Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie. Nejen na jedno použití. Harrison sice má na víc, ale nikoho myslím neurazí. Rozhodně tu jsou i vtipné momenty... Jeden z těch lepších filmů ve svém žánru... Na scénu, kdy padá letadlo a zfetovaná hrdinka z toho má radost, se nedá zapomenout. Bohužel, zapomenout se nedá ani na nulovou originalitu. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Screwball komedie je jedním z nejpopulárnějších a trvalých filmových žánrů. Proč je to tak kontroverzně hodnocený film zůstává záhadou hlavolamu. Málo akční? Ford je špatný pilot či herec? Anne Heche příliš blond či bisex? Exteriéry Polynésie málo atraktivní či moc zelené? Oproti jiným americkým romkom je toto povedený tropický ráj. Havaj. Lepší trosečníky stejně nenajdete. Produkce: Touchstone Pictures ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová odreágovačka, která utekla rychleji než mrknutí oka. Celý film sice šel v podstatě od ničeho k ničemu, ale dohromady dávál docela solidní dávku komedie, a pohody. Ford s Hechce jsou nejvíc v pohodě, a Schwimmer to samé. Zkrátka to herci zahrali opravdu výtečně. Hodina a půl utekla nehorázně rychle, a díky tomu dávám čtyři hvězdy., ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Šest dní, sedm nocí, osmkrát do roka na českých TV žumpách... chci říct v kanálech. Dobrodružná komedie natřískaná hromadami klišé, ale přesto do určité míry funkční - pro mě teda převážně díky jiskrám v očích a ironicky pokřivenému úsměvu Harrisona Forda (sere pes, že je ten chlap zralý na tekutou stravu a francouzské hole, pořád má šarm). Jestli se teda chcete pokochat romantickými karibskými ostrůvky, užít si hláškami a gagy jemně kořeněný příběh, jak v sobě on a ona přes počáteční averzi vzbudili osudovou přitažlivost, případně jste-li pouze gerontofilní, nebo vás přitahují ošklivé placaté blondýny, je možné vám tenhle film opatrně doporučit. Určitě nenadchne, možná nezklame. 58% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených romantických filmů. Zaprvé Ford a Heche se k sobě krásně hodí. Zadruhé vizuálně a hudebně jde o takřka dokonalý film. Zatřetí ta příroda - prostě miluju. A ta Fordova kamarádka - pretty hot! Škoda toho trapnýho přehrávání Schwimmera a přeslazeného konce :-) Celkově vzato však milý a humorný filmeček, který si zaslouží hodnocení 80%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Když se Robin (Anne Heche) zeptá Quinna (Harrison Ford), kolik je mu let, Quinn naznačí, že je mu přes padesát, než jí pošeptá odpověď (na což ona řekne: „Vypadáš dobře.“). Fordovi bylo v době natáčení filmu ve skutečnosti 55 let. (veronikajel)
  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 74,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 164,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama