Reklama

Reklama

Mluv se mnou

  • Austrálie Talk to Me (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Skupina přátel narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že je může dočasně spojit se světem duchů, pokud ji uchopí a řeknou: „Mluv se mnou!“. Nebezpečná hračka se stává hlavní atrakcí na večírcích a vzbuzuje stále větší zájem na sociálních sítích. Během jedné ze seancí se však světy spojí na příliš dlouhou dobu, probudí se a rozpoutají děsivé nadpřirozené síly. (Vertigo International)

(více)

Videa (4)

Trailer 11

Recenze (288)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spojení originální duchařina se v poslední době stalo spíš oxymóronem,  poněvadž pokud chce dnes někdo natočit horor,  dost často vypustí do světa  nějakou tu kačenku z Wany, kde se tříská, řve a dělá bububu.  Australští bratři v triku pak tedy nejsou žádnou výjimkou, ale nebo spíš ALE!  Ona se jim totiž povedla nebývalá kulišárna a skutečně natočili výše zmíněný protimluv.  Sice se trochu bojím, že tenhle jejich prvotní kříženec Insidious a Ouiji se v chystaném sequelu rozplizne přesně do toho homogenního slizu, kterým je tenhle subžánr prakticky nenávratně prosycen, ale nebudeme předbíhat.   Tady jsem si užil krvavě šťavňatou a vůbec ne dojemně pitomou šou s čvachtavě děsivými řádně uleželými návštěvníky z tohoto a jiných světů možná i novodobých bří Grimmů. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

V podstatě bezchybný horror. Duo z YT kanálu RakkaRakka nejen prezentují svoje našlapané řemeslo, které mi až připomnělo jiné známé duo jejich vrstevníků, ale zároveň překvapují vážným a děsivým scénářem. Ten je o to děsivější neboť využívá žánru, trefně poukazuje na problematiku zneužívání drog a psychických poruch, ale ještě působí překvapivě dospěle a hlavně odžitě. Takových horrorů by mělo být víc. - Pokud jste někdy trpěli nebo trpíte schizofrenií, či podobnými problémy, tak na to fakt nechodťe. Není to dobrej nápad. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ohyzdný tranzistor se nebojí udělat to na večírcích ostatním rukou. Originální, neotřelé, slušně brutální, hlavopatoidní, se spoustou děsivě nesympatických austratlam a zcela bez obvyklých bezradných myslomrdů. Do zatuchlé, sterilní, klišovité šedi pomalu a v kýčovitých bolestech chcípajícího žánru konečně zase jednou svěží závan z čerstvě exhumovaného hrobu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna Austrálie bude zemí, která po dlouhé době vyprodukuje opravdu hodně koukatelný horor. Nesmírně se mi líbil nápad s mumifikovanou rukou spojující světy živých a mrtvých. Konečně nějaký originální nápad, který skvěle zafungoval. Atmosféra se skvěle stupňovala a hluchým momentů bylo minimum. Člověk byl neustále v napětí, co se bude dít. Výhrady bych měl snad jen ke kompletnímu pubertálnímu obsazení, kde mi extrémně lezla na nervy především ústřední gorilka a ta další čúza neidentifikovatelného pohlaví. Doporučuji sledovat s drahou polovičkou, kterou můžete následně celou noc strašit. [82 %] ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Hravě natočený, chytrý, inovativní a záživný horor. Originálně pojatý duchařský koncept, který zároveň vypovídá o užívání navykových látek ve spojistosti s depresí a nátlakem vrstevníků. Film má zajímavý příběh se silnými motivy, dobré postavy a herce, kteří odvadí kvalitní práci. Režie skvěle buduje atmosféru i umí prodat hororové momenty. Nepamatuju kdy jsem měl naposledy takové nutkání si u gore a násilných scén zakrývat oči. Opravdu nepříjemná podívaná oplývající silnou režii, kamerou, provedením a hlavně scénářem, který krom nebezpečí navykových látek podtrhuje i důležitost komunikace. Tenhle film nemůžu jinak než doporučit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Zoe Terakes (Hayley) je nebinární, transmaskulinní a bisexuální. V Kuvajtu je proto film zakázán, přestože genderová identita dané postavy ve filmu není nijak diskutována. (TroiMae)
  • Film sa stal komerčne veľmi úspešný, keď si na seba zarobil 15-násobok svojich nákladov a z toho dôvodu bola naplánované nakrúcanie "dvojky". (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama