Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvěma lety Russell Hatch (Jean-Claude Van Damme), agent Interpolu, sledoval následky rutinního zásahu, který se pokazil a jeho informátorka Esther Martin zemřela. Od té doby Hatch zjišťuje, že chrání Jaydena (Emerson Min), syna zabité informátorky. Když ho Yates (Sticky Fingaz), starý kámoš ze CIA, varuje před blížící se válkou mezi ruskými, albánskými a korejskými gangy v Los Angeles, Hatch mu nejprve nevěří, ale dva ruští gangsteři brzy zaútočí na Jaydenova dědečka pana Kima v Koreatownu. Naštěstí je potká zuřivý Hatch, který s nimi bojuje, aby ochránil starého muže a jeho obchod. Tento obrat událostí ho vede k tomu, že začne formulovat plán na ochranu Jaydena a pana Kima před hrozící totální válkou mezi nelítostnými gangy. Když Jayden náhle zmizí, Hatch se ho vydá hledat a udělá doslova cokoli, co je v jeho silách, aby zaútočil a bojoval proti každému, kdo se mu postavil do cesty, včetně domnělých spojenců se skrytými plány a nekalými úmysly. (TommyZR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

JohnDark 

všechny recenze uživatele

Darkness of Man. Akčný Thriller, USA 2023, R: James Cullen Bressack, H: Jean-Claude Van Damme, Kristanna Loken, Emerson Min, Spencer Breslin, Peter Jae, Kirk "Sticky Fingaz" Jones, Cynthia Rothrock, Shannen Doherty, Eric Roberts, 20% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ty vole tak tu snáď ani nie je čo pochváliť. Ale môžem si za to sám, už plagát s vyretušovaným Van Dammeom ktorý sa na seba nepodobá naznačoval, že to bude prúser. Scenár a dialógy sú ako tisíckrát vyluhovaný čaj, akcie je málo, Van Damme vyzerá staro a unavene, no a v bitkách sa obmedzil (neviem či kvôli neschopnosti tvorcov alebo veku) na najjednoduchšie krčmové mastenice päsťami, v ktorých nie je ani stopy po jeho trademarkových kopoch z otočky či roznožkách. Filmu nepomáha ani že sa berie celý čas smrteľne vážne: Van Damme potvrdzuje že nie je dobrý herec a jeho vnútorné monológy či dramatické scény (ktoré na papieri možno vyzerali fajn) v ktorých má vydolovať emóciu vyznievajú až nechcene vtipne. Ostatní herci ho tiež  nepodržali a béčkové mená ako Loken,Rothrock,Roberts dostali klasicky len cameá alebo bezvýznamné vedľajšie úlohy. Van Damme v posledných rokoch pôsobil (zábavná meta sebareflexia J.C. Van Johnson, 2 filmy pre Netflix, drámy Lukas a Zemřít mladí), že ide skôr na kvalitu než na kvantitu a že chce niečo so svojou kariérou na staré kolená ešte spraviť. Po tomto filme je však definitívne späť tam kde bol predtým - v hlbokých béčkových vodách. 15% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Od tohto režiséra som ešte dobrý film nevidel, ale tento bol nakoniec lepší než sa zo začiatku zdalo. Van Damme vyzerá síce horšie než obvykle a prišlo mi, že ho upravili zbytočne viac a neprirodzene, ale aspoň film doručil to, čo ponúkal na posteri; teda JCVD v hlavnej úlohe a „darkness“ - keďže je to film fakt tmavý a temný, ako vizuálnym štýlom, tak postavami. Súboje bohužiaľ nie sú nič extra, ale zase to primárne ani akčný film nie je, skôr noirový thriller, ktorý sa miestami vlečie a má nevhodne zvláštny happyend. Ten mohli pokojne vynechať, ako aj zo 20 ďalších minút, no Van Damma mám stále rád, takže sa prikláňam k lepšiemu hodnoteniu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že tohle bude fatální průser mi bylo jasný už při úvodní scéně v bufáči s J-Cem a Esther. Dialogy, kamera, střih, olezlý J-C s charismatem vypitýho strejdy co přespává v tramvajích, s "hereckým" projevem vesnickýho ochotníka - jen těchhle prvních pár minut mi určitě zlikvidovalo spoustu mozkovejch buněk. A dál to není lepší. Hned v další scéně zase J-C hrabe po mobilu během přestřelky. A ty permanentní moudrý, naléhavý, rádoby marlowovsky chlapácký monology... nemohl jsem se rozhodnout, jestli mám při nich chcípat smíchy, nebo trapností. A ta retardovaná zápletka... A ty zoufalý bitky a přestřelky... Některý umírání holt není vůbec dojemný, ale je spíš trapný a otravný, že už se na to chlape sakra nevybodneš, máš tohle zapotřebí? Darkness of Van Damme, adieu, rest in piss. P.S.: J-Cova pichna je ona pěkná terminátorka v červený kůži z Terminátora 3, já věděl, že je mi nějaká povědomá. ()

Galerie (120)

Reklama

Reklama