Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrťák v bílém plášti, snímek přináší, duše mlhou bloudí. Lhostejně a bez zášti, ortel vynáší... sudičky ať soudí.“ Leander Verdievel své motto: „Whatever happens, never loose your sense of tumor,“ má od svého otce (jak prozradil v rozhovoru zde). Ostatně, jak říkal už pan Hraběta v Nejisté sezóně: „Je-li člověk na něco krátkej, měl by si z toho aspoň dělat srandu.“ ČSFD OKÉNKO: [][] Co komu na první epizodě vadí? [][] Uživatel Matty: „...profesor, pro kterého jsou studenti jen nezajímavé křoví, se najednou strašně zajímá o zdraví hlavního hrdiny.“ Milý Matty, že se neurochirurg zajímá o tumor v mozku? Fakt divné, naprostá záhada. [][] Sexu víc jak v Kámasútře, remcají suchoprdi. Cha. Já na VŠ kolejích bydlel a pár mediků znal, i jejich studia typu leháro. Pořád totiž jen leželi - ve skriptech, pod stolem v knajpě a nebo... na holkách! [][] Remcal Omnibus: Že tu nebyla ani špetka černého humoru. Njn. [][] Vlastně vůbec žádný humor. Dvě, tři mé uchechtnutí nepočítám. Ale neházím flintu do nežidu, snad příště. Třeba se tumor rozjede. ()

Takaru odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle nechutnou sračku, máte tu drzost vysílat v neděli večer, gratuluji... Nikdy bych nevěřil, že mě nahota ve filmu může vůbec kdy takhle nasrat, jo povedlo se to třeba Saulovu synovi. Není to ale jen nahota, ale spíš způsob, jak krásně nám postavy, zvláště zdravotnický personál, vykreslujete. Hlavně hodně peněz, ještě víc šukat. Jakoby nestačilo to nechutné divadlo, které nám část lékařské obce předvedla před Vánoci, teď ještě tenhle hnus. ODPAD!!!!!! a NASERTE SI "UMĚLCI"....PS: Neodpustím si ještě pár vět. S nahotou ve světě filmu,  nemám opravdu žádný problém. Je mnoho skvostných filmových děl, která obsahují třeba i explicitní sexuální scény a ty jsou úchvatné, mají jasný smysl a místo v daném díle. Zde je to ale jen ubohá kalkulace a snaha a co největší divácký zářez, v co nejkratším čase. Opravdu mě toto urazilo, zkazilo nedělní večer a s ním i dojem z celého projektu, který byl a stále je široce propagován.  A to jsem chlap a shodou okolností jsem byl i fešný medik, který si těchto radovánek užil dosyta. Přesto takto záměrně zjednodušený způsob vyobrazení hlavního hrdiny, budoucího lékaře, byť je to mladý kluk s vždy plně nabitou "zbraní", je ubohost a urážka diváka ČT. How Jo, a ještě tohle: Děvčata z nahých scén, tohle není ani nuda pláž, ani "film pro dospělé", kde byste mi nikterak nevadily, tohle je ČT. Tak snad vám to stálo za to, a doufám, že za pár let nebudete mluvit o sexismu a o tom, jak si připadáte zneužité. I obnažené scény Evy Green ve Snílcích měly větší smysl a význam, nežli váš štěk, pardon, vlastně "šuk". ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: zatím těžkopádné, rozvláčné, špatně zrežírované, špatně zahrané, nezábavné. Nejhorší  z herců je Tereza Brodská, která zřejmě za poslední léta zapomněla hrát (a ztloustla - pokud není vycpaná). Ostatní na tom nejsou o moc lépe, snad kromě Bartošky a Řezníčka. Dám tomu ještě šanci, ale nevím, nevím. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na naše poměry kvalitně udělaný a natočený úvod, který by obstál i jako samostatný minifilm. Sám jsem zvědavý jak to bude pokračovat, protože původní dílo jsem neviděl. Závěr dílu s velice hořkou příchutí. Líbila se mi scéna kdy v jeden moment jede hlavní hrdina výtahem do nebes (do 5. patra pro povýšení), a za 5 minut se vrací (do 0.) jako absolutně zdrcená osoba. Kamera, střih, výběr písniček, neokoukané tváře - to vše bylo skvělé. REAKCE NA ZDEJŠÍ RECENZE: Už dlouho jsem nečetl tak ubrečenou a ublíženou komentářovou sekci jako zde. Před začátkem pořadu běží v TV piktogramy kde je zmíněna i nahota, tak když se cítíte tak uraženi souložícími lidmi, tak se na to nedívejte, však už před začátkem programu jste varováni. A dát kvůli tomu hned odpad? Kocourkov fakt. Zakonzervovaní čecháčci jsou ublížení ...and I like it. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu nového seriálu mám rozporuplné pocity. Tvůrci nemohou za to, že jsem neměl zrovna chuť na téma těžké nemoci, i když vlastně celá epizoda byla seznamování se s postavami. Ty se tvůrcům - doufám že schválně - povedlo vykreslit velice nesympaticky. Mladý floutek, který má asi dost peněz od rodičů, si vesele a bezstarostně užívá života,  Rodiče bydlí vedle sebe, sestra má ňoumu. Tohle mě nebavilo, včetně způsobu vyprávění příběhu. Poslední scény od návštěvy u profesora ale byly natočeny velice umně, navíc silně emotivně. Tak uvidíme, zda i za týden bude nálada na pokračování. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama