Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Na Judgment night jsem jsem se dlouho těšil, protože soundtrack k němu je víc než kultovní, ale film samotný moc snadno k sehnání není. Po shlédnutí musím konstatovat, že je to příjemnej akční thriller, který ve mě evokoval takový kousky jako Vysvobození nebo Strašáci. I tady je zhýčkaný "civilista" vystaven násilí ve svém nepřirozeném prostředí, a tak mu nezbývá, než přistoupit na pravidla hry a najít v sobě ztracenou animálnost. Zde je to sice zabaleno v popovějším kabátku, ale zase je zajímavé, že se vše odehrává skoro za rohem od domu a ne někde na vejminku v horách. Denis Leary je jako padouch v pohodě, ale možná trochu uhlazenej (vizáží), mezi jeho kolegy potěší P. Greene (alias Zed z Pulp f.). A teď už k o.s.t. : Opulentní písničkovej soundtrack, který svojí kombinací hard&heavy kapel s legendami rapu předznamenal éru "numetalu" a volně navázal na třeba Body count. Ač nejsem bůhvíjaký fanda ani na jedno, tak tohle byla ve svý době crossover bomba a zůstává vlastně dodnes. Kde jinde si poslechnout Cypress hill se Sonic Youth nebo Pearl Jam, Ice-T a Slayer, Faith no more + Boo Yaa tribe, Helmet+House of pain atp. atp. Bohužel ve filmu jich moc nezazní, ale to vem čert. Na tomhle modelu se později svezli tvůrci soundtracku ke SPAWNovi a také nabídli slušnou porci. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Stephena Hopkinse si jako režiséra vážím díky Predatorovi 2, který je pro mě kult. O existenci tohoto filmu jsem dlouho nevěděl, až jednou jsem ho objevil v programu na AMC. Upřímně, moc velké šance na zábavu jsem tomuto snímku nedával, ale byla to překvapivě svižná jízda. Estevez mi nevadí, Gooding jr. také ne a obsazení záporáků rovněž skvělé. Btw Denis Leary tu vypadá jako mladší klon Willa Dafoa. Takovouhle noc bych zažít nechtěl. 4* ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ke kvalitní, napínavé podívané netřeba nabubřelý rozpočet, velkolepou výpravu, promakané triky, perfektní scénář či akademií ověnčená herecká esa! Stačí jednoduchý ale nosný námět + zručný rejža + pár dobrých herců... a o zábavu je postaráno. Judgment Night je toho jasným důkazem! Téměř až primitivní zápetka se v rukách zkušeného řemeslníka Hopkinse mění v parádní atmosférickou honičku napříč drsným nočním ghetem, kde hodně dělá také velice povedené obsazení (z kterého vyčnívá zejména ústřední duo záporáků v podání Denise Learyho a Petera Greenea)... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Trojka věčných pubescentů a jeden zodpovědný taťka vyráží na tah, jenže neplánovaná změna trasy jim kapku zakvedlá s plány. Namísto sledování toho, jak si dvě almary v ringu snaží vzájemně vymlátit z hlavy rosol a zbytky chrupu, musí v chudinské čtvrti, vystřižené z nějakého postapo filmu, bojovat o vlastní životy. Jednoduchý, akční a plně funkční příběh, překvapí málo, pobaví slušně a kdyby byl prima soundtrack podpořen větší mírou reality a o něco věhlasnějším hereckým obsazením, mohla bych hvězdičky zaostřit o čtvrtý cíp... takhle zůstaly akorát trojúhelníčky. Ne, že by to pánové Estevez, Gooding jr., Dorff, Piven a Leary odehráli špatně, ale umím si představit údernější skvadru, s jakou bych děj skutečně prožívala. Zdejších 67% je imho dokonale přiměřených. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Film je to určitě slušný, má styl i atmosféru, opravdu přesné hodnocení by ale bylo 3a1/2.To ,čím se tento snímek opravdu nejvíce proslavil, je soundtrackem k němu,kde každou skladbu natočila vždy hip-hopová kapela s metalovou/rockovou-např.Helmet&House of Pain,Pearl Jam&Cypress Hill,Biohayard&Onyx,Slayer&Ice-T..už za ten si film zaslouží hodnotit výše. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama