Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (314)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Hru sice neznám, ale tohle mě vážně baví. Hned úvod nás vtrhne do děje. Postupně se seznamujeme s tímto zvráceným světem prostřednictvím hned několika hlavních postav. Je to místy hodně brutální a surové. Tento svět se odehrává 200 let po jaderné válce. Lidi sice pořád obývají povrch, ale tak nějak zdivočeli. Jiní zase žijí izolovaně pod povrchem. Co se děje, když se tyto dva světy střetnou? Seriál nám představí hned několik hlavních postav, jejichž příběhy se vzájemně protínají. Postupně putujeme zničenou Kalifornií a dozvídáme se různá tajemství o tomto světě. Místy mi to připomnělo Silo, jindy zase Last of us. Příběh je opravdu poutavě napsaný, takže z obrazovky nespustíte oči. Už aby byla další série.  Amazon boduje. "Posílám vám plemeníka." ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám to štěstí, že jsem fanda nových her (3, 4, New Vegas a 76), mám holt rád styl RPG Bethesdy, jejich hry se dají hrát dokola a pokaždé jinak, platí jak pro Fallout, tak pro Skyrim. Falloutu jako seriálu jsem se trochu obával a skoro to naplnilo moje obavy, ale obrovskou měrou jsou za mě vykonpenzovány odkazy na hry výše zmíněné, poznal jsem hromadu easter eggů, propojenst s lore her, je to čistej fan servis pro lidi, kteří mají rádi nové Fallouty, ti dinosauři co honí nad jedničkou a dvojkou, holt to není pro ně. Efekty jsou chvilkama až přepálený a praktický efekty někdy až moc průhledný (maska Goginse). Herecky fajn, příběh mě upřímně ani moc nezajímal, užíval jsem si vizuál a svět Falloutu, stejně jako ve hře. Ale jakmile zazněla titulní melodie Falloutu 4, byl jsem spoko. 4* a.k.a 85% ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Škoda. Ako zarytý fanda série som veril, že to bude na mňa fungovat. Lebo dvojku mám síce na nejakom pomyselnom piedestáli izometrických rpg, no nostalgicky musím priznať, že som si dávno-pradávno užil aj ten facelift, čo tomu spáchala Bethesda, potažmo Obsidian. A nie, žeby som si z tohoto televízneho fanservisu občas s úsmevom čosi nevyzobal. Vlastne som si to dal takmer na jeden záťah, no problemo. No ako celok je to skôr také cosplayové hranie sa na hru. Síce s povedomou a sympatickou estetikou, brutalitou, hudbou atď.... ale tá nádejne nastrelená atmosféra sa rosypáva s pribúdajúcimi postavami a epizódami len v nejaké kulisy, v ktorých tá story v závere už mala bližšie k teenegerským Hunger Games, než k tomu depresívnemu cynickému postapu, na ktorom som bol odkojený. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá pecka - je to zábavně bizarně krvavé ale má to i temnější vyvrcholení kde se vše aspoň na čas uzavře. Ve scénách jde vidět láska k tématu a spousta použitých detailů. Tam kde je Walton Goggins bývá většinou zábava ale tenhle hype nečekal asi nikdo, spolu se sladce naivní Ellou odtáhnou celou sérku.. 4,5* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Že by seriálové překvapení roku? Fakt jsem v to nevkládal velké naděje. Ono, stále se jedná o videoherní adaptaci. A všichni víme, jak to s nimi většinou končívá :( Ale tohle si tvůrčí tým v čele s mladším Nolanem a autorem původní hry Howardem pohlídali. No a výsledkem je do posledního detailu propracované post-apokalyptické drama, které kladně překvapuje skoro na všech frontách. Už jen ten vizuál v mnoha okamžicích ohromí, tady divák hned pozná, že Amazon připumpoval do rozpočtu sumu skládající se z pořádného počtu nul. V doprovodu naprosto brilantního hudebního podkresu z pera Ramina Djawadiho se tak jedná o full-package zážitek se vším všudy. Herecky též brilantní. Jednoznačně na tomto poli září Walton Goggins, pro kterého se za mě jedná o nejlepší roli kariéry. Jeho Ghoul totiž seriál vystřelil do opravdových výšin, co se týče kvality. Jinak se mi líbí, jak všichni zúčastnění pochopili ladění samotných her. Takže o brutalitu, černý humor a perfektní akci zde fakt nouze není! Ať už přistane na našich obrazovkách série 2. Snažně vás prosím...To čekání bude bolet. Za mě si první série odnáší 8,5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Ředitel společnosti Bethesda Softworks, která videoherní sérii vydává, Todd Howard, působil u seriálu jako výkonný producent. (PavelVanekArt)
  • Dětem se v televizi pustí „Grognak the Barbarian“ – fiktivní komiksová série, kterou můžeme nalézt ve videohře „Fallout 4“ a která má celkem 10 dílů. (Veskoslav)
  • Scéna, ve které technik Vaultu 33 sdělí Overseerům, že se rozbil vodní čip, je odkazem na úplně první herní „Fallout“, ve kterém hledání vodního čipu bylo hlavní zápletkou. (UncleMorty)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama