Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film o bankovním voze, který převáží peníze a je během velkého deště přepaden. Jeden ze strážců přežije a rozhodne se nedat peníze ani za cenu svého života. A déšt neustává....Chvílemi slušný film, který je někdy opravdu "zábavný". Z atmosféry se dalo jistě vitěžit mnohem více. Herecké výkony jsou průměrné stejně jako celý film. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Standartní akční film v netradičním prostředí - během povodní. Parta Freemana si dělá zálusk na peníze ze zatopeného obrněného vozidla, ale v cestě mu stojí Slater a také místní šerif Randy Quaid. Scénář mě zaujal, stejně jako celý film. Škoda, že to byla taková finanční zkáza - 22 milionů celosvětově... ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vesměs klasický akční film, jehož nejsilnější devizou je faktor, který většinu filmů shazuje do šedivých vod průměru, a tím je katastrofa. Idea povodně je zde vskutku více než dobře využita a vytváří slibnou atmosféru a živnou půdu pro akční kousky, ve kterých se neztratí ani takový výlupek jako Christian Slater. V kombinaci s neustálým deštěm, který charakterizuje i samotný název filmu Hard Rain jde o odpočinkovou thrillerovou podívanou, která se nejlépe vychutná z tepla domova za deštivé a ponuré noci, která znásobí atmosféru. A kdyby ani to nepomohlo, tak se alespoň nechte unést na charismatické vlně Morgana Freemana… ()

tron 

všechny recenze uživatele

70-miliónová Povodeň prišla v relatívne krátkom závese za hitom Johna Woo Operácia Zlomený šíp, ku ktorej tiež napísal scenár snaživý Graham Yost. Opäť mala Christiana Slatera (jeden z najväčších kastingových akčných omylov desaťročia) v titulnej úlohe, odohrávala sa v značne originálnom prostredí (chránená rezervácia vymenená za mestečko zasiahnuté potopou), hrdina má znova po svojom boku krásku, ktorú treba stále zachraňovať a bandu zločincov vedie charizmatický týpek. Nakoľko ho stvárnil Morgan Freeman z Vykúpenia z väznice Shawshank, nejde o čistú zápornú rolu. A práve zatopené mestečko, Freeman s náušnicou a osviežujúci scenár (podstatná časť deja sa odohráva v rôznym spôsobom zatopených kulisách, zaujímavý je i prerod kladnej postavy v zápornú a zápornej v kladnú) sú najväčšími kladmi tejto snímky. Tá je však v konečnom efekte podobne uchádzajúca a zároveň nepostačujúca, ako iný vodný projekt z toho roka, hororové béčko Chobotnica (to o rok starší Titanic bol na tom po stránke kvalít a zárobku o „trochu“ lepšie). Videl som to v kine a moc ma to nechytilo. Rozhodne poteší Randy Quaid v normálnej úlohe. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Kéž by v dnešní době uměli udělat takové Béčko...Už sem si toho všiml dřív, ale prostě starší filmy tohoto tipu by v dnešní době znamenali totální průser a to jednoduše proto, že by to nikdo neuměl natočit ani zahrát. Nakonec se z toho vyklubala skvělá podívaná, kdy banda zlodějů v čele s rozumným Freemanem honí řidiče penězkáry po zatopeném městě. Film má velmi nečekané rozuzlení, které tam ani dávat nemuseli, ale tím že ho tam vrazili to ještě víc zhodnotili. Vyzdvihuji výkon Minnie Driver na kterou se moc pěkně kouká. Velice se povedli i triky a kulisy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)

Reklama

Reklama