Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž prožívá pod vedením megalomanského ministra veřejných prací stavební revoluci, plánuje vybetonovat Seinu, z obou stran chrámu Notre dame plánuje vystavět dva vysoké, železobetonové věžáky. Zároveň se ve městě začínají ztrácet lidé, což vyvrcholí ztrátou třiceti lidí ze zájezdu, kteří byli na prohlídce katakomb. Když se jednou v noci nevrátí domů dcera knihkupce Rondina (Michel Serrault), rozhodne se jít na policii, kde ho však vlažný a neochotný policejní komisař (Michel Galabru) odbude. Rozhodne se ji najít na vlastní pěst a začne právě tam, kde se ztratilo tolik lidí – v podzemí Paříže. Tam objevuje nejen svou dceru, ale především svérázné společenství lidí, pod vedením žoviálního Philippa Noireta, kterým je kopání jam, záměry ministra a stavební výstavba v Paříži proti srsti. Krysy z temnot se rozhodnou k definitivnímu úderu… (borsalino)

(více)

Recenze (83)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi svérázná satirická komedie o přestavbě Paříže na super moderní město v kontrastu s některými obyvateli Paříže, kteří se rozhodnou s tímto stavebním běsněním bojovat svými prostředky. Současně je ve filmu cítit obviňování vlády a těch úředníků, kteří rozhodují o výstavbě, že zcela mění historický ráz města, ničí jeho dominanty a nahrazují je nevzhlednými betonovými škatulemi, likvidují poslední zbytky zeleně ve prospěch parkovišť a uskutečňují své megalomanské mocenské choutky. Myslím, že by pro pány na pražském magistrátu měl být tento film povinným výukovým materiálem… ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já si užívala už jenom tu báječnou slezinu známých herců ve svých nejlepších filmových letech. Ano, je to ztřeštěná komedie, ale má myšlenku a to se cení. Já tady viděla Dennera zase v trochu jiné, ale taky ne zrovna v záviděníhodné roli ministra i když je to pořád lepší, než v roli masového vraha žen a můžu s jistotou říct, že je to další můj nový objev na francouzském filmovém poli, kterého si musím trochu víc proklepnout. I tady hrál skvostně a byl na zabití :-) A mezi těmi ostatními vyzdvihnu ještě svého vždy roztomilého Michela Galabra, kterého můžu vidět v čemkoliv a kdykoliv, protože pokaždé vyloudí na mé tváři úsměv. Nevšední, netradiční, ale tak pravdivé jsou ty Krysy z temnot. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi Krysy z temnot připadaly jako poměrně slušná oddechovka, ale postupně jsem si začal tento film užívat tak, že to jen tak nějaká oddechovka nedokáže. Místy hodně ztřeštěný film o marném boji podzemních obyvatel Paříže, vedenými Gaspardem de Montfermeil (P. Noiret), s urputným a samolibým ministrem veřejných prací (Ch. Denner), je hodně povedeným příkladem klasické francouzské komedie sedmdesátých let. V malinké roličce se tu objeví i mladý Depardieu, svou klasickou roli komisaře si opět střihl M. Galabru a tuto squadru výborně doplňuje M. Serrault jako neposedný historik Rodin. O čem tento snímeček vlastně je...? S mírnou nadsázkou by se dalo říct, že jde o geniální parodii na chování betonové lobby, která nám vnucuje názor, že parkoviště je lepší než park a Hypernova užitečnější než dětské hřiště...:-) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Satira ve snesitelné míře a k tomu slušná porce originální zábavy. Hned na začátku velmi vtipně udělané titulky a dokonale úsměvný závěr, mezitím spousta opravdu vydařených gagů s druhoplánovými odkazy (jak jsem si toho u Tchernii všimnul už u filmu Do toho, do toho). Jako celek za čtyři, ale plnej počet u mě získává naprosto skvostný Charles Napoleon Denner jako ministr veřejných prací. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podmanivá záležitost, vtipná a okouzlující, od roztomilých titulků až po samotný závěr, skvělý. Zřejmě bych vůbec neměla problém přidat se ke Gaspardovi, neb on je prostě jeden z nejúžasnějších rebelů. Charles Denner fantastický a fanatický ministr betonu a železa, Michel Galabru má sbaleno na dovolenou, manželka s dětmi čeká v autě a on musí začít vyšetřování zmizelých turistů. No.. a Michel Serrault mě opět potěšil, tatínek-knihkupec-spisovatel hledající svou dceru, tomu se odolat nedá.. Krásné filmové pohlazení s úžasným dabingem (Miroslav Moravec, Martin Růžek, Petr Haničinec). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno podle stejnojmenné knihy, kterou napsal Gaston Leroux. (Terva)

Reklama

Reklama