Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Asistent protivného komika má kýchání vyvolané alergií, což mu způsobuje problémy v práci. Po setkání s roztomilou sestřičkou přijímá týdenní injekce. Po tuctu injekcí ji konečně pozve na rande. Dexter King (Jeff Goldblum) je asistentem nepříjemného komika Rona Andersona (Rowan Atkinson). Dexter se zamiluje do Kate (Emma Thompson), krásné zdravotní sestry, kterou potká, když dostává injekce proti senné rýmě. Když ho Anderson vyhodí, získá Dexter hlavní roli v muzikálové divadelní verzi „Sloního muže“. Kate však Dextera opustí, když ho podezřívá, že má poměr s kolegyní ze souboru, a on ji musí získat zpět. (tribican)

(více)

Recenze (3)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jako debut Emmy Thompson na velkym plátně za 5*. Jako demonstrativní předěl mezi Atkinsonovou "blackadderovskou" a "beanovskou" érou, kdy si Rowan střihne trochu toho i toho ... za 4*. Jako celek už bohužel za slabší 3*. --- Děj se odvíjí ve dvou rovinách, onstage a offstage, přičemž ani jedna z nich nedisponuje jakoukoliv zápletkou, a tudíž i pořádnou pointou (přitom by stačilo jen nechat obě linie splynout, jak se nabízelo). Humor je přisprostlejší, než bývá u Curtise zvykem, a obecně tolik nefunguje. --- "Ideal circumstances for scrabble" ()

Reklama

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa objavil aj scenárista Richard Curtis - je to ten fúzatý muž prechádzajúci popri Dexterovi (Jeff Goldblum) v scéne, keď ide na toaletu počas rande s Tamarou (Joanna Kanska). (m.a.t.o.)
  • Prvý kinofilm Emmy Thompson (Kate) a zároveň prvý film vôbec, v ktorom si zahral Jason Isaacs (doktor). Snímka je tiež režijným debutom Mela Smitha. (m.a.t.o.)
  • Rowan Atkinson (Ron) sa pôvodne uchádzal o rolu Jeffa Goldbluma (Dexter). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama