Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Desetiletá kvóta pro tančení a zpěv na veřejnosti vyčerpána za pouhé dvě hodiny. Kéž se Aero nenechá opít ovacemi vestoje a a neudělá z prvního českého shadowcastu pravidelnou kolektivní oslavu burácivé střelenosti, protože jinak bych takhle musela oslepovat lidi každý rok. Nepopsatelný zážitek. Jo a v kuchyni odteď funguju jediným způsobem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ujeté, barevné, a pro mě až příliš muzikální. Ano, vím, je to sice muzikál, ale čím se začala navyšovat intenzita hudebních vystoupení, začala jsem přemýšlet nad tím, jak by "Rockyho hororová filmová show" vypadala, kdyby se jednalo o klasický horor. Tima Curryho a jeho nezaměnitelný obličej si stále pamatuji jako geniálního klauna Pennywise, s bílým obličejem, červenými vlasy a nosem. Myslím, že "zmalovaný" obličej mu vskutku svědčí:) Má tendence k ďábelským úsměvům a šíleným kreacím. Jeho postava je zde rozhodně tou nejvýraznější. Film má rovněž velmi působivé úvodní titulky. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Snad nejkultovnější film všech dob. S geniální rockenrollovou hudbou a tanečními čísly, provokativní a vzrušující mizanscénou, dokonalým Timem Currym a původním autorem muzikálového představení Richardem O'Brienem, polonahou Susan Sarandon, trefnou cameo Meat Loafa, spoustou promakaných narážek a odkazů na béčkové filmy a výtvarné umění (nejlepší je Americká gotika). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední a kuriózní muzikálový snímek, ve kterém nejvíce z herců vyčnívá transvestita Tim Curry. Celý děj filmu mi přišel bláznivý a jako utržený ze řetězu, což není vždy na škodu. Co musím opravdu pochválit, byly písně, které společně s pestrými kulisami a kostými utvářely skvělou audiovizuální atmosféru. Mladá Susan Sarandon také potěšila. Zkrátka originální film, který se nemusí líbit každému, ale mě zaujal nadprůměrně. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Byť se mé hodnocení neřadí mezi ty vysoké, Rocky Horror považuji za dobrý film - muzikálům neholduji, nikdy mě nebavily, tady jsem se chtěl jen trochu vzdělat a vzhledem k tomu jsem neodcházel od obrazovky zklamán! Však co jiného může být lepším důkazem zábavnosti a líbivosti filmu, než to, že dokáže obstát i u opaku cílového publika? Rocky Horror Picture Show je na můj vkus příliš bezdějový, působí jako snad až moc velká spousta hudebních čísel poslepovaná dohromady, ale přesto jsem se nenudil. Vtipné a zároveň nepříliš degradující vyobrazení transsexuality, celkově otevřená sexualita a originální zpracování muzikálu, to vše drží divácký požitek nad hladinou. A co teprve výtečné kreace Tima Curryho? Zkrátka fajn bizarnost... 6/10 ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Na dnešní projekce existují seznamy toho, co si lidé mají přinést s sebou a jak se mají během jednotlivých scén chovat. Na seznamu je mimo jiné rýže, svíčky, noviny, vodní pistole, gumové rukavice, řehtačky, konfety, toaletní papír, toast, party klobouček nebo třeba zvonek. (Galadriel)
  • V jednom kině v Mnichově se film promítá každý týden od roku 1975. (Galadriel)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno