Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankovní úředník Matt Dillon dostal ze dne na den padáka, jeho dívka Christina Applegate se s ním rozešla a navíc mu někdo ukradl auto. Společně se svým bývalým kolegou Stevem Zahnem se rozhodl vzít věci do vlastních rukou a začít jednat. Nejdříve ze všeho si ale pořádně užije svůj poslední pracovní den. Jenže i ten nejlepší plán může někdy selhat...
Život každého z nás se může změnit za jediný den, ne-li za jediný okamžik. Vtipná americká komedie plná nečekaných zvratů dokáže nejen pobavit, ale přiměje diváka také k zamyšlení nad otázkou, jaké náhody mohou ovlivnit náš život. Populární herci Matt Dillon a Steve Zahn koření svěží příběh svými hereckými výkony, zatímco atraktivní Christina Applegateová dodává snímku půvab a eleganci. Divácky vděčný film. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

liuk 

všechny recenze uživatele

Proboha! Úkolem režiséra je kromě jiného umět zahladit nedokonalosti a případné díry ve scénáři a potlačit jeho předvídatelnost, popřípadě jeho jasnou demenci. A že se toho všeho ve zdejším vyskytuje požehnaně. O tyto věci se ale režisér vůbec nezajímá, on se v nich snad nakonec vyžívá a svůj potenciální um si radši honí na zcela nesednoucích urychlovačkách obrazu, na které je nalepená strašná hudba. Jinak ovšem něco, co se dá nazvat režií neexistuje, a tak se dá bavit jen a pouze o tak příšerně zpatlaném scénáři, který vypadá jako kdyby jeho každých pět minut psal jiný člověk. Jistě, dal by se v něm najít jakýsi experiment, jenže experiment tak nepovedený, že nad ním zůstavá rozum stát a měl by se ukazovat na všech filmových školách jako odstrašující příklad. Vtip funguje tak jeden, romance je neskutečně blbá a závěr se snad nedá žánrově zařadit jinam než do CRAP. A Dillon je dřevo. Opravdu nechápu, kde se tady všechny ty 5* berou. Nechci říct horší, ale pitomější (ach, ty koncové zvraty, co by bez nich filmařští odpadlíci dělali, ach jo) film jsem letos neviděl. Odpad! nedávám jen protože nad hovadností téhle příšernosti nedokážu přestat přemýšlet, jestli to není celé parodie. Jestli ovšem je, a zakládá se pouze na sprostém kopírování svých idolů, tak to si rovnou můžu pustit Epic Movie. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Drama tvářící se jako komedie nebo komedie tvářící se jako drama - nejsem z toho příliš moudrý!! Herecké obsazení i rozjezd filmu by inklinovalo spíše k lehčí notě - druhá polovina filmu však začne brnkat na dramatičtější strunku až k závěrečné černé pointě. Výsledkem je nakonec značně vykrádačský, černým humorem šmrnclý, nenáročný bijáček – žádný skvost ani vyložený odpad!!! ()

Reklama

lumiros 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy měli špatný den? Vyhodili Vás z práce? Vaše snoubenka našla tanga Vaší milenky v kapse Vašeho saka? Levná holka Vám ukradla auto? Že né? A kdyby ano, co by jste udělali? Vykradli banku, kde jste dělali? A co když se ukáže, že je to všechno úplně jinak? Třeba Vás Vaše snoubenka podvádí právě s Vaší milenkou, tak bacha! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jazda, dámy a páni! Film plný výborných dialógov, ktoré fungujú aj vďaka kontrastu medzi tuctovými občanmi, bizarnými postavičkami a ešte bizarnejšími úchylmi. Celý film je vlastne o súlade kontrastov. Hojne sa fuckuje a shituje, popri tom sa žije slušný život priemerných ľudí a niekde medzi tým sa uvoľňujú skryté vášne alebo vedú rozhovory so zdanlivo hlúpymi prostitútkami. Psychológia mysle, filozofia života, abnormalita reality a irónia definitívy. Prezradiť viac by bolo spoilerovanie. Takže - možno po skončení filmu zistíte, že všetko čo v ňom bolo, ste už niekde videli - ale tento kus majstrovsky zmiešal motívy, o ktorých absolútna väčšina filmárov ani nesníva, že by ich spájala do jedného príbehu. Užite si to, a hlavne! - nevypínajte pred záverečnými titulkami! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhá dnešní repríza mě příliš nepotěšila, takže došlo na degradaci původního hodnocení. Měl jsem dost velký problém s tím, abych přišel na to, proč je v žánru uvedena komedie. Po delší analýze viděného mě napadla ujetá myšlenka, že by humor zprostředkovávala postava Jacka v podání Stevea Zahna. Pokud to byl skutečně záměr tvůrců snímku, pak mě úplně minul, protože mě tyhle uječené figurky spíše vytáčejí. Za mě se celá záležitost plácala od ničeho k ničemu, po celou dobu jsem se spíše nudil a úžasný zvrat v závěru, který přiměl mnohé uživatele k vyššímu hodnocení, mě docela otrávil, protože vzhledem k předchozímu ději nedával vůbec smysl. Tohle finále ve mně vyvolalo pocit,že se Mitch Rouse minul povoláním, protože měl být raději iluzionistou. / Poučení: Ve chvíli nejvyššího triumfu můžeš zažít to největší zklamání. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama