Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Uchazejici akcni film od Carpentera podtrzen jeho hudbou, klidne si jej pustim nekdy znova ale na 4* to nedosahuje i kdyz se nutkani snazi abych dal 4* stejne jako gang chtel dobyt policejni stanici. Ale ja pouziji vsechny prostredky abych odolal i kdyz mam rad beckove filmy tak tady mi neco chybi abych dal 4* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu už notně strnulé a pomalé, nicméně v dlouhém úvodu se aspoň dostatečně seznámíme s postavami a ani na chvíli nás neopustí nepříjemně hutné tušení, že tady se něco ošklivého semele. "Spektakulární" útok na stanici v prostřední pasáži se žel zvrtne v mechanické odstřelování řetězově nabíhajících terčů bez špetky napětí, aby pak bezvýchodnost v klidové pauze zakončilo fádní, nevygradované finále. Asi jsem čekal víc, ta třetí hvězdička se chvěje v základech. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Carpenter je nadcasovy reziser. Uz v pulce 70tych let natocil dokonale zabavnou akcni strilecku, ktera nenudi ani na sekundu, zerete ji vsema deseti, ale hlavne - krome kamery si vzal pod palec jeste jednu mensi masinku, ktera v te dobe jeste nebyla prilis popularni (obzvlast ne ve filmove sfere) a sice analogovy syntezator (podle zvuku pravdepodobne Minimoog), se kterym naprosto nehorazne nekompromisnim zpusobem rozvibroval a napumpoval cely film v cele s main theme (pokud mate dostatecne vohulene subwoofery, pochopite) a v podstate tak predurcil jakou cestou se bude ubirat kvalitni filmova hudba vesmes skrze cele 80's (ne, cesta symfonickeho pizlani to skutecne neni). Mr. Tesar rulez! 8/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Ono se to blbě popisuje, protože Carpenterovy filmy jsou prostě jiné a zvláštní všechny - mizerní herci, topornost, nelogičnost, ale stejně na to člověk musí koukat … :-) ------ Je to staré, vůbec to není nápadité, nevýrazné charaktery a místy jsem měl pocit že chybí kus filmu - že někdo vzal nůžky a násilně neco ušmikl. Ale stejně je to nářez. Atmosféru Carpenter umí a ta hudba! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Počáteční klid před bouří ve vylidněném městě, kde se v káře projíždějí psychopati za zvuků zlověstné hudby, made by Carpenter, se mi velice líbil. Jenže to pomyslné vyvrcholení vůbec nemělo šťávu. Postavy těch hodných byli jaksi bez emocí a na to, že čelili jisté smrti hráli dost prkenně. Obléhající gangsteři se zase na nic moc nezmohli a celá ta situace mi přišla jako vystřižená z nějakého zombie hororu, kde jsou ale zombie najedené a dobýjet barák plný mozků se jim ani moc nechce. Každopádně ten film stojí za zkouknutí, už jen protože Carpenter prostě točí jinak a člověku to chvíli zůstane v hlavě. Možná, až se na to někdy kouknu znovu, bude se mi to líbit o dost víc. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Několik členů gangu si zahráli studenti Univerzity Jižní Kalifornie. (HellFire)
  • Film se po uvedení do kin stal velkým hitem ve Velké Británii pro svou podobnost s americkými westerny. Na druhou stranu v USA se film nedočkal uznání kvůli přesycenosti publika tímto žánrem. To se změnilo až poté, co film vyhrál první cenu v britské filmové soutěži a dosáhl popularity na západě. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy policista Bishop (Austin Stoker) dorazí na místo přidělení, visí nade dveřmi cedule s nápisem „division 14“, nikoliv „division 13“, jak by správně mělo být. (Lorge)

Reklama

Reklama