Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

swed 

všechny recenze uživatele

Další vysoce nadstandartní kousek z Caprovy filmové líhně. Tahle komedie je tak šílená, že jsem při jejím sledování rezignoval na hledání chyb a plně se ponořil do víru zábavy a vykonstruovanosti příběhu. Nutno poznamenat, že bez Caryho Granta by byl film poloviční (něco takového se musí vidět!). Scénář napěchovaný hláškami mi dovolil zapomenout na divadelnost filmu a také mě znovu přesvědčil, že kouzlo klasického Hollywoodu přetrvá snad věčně. 9/10 ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Naspeedovaný Cary Grant mi svými pohyby a grimasami připomínal podivnou kombinaci kvočny a Basila Fawltyho, takže jsem se musel celou dobu smát od ucha k uchu. Frank Capra se tentokrát odchýlil od svého žánru sociálních pohádek pro malé i dospělé, a chopil se černohumorné adaptace, kde vedle sebe mohou nerušeně řádit Theodore Roosevelt i Boris Karloff. A chopil se jí úspěšně. James Stewart si dal protentokrát pohov (přeci jenom, tenhle charakterní herec nedosahuje komediálních kvalit Caryho Granta, to věděl i Alfred Hitchcock), celý film odsýpá, hlášky létají na všechny strany a korunu tomu nasazuje Peter Lorre jako dr. Einstein. Úplně spokojený bych byl tehdy, když by se trošku pokrátila zdlouhavější střední část. Ale i tak - klobouk dolů. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dvě pozitivní věci se téhle komedii nedají upřít - velice vtipné situace a gagy a vynikající obsazení. Co se týká prvního, chtěl jsem napsat nějakou dobrou hlášku, která ukáže, jak vtipný tenhle film je. Jenomže to všechno by se do tohohle komentáře nevešlo, tak snad jenom ,,Mortimere!! Tvůj bratr mě chtěl uškrtit!!" ,,Počkej Elaine, neslyším telefon, je to důležitý hovor." A co se druhého, tedy obsazení, týče, úžasný je nejen Cary Grant a jeho dvě tety, ale i blázen Teddy, doktor Einstein a zlý bratr Jonathan. Ten mi přišel asi ze všech nejlepší; na jeho hlášky pronášené záhrobním hlasem se jen tak nezapomíná (,,Nesahej mi na nos!"). Jediné, co trochu nechápu, je ta svatba na začátku, ta mi přišla jaksi navíc a kdyby se od sňatku Mortimera a Elaine upustilo a film byl o dvacet minut kratší, byla by to správně svižná podívaná. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som nevedel prist na chut tejto blaznivej komedii, ale po prichode dalsieho sialeneho brata Caryho Granta Jonathana, ktory mal nejaku podobnost s Frankensteinom to zacalo naberat na obratkach a smiechu som sa nedokazal ubranit... 24.03.2009 ____ Cary Grant - (Mortimer Brewster) +++ Josephine Hull - (Teta Martha Brewsterová) +++ Jean Adair - (Teta Martha Brewsterová) +++ Raymond Massey - (Jonathan Brewster) +++ Peter Lorre - (Dr. Herman Einstein) +++ Priscilla Lane - (Elaine Harper) +++ John Alexander - (Teddy Brewster / Prezident Roosevelt) +++ Produkcia: Frank Capra +++ Hudba: Max Steiner +++ ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Což o to, vtipné to bylo dost, zasmál jsem se překvapivě hodně, nicméně mi vadilo to divadelní zpracování, které z toho celého dělalo spíš nereálnou grotesku než normální příběh. Tím pádem všechny ty dobré fóry jdou na vrub vykonstruovanosti a nepravděpodobnosti, což mi dojem ve výsledku zkazilo. 55% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Film byl natočen podle divadelní hry "Arsenic and Old Lace" od amerického dramatika Josepha Kesselringa. (Cucina_Rc)
  • Frank Capra chtěl obsadit do role Mortimera někoho jiného, ale studio ho přinutilo, aby angažoval Caryho Granta. (Kulmon)
  • Cary Grant věnoval celý svůj honorář ve výši 100000 dolarů Americkému válečnému fondu. (Kulmon)

Reklama

Reklama