Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Erinye 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejzdařilejších adaptací o době krále Artuše. I přesto, že to bylo točeno pro TV, tak známými herci se to tu jen hemží, a co se přírodních scenérií a kulis týče, vše je přímo v dárkovém balení, rozhodně bych se tam jela s chutí podívat. Celý film je kouzelný a kouzel plný. Objevují se tu snad všechny známé postavy, včetně Merlina v podání Sama Neila, který je na celém filmu tím nejlepším. Jednoduše tvůrcům se do 2 dílů podařilo vtěsnat, snad vše, co je o této době známo (mám na mysli legendy), Merlinův boj s královnou Mab, objevuje se zde i Lancelot a jeho láska ke krásné Genevievre. Hodnotím jako velice vydařený televizní film, i když bych řekla, že by se s přehledem mohl promítat i v kinech. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Můj oblíený TV film se Samem Neillem v roli Merlina. Velmi dobře natočená fantasy, která v žádném případě nenudí, ale naopak ohromuje svými zajímavými nápady a skvěle obsazenými herci. Dle mého názoru zatím nejlepší mnou viděná adaptace známé legendy o králi Artušovi a jeho kouzelníkovi Merlinovi, na nejž je v tomto filmu hlavně zaostřeno. Sympatická fantasy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príbehy o Merlinovi ma vždy niečím priťahovali. Bol to tajomný, mocný čarodej z legien o kráľovi Artušovi. Je to zaujímavá téma na filmové spracovanie. No troj hodinový televízny snímok, ktorý natočil v roku 1998 režisér Steve Barron, ma teda veru moc neohúril. Vôbec som sa nedokázal vžiť do príbehu, nevystihovalo to dobu, nemalo to potrebnú atmosféru. Nebol som spokojný ani s hereckým obsadením. Najmä Sam Neill sa mi do titulnej úlohy absolutne nehodil. Pre mňa bol tento film dosť veľké sklamanie. ** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti existuje mnoho verziíí legendy o Merlinovi, v priebehu storočí bol tento príbeh často prepisovaný a dopĺňaný rôznymi autormi. Musím ale priznať, že verzia, ktorú ponúklo toto filmové spracovanie, nebola vôbec zlá (aj keď niektoré postavy a udalosti okolo nich boli pomotané). Príbeh bol zaujímavý, epický, napínavý a čo je hlavné, pekne sa zahralo na strunu aj romantickej zložke tohto príbehu. Škoda, že výprava spolu s trikovými efektmi neboli na vyššej úrovni, aj v rámci svojej doby sa v tomto smere dalo urobiť predsa len viac. Solídny nadpriemer. 80/100 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, herci - zvlášť v původním znění úžasní - a hudba, s kterou budete chtít jít před oltář. Ke konci se člověku na ksichtu usadí hovězí úsměv, jak to krásně skončilo, ale stejně jste si celou dobu nepřáli, aby to dopadlo jinak. "Trpělivost nepatří mezi mé přednosti."-"Máš jich tak málo, můj pane, že bych se kvůli téhle netrápil." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)

Reklama

Reklama