Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární pohádka s oblíbenými písničkami Z. Svěráka a J. Uhlíře, které už zlidověly. Dnes již patří do zlatého fondu České televize. Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání je lék. Zatímco: Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí. A taky: Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě… Jestli vám tyto slogany a písničky nic neříkají, tak to jste opravdu ještě nikdy neviděli pohádku Princové jsou na draka. Teď už ale pojďme nahlédnout společně do pokoje malého Martina (J. Kaněra). Maminka (J. Bohdalová) synům oznámí, že budou mít nového tátu, a Martinovi se v noci zdá pohádkový sen o království, které je ohroženo zlým drakem. Naštěstí je tu ale právě chytrý Martin, který má pohádky doslova v malíčku. Poradí králi (V. Menšík), jak na draka – chtělo by to Honzu… Honza (J. Čenský) postaví pevnou zeď, zbaví království nebezpečného draka, zamiluje se do princezny (I. Andrlová) a všichni budou šťastni… (Česká televize)

(více)

Recenze (263)

otík 

všechny recenze uživatele

Známá televizní pohádka obsahuje tyto písně: Dělání, Statistika, Kdyby se v komnatách, Jestli to nebude láska, Hlupáku, najdu tě, Není to příjemné pomyšlení. Slušně uvalená televizní pohádka ve studiových kulisách, kterou z průměru povyšují dvě super známé písničky a především Vladimír Menšík v roli jemu tolik typickému moudrému králi. Jinak herecké výkony totálně amatérské, děj v podstatě nulový a zbylé písničky také nic velký zázrak nejsou. Slabé čtyři hvězdy. ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kus se pánům Adamcovi s Chalupou absolutně nevyvedl, zápletka odpovídá scénáři, který skončil, když panu Chalupovi došel papír, tak to na dvou řádcích utnul a nechal Skameneho vypoklonkovat ze dveří. Všichni tu slintají nad písničkami, nic proti, já taky kritizuji režii a scénář, hudba a texty (některé) ujdou. Celkově za jednu * z respektu k hercům a panu Uhlířovi. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Co se písniček týče, trumfne tuhle pohádku jen Šíleně smutná princezna..."Dělání", "Kdyby se v komnatách", "Není to příjemné pomyšlení", "Hlupáku najdu tě", "Statistika",... na televizní produkci opravdu neuvěřitelné... Herecké obsazení je milé, za sebe chci jen vyzdvihnout Ivanu Andrlovou, která je nejen pěkná, milá a solidně herecky vybavená, ale především svoje kusy skvěle odzpívala, má krásný hlas. Jinak - teď zas k pohádce - nic světoborného, ale těma písničkama se posouvá vysoko 80% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nemám dnes moc ty studiové pohádky rád, byť jako malej jsem je miloval. Ale pár opravdu kvalitních kousků se mezi němy najde. A Princové jsou na draka je jedna z nich. Za svou nesmrtelnost vděčí hlavně hereckému obsazení, kvalitním písním a kupodivu originálním konceptem-mixu reality a pohádky dohromady (jako o rok dříve Arabela) a to vše s humorem nám Čechům vlastním. Dokonce ani ona levicovost mě zde nevadí. Jediné co zde silně bije do oči, je studiovost celého filmu. Škoda, protože scénář měl na to, aby utáhl celovečerní verzi a po jisté úpravě i verzi pro kina-hlavně s tím hereckým ensáblem. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* jedna ze dvou moderních televizních pohádek (druhá je Strach má velké oči), na kterou mám z dětství hezké vzpomínky a ještě i teď po těch letech se mi stále líbí. Není dokonalá, ale to se dá přejít, když je veselý příběh a fajn písničky. Co si víc přát a schválně by mě zajímalo, jak tyto pohádky vnímají současné děti. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli rychlosti, jakou musela být pohádka natočena, nebylo možné natáčení jednotlivých obrazů několikrát opakovat. Z tohoto důvodu jsou v pohádce ponechány chyby, které by se za normálních okolností přetáčely. Jde například o moment při míchaní malty, kdy Ivana Andrlová rozbije vajíčko tak nešikovně, že celé stéká Janu Čenskému po ruce, nebo o situaci při písničce „Kdyby se v komnatách“, kdy jeden z akrobatů kopne jednoho z poddaných do ruky. (Krocka)
  • V titulcích je chybně uvedené jméno herce, který ztvárnil pana rádce. Uvedeno je Josef Čáp místo Bohuslava Čápa. (ČSFD)
  • Kameny na stavbu zdi byly ve skutečnosti polystyrenové, pouze jeden byl pravý, a to ten, který měl na sobě pan rádce, když jej odnášeli po písničce „Hlupáku najdu tě“. (Krocka)

Reklama

Reklama