Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi uprostřed pustiny je ukryta Cela - skleněná komora, v níž sadistický vrah Carl Stargher pomalu a důmyslně topí své dívčí oběti. Krátce po dalším únosu je vrah zadržen agenty FBI, při zatýkání je těžce zraněn a upadne do kómatu. Zatímco se agenti marně snaží najít místo, kde postavil své šílené mučící zařízení, v Cele jeho poslední oběť zoufale pozoruje, jak voda pomalu stoupá. Na záchranu zbývá 40 hodin a poslední šancí jsou schopnosti doktorky Catherine Deane, která dokáže vstupovat do mysli duševně nemocných lidí. Catherine se pokouší projít krvavým bludištěm mozku šíleného vraha a najít stopy, které umožní Celu najít dříve, než bude pozdě. Tuší však, že na tak děsivou a nebezpečnou cestu se ještě nikdy nevydala... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo žádá od filmu výstřednost, vnější efekt a pouhé vybočení z hlavního proudu, může Cela představovat trefu do černého. Snové scény jsou vizuálně provokativní, sexuálně dráždivé a patřičně nápadité. Pro toho, kdo hledá po všech stránkách funkční, propracovaný snímek s kvalitním scénářem bude Cela pouhou ztrátou času. Především tu chybí strhující příběh ale i výrazný hrdina. Lopez nelze označit ani za průměrnou herečku a tak ve filmu nejlépe funguje tam, kde se o nic nesnaží a prostě je - s výrazným make-upem a extravagantními kostýmy. Tohle spojení filmového experimentu a kriminálního žánru se moc nepovedlo. Celkový dojem 40 %. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nádherná vizuální masturbace! Pár scén mě vážně málem dodělalo - vertikální obkroužení kamery kolem křtu, kůň a hlavně scéna s matkou (matkami) - obraz jak z hlavy pološíleného malíře. Dokonalá lahůdka! I zvuková stránka je zajímavá - a nebýt pár dějových klišé a vůbec vcelku rutinní "venkovní" zápletky, hodně vážně bych uvažovala o 5* (vidět to napoprvé v kině a v původním znení, nemusela bych možná uvažovat moc dlouho). ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní scéna na poušti na mě udělala dojem, ale většina scén z vyšetřování je poměrně nudná. Občas je oživý skvěle zahranej vrah, ke kterýmu si během filmu hlavní hrdinka vytvoří velmi zvláštní vztah. Mimochodem takový zatčení jako zde se opravdu jen tak nevidí. Pravá zábava přichází až s první návštěvou u Carla v hlavě. Psychedelický výjevy, artovej fetiš, něco z Carlova dětství, jeho oběti, porcování koně, to vše je uspořádaný do podivný bizarní série scén, od kterých jsem se nedokázal ani na okamžik odtrhnout. A způsob jakým to je natočený… Ta kamera?!? To je prostě lahůdka. Pravá sranda nastává, když si Catherine pustí Carla k sobě do hlavy. Můj svět, moje pravidla. Zajímá vás, na co taková milá sympatická holka použije kuši a obouručák? Jo a pohádkový oblečky jí moc sluší ;-) Tarsem ukázal, že umí. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa veľmi snažil, aby mal na viac, no nepodarilo sa mu to. Nehovorím, že pridať do kriminálneho trileru snové pasáže je zlýnápad, len ich je treba urobiť tak, aby nepôsobili uspávacím dojmom na diváka (môj prípad). Účasť Jennifer v tejto snímke sa pravdepodobne najvhodnejšie javí, ako ústretový krok k divákovi. Tá sa v tejto pre ňu trochu atypickej úlohe snaží byť veľkou herečkou, avšak predvádza výkon, ktorý len potvrdzuje, že spievanie jej ide lepšie. Na druhej stane výtvarné spracovanie imaginárnych svetov, ktoré sa odohrávajú vo vrahovej mysli je naozaj podmanivé. Scéna na púšti síce pôsobí akosi gýčovo, avšak priestor v ktorom Lopez sleduje chlapca má temnú, priam hororovú atmosféru, ktorá mi mierne pripomínala Faunov labyrint. Shorovu hudbu ocenia skutoční soundtrackoví fajnšmekri. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ide o hotovú pastvu pre oči, pekne vizuálne zvládnutý snímok, ktorý dokáže aj po obsahovej stránke zaujať. Navyše film ponúka veľmi dobré krimi thrillerové pozadie s pár hororovými resp. bizarnými prvkami. "Výlety" do mysle psychopatického vraha boli dostatočne pútavé a asi aj to najlepšie, čo ťahá tento film. Najväčší problém vidím v herečke J. Lopez, ktorá mi tu prišla ako päsť na oko, navyše svoju postavu nezvládala a zahrala ju veľmi zle. Komédie jej idú lepšie, na niečo takéto proste nemá, ide o typ herečky, ktorá nezahrá všetko. Škoda. Ale aj tak to stačí na nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, ve které Catherine Deane (Jennifer Lopez) doma sleduje televizi, vysílají československo-franouzský snímek Divoká planeta (1973). (Stegman)
  • V scéne, kde Carl (Vincent D'Onofrio) nakrúca črevo Petra Novaka (Vince Vaughn) je vidieť, že na začiatku natáčania má navinutú už značnú časť, no v ďalšom zábere akoby opäť začínal odznova. (Lukoh)
  • Scéna na poli se třemi ženami, ve které Vince Vaughn poprvé nahlíží do mysli vraha, je odkaz na slavný obraz "Dawn" norského malíře Odda Nerdruma. (Ai.ma)

Reklama

Reklama