Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +od začátku dobře vybudovaná atmosféra, přesvědčivá Julianne Moore -ke konci je děj překombinovanej a trošičku ztrácí páru/// Původně jsem si říkal, že Zloděje paměti vynechám. Nakonec jsem se na to stejně začal dívat a překvapivě mě děj do sebe hned vtáhnul. Rozhodně je to zajímavý film s hodně chytlavou atmosférou a dobrou myšlenkou. Bohužel výsledná pravda kterou se naše hrdinka dozvý je trošku na hranici sci-fi. A ač je film krátký, působil na mě ke konci protahovaným dojmem. Vlastně ani nevím kde jsem tento pocit vzal. Prostě dokuď jsem nevěděl která bije, sledoval jsem film a napětím ani nedýchal. Potom už to takový wow nebylo a měl jsem trošku problém tomu konci uvěřil. Přesto dobrý film, který nenudí./// Celkem 74%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět i začátek filmu, který se pak zlomí v utrpení filmového diváka. Milé děti, když budete zlobit, budete se dívat na tento film. A když nebudete poslouchat své rodiče, vyroste z vás takovej neschopnej debil jako Joseph Ruben a ještě natočíte film, kvůli kterému si z vás budou všichni dělat srandu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavej námět kterej sliboval šanci na originální film. Rozjíždí se to dobře, ale bohužel se postupně začne ve scénaři objevovat víc a víc logických lapsů, který předchozí myšlenky a nápady naprosto degradují a staví na hlavu. Je to škoda se zručnějším režisérem a míň retardovaným scénáristou se z toho dalo vytěžit o dost víc než pouze tento slabý průměr. Juliane Moore se snaží hrát jak o život a je přesvědčivá což o to, ale to nestačí. Dal bych možná i 3*, ale ten nepřesvědčivej konec tento rozporuplný film jenom podtrhnul.45% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spíše zloději času.. Je smutné sledovat přední hollywoodskou herečku, jakou Julianne Moore bezesporu je, v tak plytkém psychologickém dramatu. Ošidné téma nedokázal ani scenárista, natož režisér, udržet v nějaké napínavé rovině, film se několikrát nelogicky převrátí, v první polovině se z něj stává thriller, kdy po hlavní hrdince jde několik federálních agentů, kteří musejí za každou cenu uchovat tajemství jednoho vládního experimentu. Věci se totiž mají tak: Telly žije v představě, že její malý synek umřel při letecké katastrofě, jenže nejbližší okolí (včetně manžela a psychiatra) jí přesvědčují o tom, že dítě se nikdy nenarodilo, jelikož těhotenství skončilo potratem. Jak to tedy celé bylo? Upřímně zhruba po třiceti minutách filmu mi to bylo relativně jedno. Atmosféra chybí, jen kameraman s autorem hudby Jamesem Hornerem se snaží vyloudit na divákovi alespoň nějaké emoce!! Ostatně příběhy s „nadpřirozenem“ mi nikdy moc neříkaly, ono si stačí vybavit poslední snímky M. Night Shyamalana. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na začátku je tu možnost, že film bude opravdu kvalitní a vystihne pocity matky, kterou se snaží všichni přesvědčit o neexistenci jejího syna. Postupem času se přidává více a více šílených nápadů, vykonstruovaných spiknutí a slz hlavní hrdinky. Vše je zakončeno úletem. Je to škoda, protože ze začátku je to zajímavý snímek a velmi dobrá atmosféra vám pomůže dostat se do kůže matky, jejichž dítě podle všech okolo, neexistovalo. Bohužel z celého filmu mi jasně vychází, že neví čím chce být. Psychologickým dramatem matky, horrorem na téma "Každý může zapomenout" nebo snad komedií? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Postava Julianne Moore se zastaví před zdí, která je plná graffiti. Mezi nimi je i logo Revolution Studios, producenta filmu. (Elisebah)
  • Díky úspěchu filmu bylo jeho mateřské studio Sony prvním, které v roce 2004 překročilo výdělek jedné miliardy. Studio zaznamenalo tuto sumu už třetí rok po sobě. (imro)

Reklama

Reklama