Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférická jednohubka, kde asi záleží na tom, či máte slabosť pre podobné survival záležitosti a predovšetkým pre hustý les. Postavy sú ale sužované aj poriadnym lejakom, vďaka ktorému trochu hapruje logika, pretože mám dojem, že oblečenie by na oboch ženách uschlo najskôr za týždeň a hneď by išli na mesiac do nemocnice so zápalom pľúc. Ústredný zvrat nepatrí síce medzi najoriginálnejšie, ale prehlbuje základnú myšlienku o tom, čo robí/robilo dlhodobé pôsobenie v CIA počas studenej vojny s charakterom človeka a tým pádom aj s rodinnými vzťahmi. Jedna scéna v závere mi prišla zbytočne prehnaná a pôsobila ako z iného filmu a žánru, ale celkovo som si tento viac menej priemerný film užil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnešné dôchodkyne sú veľmi čiperné. Hlavne tie na Netflixe. Ohybné, pružné, zmlátia aj dvoch troch chlapov naraz, poviem babičke nech to začne pozerať, možno jej tá reuma prejde. Odhliadnuc od toho prvá polovica bola inak celkom slušná, v druhej mi to prišlo už dosť naťahované, hoci zábery prepichnutej dlane a podobne splnili svoj účel. Ale na Netflix to nebolo až také zlé, všetci boli prekvapujúco hetero. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mladá matka Hannah žije s dcerkou Vee v přesvědčení, že její násilnický manžel, kterého opustila, zahynul. Jaká hrůza ji ale zasáhne, když zjistí, že Philip nejen nezemřel, ale že unesl jejich dceru. V honu jí pomáhá postarší Lou, co ji nechává bydlet na svém pozemku. Philip má temnou minulost, jenže Lou ještě o něco temnější. Survival odehrávající se na zvětší části pustém ostrově má napětí a několik napínavých scén, mezi něž rozhodně patří potyčka v opuštěné chajdě. A také poněkud spletité vztahy mezi hlavními aktéry. Mám rád lesní thrillery a navíc A. Janneyová hraje velmi dobře. Sympatická jednohubka s pěkným vizuálem a retro muzikou, jíž kraluje vlezlá Africa od Toto, na jedno podívání - proč ne. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

ZiváSmrť u seba nemal sestru... nemal koho vyprstiť.... pozerateľna na 1x. Na daždivú neďeľu na Prima kanále. Nepozerajte trailer. Women Power Spice Girls Netflix.... To ale bole drsňačka! Na druhú stranu, nezaspal som pri tom. Taký tradičný netflixovský odjebek, na ktorý zajtra zabudnete. Niektorí kokoti tu spomínajú prírodu, aká bola pekušká... vy paká, veď tam choďte, alebo si pozrite National Chanell, predsa sa film nehodnotí podľa prírody! Berte to jako pokračovanie Keeping Mum ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Asi budu trochu za barbara, ale mě snímek Lou vcelku bavil. Pochopitelně je nutné přihlédnout k tomu, že se jedná o levný akčňák televizního ražení, s těžce tuctovým příběhem, absolutně bez nějakých větších ambicí. Největším tahounem je především Allison Janney, která mi sice zpočátku moc nesedla, postupem času si ale získala mé sympatie. Ostatní herci neurazí, záporaci jsou spíše průměrní. Po technické stránce je film poměrně slušně zpracován, kéž by tohle byl standard všech akčních filmů. Nejvíc se mi však líbila deštěm promáčená příroda, která utvářela příjemné napětí a atmosféru. Ta se fakt povedla vytěžit na maximum. Zpočátku jsem tomu moc nevěřil, ale stará Lou mě příjemně překvapila. Nenudil jsem se, stopáž je tak akorát dlouhá, za mě dobře udělaný průměrný akčňák. 6/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Únosci mají na hlavě noční vidění, které je sice v roce 1986 možné, ale velmi vzácné, a bylo by obtížné jej získat. Do poloviny osmdesátých let se jich moc nevyrábělo. Zobrazený model je verze PVS-7, která se vyráběla až v 90. letech. Ačkoli sdílí název modelu, PVS-7A, který existoval od roku 1982, vypadal zcela jinak, měl mnohem větší objektiv, jiné spínače, jiné baterie a bateriové pouzdro atd. Vyobrazené „brýle“ (ve skutečnosti „dvouoké“ noční pozorovací přístroje neboli NOD) v té době neexistovaly. (Johnny.ARN)
  • Během prvních pěti minut filmu se ozve strašidelné ptačí volání. Je to křikloun Piha, který by se v této oblasti nikdy nevyskytoval. Jeho areálem jsou především amazonské deštné pralesy ve Střední a Jižní Americe, je to pták džungle. (Johnny.ARN)
  • Plechovky s olejem, které dívka skládá v čase 01:37:23, jsou jednolitrové plechovky prodávané v Kanadě, nikoli v USA, což prozrazuje skutečné místo natáčení. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama