Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Styxos 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je dobrá díky hláškám, které cedí oba hrdinové. Jenže pak to jde tak nějak do hajzlu. Akční scény ušly, hrdinové byli celkem fajn, jenže atmosféra byla prakticky nulová. V rámci tohoto žánru se jedná spíš o průměr (byť Steven má za sebou už horší filmy), který sice zkonzumujete, ale pár minut po titulcích si z něj nic nebudete pamatovat, protože jednoduše vyšumí. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý Seagal. Klišoidnosť jeho filmov tu dohnal do dokonalosti. Oblieka sa ako buzna aby pôsobil spirituálne. Šepká ako v kostole. Vymláti jeden podnik. Je budhista. Nakopáva zadky, ale strih už začína kaziť (alebo zachraňovať?) jeho bojové umenie. Wayane hrá tradičnú úlohu "typického černovchsa parťáka" a vedie si obstojne avšak nie oslnivo. Steven tu hláškuje ako o život a dokonca nás obdarí aj neuveriteľným úsmevom (nad vlastným vtipom). Dal by som aj 4 hviezdičky, ale keď sa nehláškovalo alebo sa nenakopávali zadky doliehala na mňa občas nuda. 65-70% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." Ten růženec, jelení penis v prášku, ostrá kreditní karta, důchod od CIA a filmografie slavného lamače kostí napovídají, že tenhle nemluvný týpek Jack Cole se skutečně prát nechce. Jenže ho vždycky někdo přemluví, což je zábavné, stejně jako trefné hlášky jeho málo informovaného parťáka Jima. Mě to vždycky hodně bavilo, takže jsem schopen přehlédnut i to tupé klišé, že zlí jsou zase Rusové a ještě k tomu i Srbové, kteří si vůbec neváží té velkorysosti, že jim humanitární bombardovaní vojsky NATO dalo jedinečnou příležitost zemřít na svém a přesto cizím území. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme zvědaví na ten váš pitomej vohon a teploušský korále!" Osmá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Asi poslední oldschoolový Seagal. Steven tu ještě nezachraňuje Indiány, nepachtuje se s "rádoby cool negrama" (Wayans je něco jiného, ten je cool naprosto přirozeně), ale naopka hraje to co mu jde nejlíp - drsného "agenta bez minulosti", který dokonale ovládá své emoce, takže ošálí jakýkoliv detektor lží a zmlátí každého padoucha jen pomocí několika málo chvatů. Steven sice už nabral nějaké ta kila, takže možná díky tomu už není tak neporazitelný jako dřív (na konci mu dokonce teče krav z nosu!!!) a v bitkách se hodně používá střih, ale pořád se na to dobře dívá a pořád je ještě vidět, že se to bije on a ne nějaký kaskadér. Co se týče příběhu, je tentokrát hodně povedený. Steve se konečně nemstí za žádného mrtvého kamaráda/příbuzného, ale naopak společně se svým parťákem pěkně postaru vyšetřují případ několika rituálních vražd, za kterýma se možná skrývá něco víc, než se na první pohled může zdát. Na Seagala rozhodně nadstandart a pokud se budete dobře dívat, zachytíte možná i nějaký ten záblesk atmosféry "Noir"... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Atypický film Stevena Seagala.Rituální vraždy se v jeho snímcích předtím neobjevily.A je to výtané osvěžení,přestože se příběh v druhé polovině přeci jen posouvá jiným směrem.Scénář je poměrně kvalitní a napínavý,Wayans je důstojným Seagalovým parťákem,takže je na co se dívat.O to víc zamrzí závěrečný souboj,zbytečně nastříhaný,jakoby Steven už nebyl schopen své pověstné "choreografie".Tahle drobnost mi jako Seagalofilovi znemožňuje dát pět hvězd. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Vo viacerých záberoch vo filme je zreteľne vidieť pohybujúci sa závesný mikrofón nad hercami. (Piri)
  • Pôvodne mal byť film omnoho väčšieho rozsahu po vzore filmu Posledný skaut (1991). Keď sa situácia zmenila, mnoho plánovaných scén sa nenatočilo pre ušetrenie rozpočtu, napr. výbuch lode jedného z protagonistov, či viac explozívnejšia finálna scéna z múzea. (Real Tom Hardy)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama