Reklama

Reklama

1969

Trailer

Obsahy(1)

Kiefer Sutherland zde ztvární mladíka v odvodovém věku, který změní svůj pohled na život poté, co je ve Vietnamu zabit jeden z jeho přátel. Jeho následný radikálně protiválečný postoj způsobí napětí v rodině a převážně ve vztahu s otcem, zatímco jeho matka se ho naopak snaží co nejvíce pochopit. Film je plný květin, mírových ideálů, hippies ale i krvavých ozvěn z Vietnamu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky maly protivojnovy film odohravajuci sa na nejakom zapadakove v ktorom sledujeme dvoch mladikov (Sutherland, Downey Jr.), ktori si len tak blbnu na vysokej a postupne zacnu prejavovat protivojnove nazory s ktorymi sa dostanu do konfliktu so svojimi rodinami, co vyeskaluje smrtou brata jedneho z nich vo Vietname. Väcsinu casu je to ale strasna nuda a ani mlade hviezdy v hlavnych ulohach tu nic extra nepredvedu. Proste strata casu. 4/10. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobou jsem tady na databázi čet obsah tohoto filmu a nějak mě to docela zaujalo. Nicméně zapomněl jsem název filmu, zapomněl jsem, kdo v tom hraje a navíc jsem si vsugeroval, že se jednalo o film asi tak z roku 2005 a vejš. Tim pádem jsem musel tady na čsfd přečíst obsahy snad všech filmů, který obsahujou tag "hipík", než jsem tohle objevil. Tak jsem se zaradoval a film jsem si stáhnul. Na to, že je to film o hipíkách, to zase nebylo až tak špatný. Hipíci jsou tady i docela sympatický a člověk má pro jejich počínání jistý pochopení. Komu by se taky chtělo do války ve Vietnamu? V podstatě se jedná akorát o další z řady filmů o nesmyslnosti války ve Vitenamu, jakejch se natočily mraky. Za zmínku stojí účast tehdy ještě mlaďasů Roberta Downeyho, Kiefera Sutherlanda a Winony Ryder. Celkově průměr... ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

"1969" sice není žádnou hlubokou výpovědí o Vietnamu, ale ono je to ve skutečnosti dobře. Někomu může místy připadat naivní, ovšem vzhledem k tomu, že se jeho děj ani na okamžik nepřenese na bojiště a raději se věnuje dění v domovech rodin, ve školách nebo hnutí hippies, mi to přišlo úplně v pořádku a jako vítaná změna. Navíc je z toho cítit, že to bylo točeno s láskou, že zkrátka nešlo o pouhý komerční kalkul. Tenhle sympatický snímek také hrozně táhne nahoru trojice tehdy ještě neznámých herců v hlavních rolích a nezanedbatelnou práci odvádí i zvolený soundtrack. Vyjma několika málo songů, které na první poslech nemají s rokem v názvu filmu vůbec nic společného, a po televizní produkci páchnoucí průvodní hudby, totiž představuje unikum, kdy vedle sebe zazní nejen americká muzika (Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival, Canned Heat), ale i ta britská (Eric Burdon & The Animals, The Zombies, Cream a dokonce Blind Faith!). Ve finální scéně visí ve výloze nějakého krámku i plakát zeppelínů. To je prostě paráda. No... a tohle všechno tvůrci málem pohnojili tím příšerně patetickým závěrem, bez něhož bych se tedy fakticky obešel. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Američané mají v oblibě velké gesta a plamenné projevy, jak ve skutečnosti, tak ve filmech (většinou doprovázené patřičně emotivní hudbou). Žádný div, že se jich dočkáme i zde, avšak naštěstí jich je jen málo a nekazí tak celkový dojem z tohoto velmi příjemného filmu s výbornými hereckými výkony (zejména Downey jr. je tradičně skvělý) a skvělou hudbou z této doby v čele s Jimi Hendrixem. Příjemný zážitek. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Příběh, který přínáší tento film, patří mezi tisíce dalších. Amerika má z války ve Vietnamu trauma i mindrák. Každý stát má svá šedesátá léta. V Americe jsou spojena s politickými atentáty, "květinovými dětmi", protiválečnými demonstracemi a promírovými hnutími. K moci přichází prezident Nixon a z rádia se line hudba skupiny Beatles. Účast v nesmyslné válce je pro novou generaci nepochopitelná. Starší tuto účast bere jako povinnmost a úctu k vlasti. Dalším prvkem snímku jsou tak mezigenerační konflikty. Film 1969 je protiválečným retrosnímkem, jakých jsou tisíce. Mohl bych na tomto místě aktuálně zmínit novou nesmyslnou válku (Irák) a doufat, že se lidstvo někdy poučí. Avšak, není tomu tak. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama