Reklama

Reklama

Každý policejní vyšetřovatel se dříve či později setká s případem, který zůstává nevyřešený a který jej pronásleduje. Pro Yohana se takovým případem stala vražda Clary. To, co začíná důkladným vyšetřováním života oběti, se brzy změní v posedlost. Jeden výslech stíhá druhý, o podezřelé není nouze a Yohan má stále více pochybností. Jistá je jen jedna věc, zločin se stal v noci na dvanáctého. (Pilot Film)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (57)

bourec 

všechny recenze uživatele

Film byl u nás v kinech, a i když sem tušil, že to nebude asi žánrově nic pro mě, šel jsem do toho. Je neuvěřitelný, jak autoři těchto malejch, nezávislejch, a tudíž podfinancovanejch filmečků dokážou do dvou hodin vtěsnat tolik plků, pomalejch záběrů na hovno, a děj se nehne ani o píď. Je fakt, že film nepatří do mojí jurisdikce, a tak bych ho neměl soudit, a hodnotit. Ale vzhledem k tomu, že tady na našem webu je spousta pisálků, který se bavěj kydáním odpadů, psaním přiblblejch komentů na něco, co je nezajímá, a bavěj se touhle trapnou disciplínou celej život, tak i já tohle ohodnotím. Film to byl naprosto děsnej, přiblblej, a mám dvě hoďky života v trapu. 10 usmolenejch %. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

No páni!To byla špica! Neotřelé tváře herců, kteří hráli své role famózně.Bezvadná kamera.Pohrála si s detaily.Bezvadná režie. Měla jsem pocit, jako když čtu knihu a nemůžu se dočkat až se prokoušu do konce protože tak, jak je veden děj  ,mě to zkrátka uzemnilo. Scénář nabídl několik pachatelů a nakonec divák utře nos!To se jim teda fakt povedlo :-( anebo :-) ??Seděla jsem a pár vteřin doufala že vyskočí nějaká postava a udělá jasno!No nic.Když vydržíte do konce, dostane se vám songu White Flowers s Minou Tindle.Ani jedno mi nic neříká, ale píseň s hlasem zpěvačky je nádherná. A pomalu se vytrácí pocit zmaru, že jste se nic nedozvěděli.Aspoň teda že  Yohan slezl z oválu ,kde opravdu jezdil dokola jak křeček, a vjel bicyklovat na silnici .Nádherné scenérie Alp. Co musím za sebe vyzdvihnout je kvalitní český dabing. U mě to znamená že doprovodná hudba ,která má nějak navodit atmosféru,nepřeřve mluvené slovo! ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravý opak temné kriminálky, takže je načase použít termín světlá kriminálka. Čemuž napomáhá i fakt, že zde hraje jen jeden klasickej černoch, což je na frantíky nevídaná věc. Hlavní polda je klid'as, introvert a pragmatik a světe div se, pro diváka je to zajímavý zjištění, že případ řeší spíš kancelářskej hrdina. Prostě stačí chytrej scénář a já solím fakt moc spokojený čtyři pecky. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velkým fandou krimi filmů ale dobrým krimi filmem nikdy nepohrdnu. La Nuit du 12 mělo(má) celkem dobrý hodnocení(66%) tak jsem snímku dal šanci. Hned na začátku film informuje, že každej rok francouzská kriminální policie vyšetřuje více než 800 vražd. Až 20% zůstane nevyřešených a o jednom vypráví tenhle film. Takže co z toho vyplývá ? Že stejně jako kriminalisté ani divák se nedozví kdo vlastně byl tím vrahem. A tak si vlastně říkám proč na film vůbec koukat a čím si snímek vlastně ty % zasloužil. Nepřišlo mi to nikterak zajímavý a už vůbec né napínavý. Divák se vlastně jen dozví, že holčina byla tak trošku coura a vrahem by mohl být v podstatě každej z jejich bejvalejch nápadníků. Za mě celkem zbytečnej film a zbytečně promarněných 109minut. Hodně slaboučký 2hvězdy ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Noc 12. je prakticky takovou anti-detektivkou. Hned v úvodních titulcích se zcela zřetelně dočteme, že snímek pojednává o nevyřešeném případu. I přes ten fakt však člověk následující necelé dvě hodiny hltá tu proceduru klasického krimifilmu, jako by se na konci měl dočkat výsledku, protože to jinak výstavbou děje velmi dobře funguje. Film mírně pokulhává jen ve scénách, kdy se zcela doslovně snaží poukázat na kolektivní vinu (a následující tvrzení může být spoiler, tak pozor), neb pokud oběť prokazatelně nezabil konkrétní jedinec, zabili ji všichni. Symbolika je v tom sice hezká, ale scenáristicky to až moc křičí a nezapadá. Mimo to palec nahoru. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky trvalo celkovo 34 dní a prebiehalo v Savojských Alpách. (MikaelSVK)
  • Dej je inšpirovaný skutočnou udalosťou, keď v noci z 13. na 14. mája 2013 našli telo Maud Maréchal obhorené v Lagny-sur-Marne. (Arsenal83)

Související novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (více)

Reklama

Reklama