajemný ostrov, drsní domorodci, dinosauři a přerostlý gorilák, potom blondýna a Empire State a dvouplošníky. Mě na film vytáhla přítelkyně, ta se nejdřív bála, pak nudila, já už na konci napovídal "zabte ho konečně ať můžu jít domů". Celkově bych zhodnotil slovy méně je více, ubrat na efektech a dojemnosti, přidat na tajemnu. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (77)

  • Film s rozpočtem 207 milionů amerických dolarů vydělal 563 milionů, čímž se stal ve své době komerčně nejúspěšnějším remakem všech dob. (Sufferer)
  • Bojová letadla použitá k útoku na King Konga jsou Curtiss F8C-5/O2C-1 Helldiver vyzbrojená dvěma kulomety Browning AN/M2 a jedním otočným kulometem Lewis Gun Aircraft Version. (HectorHagman)
  • Mnoho scén a dialogů přesně kopíruje původního King Konga (1933). Rovněž poslední věta obou filmů se shoduje. Původně ji měla pronést tehdejší představitelka hlavní ženské role Fay Wray, ale bohužel se natáčení už nedožila. (hippyman)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama