Reklama

Reklama

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat

(seriál)
  • USA Keep Sweet: Pray and Obey
Trailer
USA, 2022, 3 h 15 min (Minutáž: 46–53 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o vzestupu Warrena Jeffse v církvi známé pod zkratkou FLDS a jeho neuvěřitelných zločinech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Ťažko uveriť, že človek, ktorý vyzerá ako obyčajný úradník alebo poisťovací agent bol schopný niečoho takéhoto a bol v top 10 najhľadanejších zločincov v USA. Náboženstvo je zlo a mormóni sú divní, ich fundamentalistická podoba je však ešte horšia. Človek si aj povie ako je možné, že to tí, ktorí zostali v sekte nevideli, ak vám ale od útleho detstva vymývajú mozog, je ťažké si to uvedomiť. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Náboženství zase jednou vybíralo desátky na lidských životech. Jakmile někde zazní slovo církev, tak správný Čech ví, že je něco špatně a je třeba vzít nohy na ramena. Sledování bandy pánbíčkářů, kteří se dobrovolně nechají tyranizovat, způsobuje vykroucení hlavy. Síla dokumenty tkví ve zkažených životech naivních jednotlivců, kteří v tom bordelu vyrostli a celkem děsivý je i fakt, že FLDS není projekt z poloviny minulého století, ale vesele funguje i v novém tisíciletí. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

I když jsem příběh FLDS znala, reálné záběry i nahrávky z tehdejší doby mě naprosto uvrtaly do židle a nebyla jsem schopná se pohnout ještě dlouho po skončení dokumentu. Je to nepředstavitelné, prostě nepředstavitelné - polygamie, více matek, nespočet sourozenců, ale hlavně ta nevědomost! Mazec. Je to silný příběh a poměrně slušně odvedená dokumentární práce. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na to jak měla být tato dokumentární minisérie šokující, tak se jedná o lehce nadprůměrný a nepříliš poutavý počin, i přes více než tříhodinovou délku tvůrci spíše kloužou po povrchu, než aby šli pořádně do hloubky, žádné emoce se vyvolat nepodařilo, dobrou polovinu času jsem se extrémně nudil. Technicky je Keep Sweet na dobré úrovni, ocenil bych však mnohem zajímavější a poutavější zpracování. 6/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

asi by mě to mělo šokovat, nicméně nestalo se. Náchylnost lidí nechat se (z)manipulovat - tím spíš když jde o boha - není nic nového pod sluncem a mít svojí sektu, která vám zaručí prakticky neomezenou moc a přísun peněz a sexu je snem nejednoho člověka. Málokdo to ovšem zrealizuje a navíc ještě v takovém měřítku a przněním dětí jako bonusem. Všechna čest těm kteří zvládli utéct a třeba pak ještě svědčit u soudu. Pochopili to sice pozdě, ale i to se nakonec počítá. Smutné je, že ač úřady zasáhly, tak celé FLDS běží vesele dál...65% ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama