Reklama

Reklama

Mothers' Instinct

  • Kanada Mothers' Instinct (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alice (Jessica Chastain) a Celine (Anne Hathaway) žijí tradičním způsobem života, mají úspěšné manžele a stejně staré syny. Dokonalá životní harmonie je náhle narušena po tragické nehodě. Vina, podezírání a paranoia společně narušují jejich sourozenecké pouto. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Dvě rodinky žijící vedle sebe, synové, kteří jsou nejlepší kámoši a jedna tragická, smrtelná nehoda. Poté nastává duel Chastain vs Hathaway. Jedna je na vážkách a začne podezřívat druhou. Ta se zase naopak tváří nevinně a ublíženě. Kde však vězí pravda a kdo je viníkem ? A je vůbec nějaký ? Paranoia vs křivda ? Hutný a slušný thriller se špetkou psychologického teroru. Pro někoho může být tato rodičovská šablona už ohraným tématem, jenže tady to nechává diváka na pochybách a hraje si s ním až do poslední dvacetiminutovky, která ho nenechá vydechnout. Fantastické překvápko a výborný výkon od Anne. ()

Reklama

Polux 

všechny recenze uživatele

7/10 | Hathaway a Chastain jako dobré sousedky, zasloužilé matky a věrné přítelkyně na život a na smrt (to poslední platí doslova:-)) v psychologickém thrilleru, který sice nevystupuje z řady něčím neotřelým nebo zásadním, ale po všech stránkách svědomitě naplňuje tradiční žánrové škatulky, což ke spokojenému diváckému zážitku stačí. | Předlohu ani původní film neznám, tudíž na mé straně stála výhoda nevědomosti toho, jak přesně se bude příběhová linka vyvíjet a jaké překvapení si debutant Delhomme a spol. na diváka v průběhu filmu připravili. Rámcově se tady tvůrci do žádných větších akcí nepouštějí a na nějaké nečekané plot twisty nedojde, ale obvyklá ingredience podobných žánrovek, tj. balancování na hraně psychologického dramatu a paranoidního thrilleru v kombinaci s "nervózní " atmosférou (propadá se hlavní postava do osidel šílenství a řada nešťastných příhod má racionální vysvětlení nebo se její "mateřský instinkt" nemýlí a skutečně je na stopě zlovolného plánu na odstranění nepohodlných rodinných příslušníků z cesty?), ve filmu funguje na výbornou až do úplného finále, ve kterém se už pochopitelně musí vyložit karty na stůl. | Když se k tomu připočítají kvalitní herecké výkony Hathaway i Chastain, parádní retro kostýmy a výprava, dokonale navozující dobu ranných 60s, rozumná stopáž a sympaticky nekompromisní konec (ve kterém se na nějaké záchrany na poslední chvíli a klišovité odměňování dobra a potrestání zla nehraje), vychází z toho zábavná žánrová záležitost. | PeZet ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak to se fakt povedlo. Po dlouhé době film, který mě udržoval v napětí a nevěděla jsem, co od něj čekat. A hlavní hrdinky to zahrály naprosto dokonale. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hystéria a ženské motivácie sa v rámci materinského inštinktu vždy ešte viac prehlbujú a vyhrocujú. A tak dráma sa mení na thriller, žiaľ tá druhá vložka nastane len na pár minút. V knižnom podaní belgickej autorky si viem predstaviť, že to bolo podané lepšie a vnímavejšie než v rukách mužského režiséra, ale posolstvo bolo odovzdané. Anne Hathaway a Jessica Chastain je vynikajúca dvojka, presne v podaní, v ktorých nemôžu sklamať. Možno sklame prehnaný koniec, ktorý mne nevadil, ale aj tak ostane vnútorná myšlienka, že deti na balkón radšej púšťať netreba. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa od 25. mája 2022 v Union County, New Jersey celkovo 24 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama