Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdyby v obsahu nebylo  "Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně" , já o lezení něco málo nevěděl a hlavně se na to nekoukal s manželkou, která už něco i zlezla, tak bych si tenhle kompletně z prstu vycucaný, ale solidně natočený, blábol (no ano, bohužel) mnohem víc užil. Že si dneska kdejakej debílek bez schopností vyleze na okap mrakodrapu, kde má potřebu si fotit poslední selfie v životě, to je ale zase fakt.  Ostatně podobní debilové mezi námi žili vždycky, jen měli holt těžší se zviditelňovat, a tak je to až tak neba, no. Nebudu tu vypočítávat všechny nesrovnalosti či vyslovené pičoviny, které by žádný zkušený (horo)lezec nikdy neudělal, ale už při první scéně si člověk vzpomene tak maximálně na Ace Venturu. S takovým nejištěním by holt spadl i Cliffhanger. Ale stěna luxusní, to zase tedy jo!  Na vlastní věži pak už jen telegraficky a jen to nejvýraznější - jištění nulové, fyzička až neskutečná, šplh na tyči směšný a zkušené horolezkyně, jež nenapadne s lanem, sedáky a karabinami sesmycovat?  No, dobře.   Jak jsem psal ale na začátku, solidně natočené, strach z výšek jsem teprve poměrně nedávno překonal, čili nohy mi, jak se tu často píše, taky brněly a holky to byly pěkný, že? Takový dvě hvězdy... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nepopísateľná zvrátenosť. Trpím hodne silnou fóbiou z otvorených priestorov (nebojím sa výšok; nebojím sa v lietadle, stál som za mrežou na 86.tom poschodí Empire State a v pohode, ale u kamaráta na šiestom mám problém ísť na nemrežovaný balkón) a toto je survival vo výške 600 metrov. Asi 10 krát som to zastavoval. To sa nedalo. Film dobrý, ale skoro som zomrel. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Fyzicky nepříjemný zážitek. Nejedná se o snímek, na který by se dívalo snadno, jelikož režisér dovedně pracuje s lidským strachem z výšek a pomocí různých úhlů snímání či výrazných sugestivních pohybů kamery (např. kroužení kolem protagonistek) pobízí diváky k vegetativní reakci. Škoda, že si Scott Mann nedal záležet i na scénáři, protože se mohlo jednat o jeden z nejlepších survivalů posledních let. Pokud zde má někdo zkušenosti s pohybem ve vertikálním prostoru, tak se při pohledu na bezradnost hlavních postav jistě musel chytat za hlavu. Jakožto zdejší hororový expert nemám volného času nazbyt, leč pár horských vrcholů jsem již zdolal a při sestupu mnohdy využil princip vláknového tření. Divím se tedy, že zkušené lezkyně nedokázaly správně vyhodnotit situaci a vhodně zaimprovizovat. Kolem konstrukce věže totiž stačilo ovinout lano, které by jim posloužilo jako prodloužené ruce a zároveň jednoduchá slaňovací brzda. Po pár minutách už by mohly v bezpečí pózovat pro své fanoušky. Závěr filmu působí extrémně uspěchaně, jako by se střihači splašily nůžky, a navíc nedává žádný smysl. Becky se totiž před svým vysvobozením dopustila hned několika trestných činů, takže by neodjela s otcem domů, nýbrž s policisty do cely předběžného zadržení. Navzdory scénáristickému klopýtání přeci jen převažují mírná pozitiva, a tak snímku Fall uděluji tři silnější hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane debilný námet. Na čo by tam tie blbky liezli a ešte tak chabo vybavené? Rovnako zbytočne natiahnutý film, v podstate 40 minút sa neudeje nič zásadného, tam stopáž mohla ísť na polovicu. A potom sú tu strašne prekombinované veci s dronom na úrovni až sci-fi. Na strane druhej vynikajúce napätie, pohrávanie sa s hudbou aj kamerou, naozaj to bolo na nervy až na mrákoty. Hoci fyzikálne skoro nemožné, na úrovni MacGyvera. Takže nejaké to mravčenie v bruchu bolo a film si zaslúži pozornosť napriek tým všetkým chybám, lebo to zásadné, čo mal priniesť, aj priniesol - vzrušenie. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Fajn námet vhodný však viac na 30 minútový kraťas ako celovečerák. Miestami to trocha nudí no potom príde finálny zvrat s topánkou pri ktorom slušne zamrazí a v podstate mi to pripomínalo o triedu lepšie Frozen ale musím povedať, že mám rád takéto námety. Nechcel by som byť v koži hlavných postáv. Brrr. Človek je potom hneď vďačnejší za teplú posteľ a strechu nad hlavou. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Rádiová vež B67 vo filme reálne neexistuje. Vzhľad rádiovej veže bol inšpirovaný rádiovou vežou KXTV/KOVR Tower vo Walnut Grove v Kalifornii. (Grims)
  • Ve 23. minutě zůstane Becky (Grace Caroline Currey) v ruce tyč ze žebříku. Ta ji strachy pustí a tyč spadne dolů, avšak v dalším záběru žádná tyč nechybí. (cerdax2)
  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama