Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující příběh lékaře a politika Františka Kriegla zachycuje dramatické události 21. srpna 1968, kdy byl v noci společně s čelními představiteli KSČ (Alexander Dubček, Oldřich Černík, Josef Smrkovský, Josef Špaček, Bohumil Šimon) zatčen a unesen do Moskvy. Byl jediným československým politikem, který se v zajetí i pod hrozbou likvidace postavil Leonidu Iljiči Brežněvovi a nepodepsal Moskevský protokol, dokument, jenž znamenal souhlas s okupací Československa. Filmové drama v hlavní roli s Tomášem Töpferem odhaluje zrůdnost komunistického režimu se zaměřením na hrdinu Pražského jara a nejvyhrocenější úsek jeho života i novodobých dějin Československa. (Bio Illusion)

(více)

Videa (29)

Trailer

Recenze (76)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Hrdinů bývá v populaci obecně dost málo a MUDr. František Kriegl byl jedních z nich. Až režim, který tu dnes máme, bude strašit už jen v učebnicích dějepisu, bude možná natočený film o MUDr. Soně Pekové nebo o MUDr. Jaroslavu Matýsovi. Každopádně jsou to budoucí kandidáti na statut účastníků čtvrtého odboje. Výstižný komentář: SeanLSD. ()

Reklama

netahlo 

všechny recenze uživatele

Moc rad bych dal lepsi hodnoceni, protoze Kriegeruv pribeh je opravdu zajimavy, ale nemuzu si pomoci - slo to natocit lip. Zda se, ze nebylo penez na rozdavani. Vyprava zadna pecka, staticka kamera, sporne vykonu nekterych hercu. Chvalim zvolene tema, ale Petr Nikolaev uz natocil pusobivejsi pecky. Töpfer nicmene vynikajici. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na základě marketingové kampaně (a jak můžete vidět na plakátu) by hlavním hrdinou dramatu měl být František Kriegel, uznávaný lékař a jeden z nejvyšších komunistických funkcionářů konce 60. let. Ve skutečnosti nemá Kriegelův příběh takový prostor, jedná se spíše o standardní převyprávění událostí ze srpna 1968 ve stylu „jak to asi tehdy bylo“. Tvůrci předpokládají alespoň základní orientaci v tehdejším dobovém kontextu, někdy pro mě tedy bylo náročnější orientovat se ve všech jménech. Chudší výprava připomíná spíše televizní projekt, hodně nepovedené jsou bohužel postsynchrony herců (film jsme neviděli v kině, ale na Voyu). O špatný film se nejedná, ale znovu připomínat si ho asi nebudu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Podívej se Gusto, jak je tady husto! Film spíše o slovenském knězi komunismu Husákovi. Celkově slovenská stopa je tam personálně silná (Dubček, vlastizrádce Bilak). Také se opět ukazalo, že společný stát se Slovenskem byl sice zajímavý strategický Masarykův tah, ale vskutku dlouhodobě nekompatibilní SK mentalita s CZ je nepopiratelný fakt 🤷. Celkově slušný film, který mohl mít dramatičtější atmosféru. 60%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Scénář snímku napsal Ivan Fíla, který se měl původně ujmout i režie. Po neshodách s producentem se tak ale nestalo a scénář, který je v majetku produkční společnosti Bio Illusion, převedl na plátno Petr Nikolaev. (sator)

Reklama

Reklama