Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

44 minut střílejícího pekla uprostřed Hollywoodu. Skvělý námět na film podle skutečné události, škoda jen, že došlo na televizní zpracování, tohle mělo zatraceně větší potenciál. A nakonec z toho nemuselo vzniknout to, co z toho vzniklo. Řada nelogičností je prostě tatam, na řadu přichází slušný příběh, který v začátcích rozehrává hru, kterou Vám už poté nic nepřekazí. Na televizní film slušní herci, střelba, chaos to je jedn něco málo. 44 minut střílení nepřežili pouze dva úročníci, ostatní zázrakem přežili. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No to bylo asi tak kvalitní, jako bych to točil já. Ani nevím, kde začít. Spád spočíval v tom, že se tam střílelo. Policajti očividně stříleli poprvé a lupči to naopak kosili jako Rambo záporáky. Scénář se psal asi dodatečně až po té, co se natočilo spoustu kvalitního přestřelkovýho materiálu, ale zas to bylo řitně multikulti. Je to vidět hlavně na těch vycpávkách á la osobní příběhy aktérů, nebo dokonce lidí, kteří tam byli jen do počtu. Jak by taky ne, když přestřelka měla jenom 44 minut, tak co taky s tim zbytkem stopáže. Že? Ale stejně se mi nejvíc líbilo, jak ti lupiči prchali. Jeden jel krokem v autě, druhej šel vedle něj a střílel kolem. Nebo jak na konci po sobě střílí dávkama asi na pět metrů a nikdo se nemůže trefit. No prostě podle skutečné události. ()

Reklama

Dogmeat 

všechny recenze uživatele

Proč tak vysoké hodnocení? Jeden z mála filmů, kde se zbraně a policejní jednotky chovají opravdu realisticky. Spousta jiných filmů co dobývá kina by mohla jen tiše závidět. Ani chvíli jsem se nenudil. Malá poznámka: V realitě je problém z pistole na 25 metrů ten terč aspoň trefit a to se člověk soustředí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná skutečná přestřelka, o které se říká, že napravila pověst amerických policajtů od doby, kdy si veřejnost představila policajty jen jako ty, kteří mlátí Rodny Kinga. Tenhle film v televizní formě je ale taková unylá nudná blbost, kterou jsem si zapamatoval, jen tím, že tu hraje Mario Van Peebles. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítězství síly vůle nad silou palebnou aneb hraný polodokument o jedné skutečně skutečné kriminální události a to byl, jak dobře víme, major Zeman taky.. Mé konspirační já to spíše vidí jako akci na objednávku výrobce nábojů Luger 9mm, který potřeboval vyprázdnit policejní sklady střeliva a proto zrovna v ten den měli všichni odstřelovači S.W.A.T. odpolední směnu a policisté z daného okrsku chodili posledních šest měsíců místo cvičných střelb na koblih a kávu s třemi cukry do místního Donut Landu. Režisér Simoneau leští odznak L.A.P.D. jako smyslů zbavený a dělá to neskutečně nudným způsobem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • V reále bola prepadnutá banka spoločnosti "Bank Of America" v severnom Hollywoode. Filmovalo sa však v prázdnej budove v nákupnom centre v La Habra, Kalifornia. (Smok)
  • 28. února 1997 v 9:15 došlo v severním Hollywoodu k přepadení jedné z poboček Bank of America. V době přepadení bylo v prostorách banky 32 zákazníků a 10 zaměstnanců. Bankovním lupičům se podařilo získat 303 tisíc amerických dolarů. (Rollo_Tomasi)
  • Zásahu proti dvěma bankovním lupičům se zúčastnilo na 200 policistů. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama