Reklama

Reklama

Mrtví jako já

(seriál)
  • USA Dead Like Me (více)
USA / Kanada, (2003–2004), 21 h 35 min (Minutáž: 42–74 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Ellen Muth, Mandy Patinkin, Rebecca Gayheart, Callum Blue, Cynthia Stevenson, Laura Harris, Christine Willes, Britt McKillip, Peter Williams, Jasmine Guy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Georgina dokončila studium a rodiče na ní naléhají, ať si konečně najde perspektivní zaměstnání. Netuší však, že tím jí vlastně podepíší rozsudek smrti, neboť jejich dcera umírá při svačině poté, co jí zasáhne záchodové prkýnko z vesmírné stanice. Její smrt však není zcela obyčejná, stane se totiž "smrtkou", to znamená, že musí sledovat skony jiných a pak jim pomáhat najít jejich další cestu. Seznamuje se se skupinou podobně vyvolených a hlavěn se svým naprosto sucharským šéfem. Musí dál žít na zemi, ale ve změněné podobě. Vrací se do svého starého zaměstnání, sleduje svou smutně působící rodinu a hlavně se věnuje onomu "vedlejšáku", při němž se hlavně v počátcích nevyvaruje někdy i dosti fatálních chyb... (Sandiego)

(více)

Recenze (203)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ostatné komentáre sa venujú deju aj kladným stránkam seriálu a tak už nemám skoro o čom písať. No "dead girl" a jej kamaráti mi tak prirástli k srdcu, že chcem nejaké to slovko utrúsiť. Všetkých som si obľúbila, dokonca aj zo začiatku nesympatické postavy som začala chápať a mať rada. Je mi veľmi ľúto, že niečo také skvelé skončilo po dvoch sezónach. Dalo sa toho ešte toľko rozprávať... ale Američania sú asi na umieranie precitlivelí a čierny humor nechápu. Obrovská škoda tejto zostavy. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pro mne dost zajimave tema, jediny duvod, proc jsem se zacal divat. Prvni dil ale vysvetlil vsechno, byl dost povedeny, humorem jen pretekal. Ale pokracovani je porad na jedno brdo. Dal jsem poprve ctyri hvezdicky, ted ubiram na tri, protoze hlavni hrdinka je sice skvela, to ano, ale mi silene nesympaticka a dost na granat. Treba s dalsim dilem to bude jinak, ale zatim no way :) ()

Reklama

Dero 

všechny recenze uživatele

Předně - konverzační seriály i filmy zbožňuju. Skutečně po nich nepožaduji nic zvláštního, tu nějakou zajímavou myšlenku, tu analogii s mým vlastním životem a hlavně švih, ať ten díl odsejpá. V prvních dílech Dead like me jsem postrádal vše výše zmíněné. 42minutová stopáž je úmorná, pointa a dialogy předvídatelné nebo prostě jen tupé, herci toporní (světlou výjimkou je Mandy Patinkin) a celý ten podivně nekonzistentní svět smrťáků nepřesvědčivý. A taky jsem nesnášel úvodní znělku. Když se nad tím zpětně zamýšlím, vlastně se mi na tom seriálu nelíbilo vůbec nic. :o) Ale vytrval jsem a od pátého dílu se věci pomalu začaly měnit - minuty ubíhaly subjektivně rychleji, Ellen Muth se rozehrála stejně jako její kolega Callum Blue, dialogy přiostřily a tu a tam se do nich vedrala i zajímavá, nečekaná myšlenka. Stále se nejedná o nic světoborného, ale nemusí hned pršet, že ano... první 4 díly za dvě hvězdy, zbytek za tři a půl. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Dokonalý černý humor a skvělé zakončení filmem. I když víc sérií by mi nevadilo. Ellen Muth byla skvělým tahem, zamilovala jsem si ale všechny postavy. Callum Blue a Cynthia Stevenson také excelovali a Mandy Patinkina není třeba zmiňovat. Tohle je prostě must see. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

První regulérní fullerovka není úplně dokonalá, ale už má všechny typické rysy (absurditu, hravost, suchý humor i morbiditu) v tom správném poměru. Dolů ji sráží jen linie Georgiiny původní rodiny, která jinak fantastickou morbidní nadsázku tříští psychologickým dramatem. Člověk má skoro chuť ty části přeskakovat. Ovšem základní příběh i postavy opravdu stojí za to. Parta smrťáků, která má na starost násilné smrti? S Fullerovou morbidní fantazií? To prostě musí být tutovka. A je zde vidět počínající trend, který vyústil v dokonalé Pushing Daisies (není divu, že to původně měl být spin-off). Chuťovky jako záchodové prkýnko z Miru, samovznícení, kuchyňská gilotina, různé aspirace na Darwinovu cenu a nehody, před kterými nás varovala maminka, jsou tu zabaleny v suchém humoru a skvěle napsaných postavách, které jsou Fullerovou specialitou. Těžko se popisuje, v čem je Dead Like Me tak výjimečné, to se prostě musí vidět, aby člověk nasál ono kouzlo morbidní absurdity. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Seriál je založený na novele Pierse Anthonyho "Na bledém oři", ale pracuje s myšlenkou, že smrtek je na světě mnoho. (Tom Riddle)
  • Waffle House, ve kterém se seriál natáčí, bylo možné vidět i v seriálu Hvězdná brána (od r. 1997), konkrétně v 18. epizodě 8. série, když byl Daniel (Michael Shanks) na cestě k povznesení. (KREI)
  • Přestože nebylo nikdy řečeno, jak Rube zemřel, několik epizod z druhé řady naznačuje, že tu noc, co byl zabit, se pokusil vyloupit banku (když Rube hledá informace o Rosie, je vidět jeho plakát s nápisem hledaný a ve flashbacích je vidět, že má u sebe zbraň). (HappySmile)

Související novinky

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama