Reklama

Reklama

Rukojmí

(seriál)
Trailer

Epizody(4)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Eluin 

všechny recenze uživatele

Přehledně a jasně udělaný pohled na události, které mají svůj dopad patrný dodnes. Přišlo mi fajn, že se v nějaké míře dal prostor i protistraně a že dokument je poměrně citlivě rozdělen na 4 části. ()

Reklama

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Vynikající, podrobná sonda ohledně vývoje osvobození 52 rukojmích na USA ambasádě v Teheránu. K tomu detailní vysvětlení politických souvislostí ohledně převratu v roce 1953 pod vlivem CIA a dosazení šáha, jeho podpory od USA díky zbraním a vlivu v oblasti. Šáh a jeho vedení země včetně působení tajné služby SAVAK (uvádí se cca 70tis. zabitých ve vězení) logicky připravil půdu pro návrat Chomejního a zavedení teokracie.A taky to vyhrálo Reaganovi volby. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si asi představuju dobře vyzdrojovaný dokument (obě strany bohatě zastoupeny), který zasadí věci do kontextu, celé čtyři hodiny zvládne udržet pozornost a dokonce jsem přesvědčený o tom, že si z něj spoustu věcí budu pamatovat. Hvězdičku jsem původně chtěl přece jen strhnout za absenci informací o šestici diplomatů, kterým se zajetí podařilo uniknout a o jejichž osudu pak vypráví Argo, ale beru, že tento dokument není o nich. ()

Reklama

Reklama