Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Marvinova izba ide sčasti presne podľa očakávaní, sčasti ale aj proti nim. Je jasné, že budeme svedkami vývinu vzťahu medzi tetou a jej synovcom a zároveň že si budú dve sestry vyriaďovať veci z minulosti a zároveň nanovo rekonštruovať svoj vzťah. Zároveň ale netušíme ako to celé skončí, tvorcovia nám naznačia viacero možností, pričom sa viac sústredia práve na tie vzťahy, než že by sa snažili rozriešiť ústrednú zápletku. Je to myslím správne rozhodnutie. Herci sú bez výnimky skvelí, napriek všetkým kladom ale film pôsobí iba mierne nadpriemerne. Možno je to akousi autorskou rozpoltenosťou medzi nezávislou drámou a klasickým Hollywoodom. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Další herecký koncert, tentokráte pro Meryl Streep a Diane Keaton, v menší míře pak i pro Leonarda DiCapria (ale to mě osobně nijak nepálí). Je to sice jen další z řady dramat let 90., se sobě typickou krásnou hudbou a slzymačkajícím tématem, v tomto případě na mě však vše zapůsobilo tak nějak... lidsky, dojemně, smutně komicky a bezútěšně zároveň. No... a zkuste tohle trumfovat. ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Na to, že jedna z hlavních hrdinek trpí leukémií, je to docela sranda. Což je příjemná změna, oproti těm záplavám ubrečených filmů o umírání. Velkou zásluhu na tom má vyřídilka Meryl Streep a doktor-pohodář Roberta De Nira (škoda, že nedostal větší prostor). Pravda, jak film plyne, komediální pasáže ustupují dramatické linii, ale to je celkem logické a tady to rozhodně nijak nevadí. Za mě 4*. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Drama na velmi vážné téma. Pokud hledáte něco na rozveselení, tak tohle není to pravé pro Vás. Jediná světlá chvilka je jakýsi cliché konec, který mě trochu zklamal. Ovšem hvězdné obsazení, na které já obyčejně moc nedám, vlastně působilo velmi nevtíravě a díky hercům celý příběh vyzněl velmi přirozeně. Film je celou dobu velmi koukatelný a proto vám krásně uteče. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi skvělý černý humor, ale ostatní docela pokulhává. Bylo mi předhozeno pár dramatických situací, které mě ale nijak neoslovily, i když zápletka na to má. Je to nudné, postrádá to dynamiku a na konci jsem měl pocit, že jsem vlastně ani žádný film neviděl. Jeden ze snímků, na které si za měsíc ani nevzpomenu... Zajímavé komentáře: Faidra, Jordan ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama