Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Matthew Mcgonaughey je jeden z mojich najneobľúbenejších hercov. Tento film na tom nič nezmenil, aj keď je pomerne vydarený. V štýle legendárneho Indyho sa nesie celý príbeh, akcia je mimoriadne vydarená a celé je to pohodové, ale ja neobľubujem ani Penélope Cruz. Takže tí, ktorým sa páči obsadenie si môžu pridať jednu hviezdičku. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ľahká akčná zábava, pri ktorej nevadí, ak je pritiahnutá za vlasy a "preplácaná". Ako taká ma celkom príjemne pobavila. V tejto oblasti asi jeden z tých vydarenejších filmov poslednej doby. Matthew nemá dostatok charizmy, aby sa stal "moderným Indiana Jonesom", ani Penelope nie je stvorená na akčnú "babu ako remeň". Zato William H. Macy bol vynikajúca postavička a vidno, že komediálne role zvláda s rovnakou bravúrou ako tie vážne. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem moc. Dostal jsem až dalo by se napsat hodně nelogickou spatlaninu snad Indiana jonese či Mumie, s všeumělem McConaugheym, kterej hraje zde ve všem neporazitelnýho všeználka, kterýho obchazejí kulky a je strašně dokonalej, Cruz která je tak důležitá v první půlce filmu, že v tý druhý se na její roli scénaristi už úplně vysrali a jediný co uměla v poslední půl hodině filmu říct bylo "jo" DOSLOVA! Zahn a jeho kolega (ted nevím jak se jmenuje) se pokouší aspon o nějaký ten hloupý humor, záporáci uplná klasika, tyhle snad neumí víc střílet, ale jako vůbec než v ostatních hloupých, akčních, dobrodružných filmech. Když to všechno sečtu odečtu máme zbyde nám vlastně jen to pěkný prostředí, který je vlastně jen poušť, takže nic extra a strašně stupidní film. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Sahara naprosto dokonale splňuje podmínky letního dobrodružného blocbusteru. Má vcelku rozumně (i když stále úsměvně) vystavěná zápletka o hledání bájného pokladu (i když tenhle má poněkud větší rozměry), na který je navíc napasována druhá dějová linie o boji lékařů proti neznámé infekci. Toto kloubení komediálně-dobrodružně-akční podívané s vážně mířeným tématem, kterým nemocemi sužovaná Afrika rozhodně je, překvapivě nepůsobí jako pěst na oko, ale vcelku logicky (samozřejmě že v rámci filmu) a zvyšuje už i tak vcelku vysokou úroveň efektnosti filmu. Výprava, u které nutno podotknout, že ty vrtulníkové přelety nad pouští moc do sebe nemají, se jinak vyžívá v rozmáchlých záběrech na jedoucí auta či velbloudy překvapivě poskrovnu. Navíc to všechno formálně (potažmo obsahově snad ještě více) připomíná třetí díl Indiana Jonese a být v hlavní roli Dirka namísto Matthewa McCounaugheyho Harrison Ford, tak zde máme čtvrtý díl „archeologických příhod“ i bez Stevena Spielberga. Ale v mnoha věcech je Sahara notně svá, jako už třeba ve vzpomínané epidemii a hlavně má v hlavní ženské roli Penelope Cruz, které to neuvěřitelně sekne a už jenom kvůli ní stojí za to ten film vidět. Ale druhé shlédnutí? Možná zase v létě ()

draggo 

všechny recenze uživatele

První hodinka ubíhala velice pomalu, pak naštěstí přišla ke slovu nějaká ta akce a celé se to dalo trochu do pohybu. Dějově zbytečně překombinované a plné logických nesmyslů. Pokud se na děj nesoustředíte, dostane se vám celkem slušné akční a dobrodružné podívané. Akce je to co se na filmu celkem povedlo, je slušně zvládnutá a zábavná. Penélope bohužel ukázala jen pěknou tvářičku (její postava byla dementní), Matthew McConaughey kromě naprosté nezáživnosti neukázal nic. Steve Zahn jako blbeček celkem ušel, z hlavního tria byl asi nejlepší. Závěr předvídatelný jak facka. Ale na druhou stranu musím říct že mi to uběhlo docela rychle, a tak dám poctivé tři hvězdy. /viděno v TV: 60% a 3*/ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • I když jsou romány Cliva Cusslera o Dirku Pittovi celosvětově známými bestsellery, prodalo se jich okolo 100 milionů výtisků, doteď se jeho hrdina objevil na filmovém plátně pouze jednou. Konkrétně to bylo Vyzvednutí Titaniku z roku 1980. (imro)
  • Keď prichádza čln vojenskej hliadky na rieke Niger k lodi, ktorou sa plaví Dirk (Matthew McConaughey) a jeho priatelia na kontrolu, je vidieť vytiahnutý sonar vzadu na palube. V ďalšom zábere, keď loď začne unikať, sonar už tam nie je. (Van_der_Ovec)
  • Herci měli lekce ježdění na velbloudovi - plnou parou na něm jezdili 90 minut podél dráhy rozjetého vlaku. (imro)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama